Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
20 milyon yatıran altın, gümüş arayabilecek!
İş Dünyası
25 Mayıs 2024 Cumartesi 16:39

20 milyon yatıran altın, gümüş arayabilecek!

Kıymetli madenler sektöründe faaliyet izni ücretleri artırıldı, yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Kıymetli Madenler Aracı Kuruluşları Bilgi Sistemi kullanım ücreti belirlendi. Sektördeki tepkiler ve değişiklikler yakından takip ediliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kıymetli madenler sektöründe faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların izin başvurularından alınan ücretleri artırdı.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre, kıymetli maden rafinerileri için faaliyet izni başvurusu ücreti 8 milyon liradan 28 milyon liraya çıkarıldı.

Altın, gümüş, platin ve paladyum için ayrı ayrı başvurular yapılacak ve her bir başvuru için ayrı ücret talep edilecek. Bununla birlikte, kıymetli maden aracı kurum ve kuruluşlarının faaliyet izni başvurularında ise 20 milyon lira ücret istenecek.

KMAKBS KULLANIM ÜCRETLERİ BELİRLENDİ
Kıymetli Madenler Aracı Kuruluşları Bilgi Sistemi’nin (KMAKBS) yıllık kullanım ücreti de belirlendi. Her takvim yılı için 350 bin lira olarak belirlenen ücret, bakanlık internet sitesinde duyurulacak. Bakanlık, her yıl aralık sonuna kadar takip eden yıl için geçerli olacak ücretleri yayımlayacak ve belirlenen ücretler her yıl yeniden değerleme oranında artırılacak.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİNDEN TEPKİLER
Yapılan değişiklikler sektörde farklı tepkilere neden oldu. Bazı işletmeciler, yüksek izin ücretlerinin sektöre giriş engeli oluşturabileceğini belirtirken, diğerleri ise bu ücret artışlarının sektörün düzenlenmesi ve denetlenmesi için gerekli olduğunu savunuyor. Sektördeki gelişmeler yakından takip edilmeye devam ediyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git