Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili Dağ 'nedeni tasarruf tedbirleri' dedi: Yeni Çevre Yolu seneye kaldı!
Politika
8 Haziran 2024 Cumartesi 10:57

AK Partili Dağ 'nedeni tasarruf tedbirleri' dedi: Yeni Çevre Yolu seneye kaldı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, merkezi hükümetin İzmir'deki en büyük projelerinden birisi olan yeni çevre yolu projesinin tasarruf tedbirleri sebebiyle ertelendiğini açıkladı. Dağ açıklamasında "Yeni çevre yolu konusunda 2-3 defa bakan beyle görüşme yaptım. Tasarruf genelgesine uygun olacak bir takvim yaptık. Bu sene olmayacak belki ama biz bizzat bu konuyu takip edeceğiz" dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programda kentteki ulaşım yatırımları konusu ele alındı. İzmir'de trafik sorununa çözüm getirmek amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilmesi planlanan İzmir Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu ile ilgili son durum hakkında Dağ bilgilendirmede bulundu.

Dağ açıklamasında "Yeni çevre yolu konusunda 2-3 defa bakan beyle görüşme yaptım. Tasarruf genelgesine uygun olacak bir takvim yaptık. Bu sene olmayacak belki ama biz bizzat bu konuyu takip edeceğiz. Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu proje güzergahına göre yeni yol Menemen, Çiğli, Karşıyaka, Bornova, Kemalpaşa, Buca’dan geçecek. 41 km uzunluğundaki güzergâh üzerinde, dört adedi otoyol-otoyol ve otoyol-devlet yolu bağlantısı olmak üzere toplamda 11 adet kavşaktan oluşacak” dedi.

Dağ açıklamasında şunları söyledi:

-Temel işler konusunda geçen dönemde onaylanmış ve belediye tarafından yapılmayı bekleyen işler var. Buca Metrosu önünde engel yok. Yapılması ve bitirilmesi gereken bir iş. Yeşillik caddesindeki kavşak düzenlemesi... Bunlar yapılmadı. Zorda olsa hemen hayata geçireceğimiz işlerdi. 

-Sayın Tugay’ın 180 gün için vaatleri vardı. Deniz Taksi vaadi vardı. Ben o vaadi vermedim, mantıksız geldi. Bir çalışma var mı bilmiyorum.

-Su indirimi ile ilgili bir konu geldi meclise ancak bir şerh koyduk. Çünkü indirim yüzde 50 olsun dedik.

-180 gün içinde verilmiş vaatleri de ben de il başkanımız da ve grup başkanvekillerimiz de takip ediyorlar, hayata geçmesini bekliyoruz. Bizim de verdiğimiz vaatler ortada. Bunlar yapılamayacak işler değil. Planlamayı da yapabiliriz. Menemen, Aliağa, Çandarlı Liman arkası... Şehri Kuzey aksına doğru açacak işler... Buyursunlar kendi şehir plancıları nasıl bir çalışma yaparsa bakanlıkla bir araya getirelim ve şehri rahatlatalım.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 9 Haziran 2024 Pazar 10:44
Akp çivi çaksa ne olur tahta sağlam değil ki çaktığı yer çatlıyor. Zaten çoğuna çaksan yine girmez.
 İz
 9 Haziran 2024 Pazar 09:40
AKP nin İzmirden ümidi tamamen kesildi, artık İzmire çivi çakmayacak.
 baran
 8 Haziran 2024 Cumartesi 19:43
Sayın Dağ siz de atık bu soytarılara yaranmaya çalışıp kendi ayağınıza kurşun sıkmayın; Eskisi gibi makul ve vicdani olun hukuk sistemindeki hakim savcı görünümlü ajanları ayıklayın; Bütün gayretinizle çalışıp yine kazanacaksınız ancak % 53 ü geçmeyecek; Bu ülkenin şartları böyle
 Beyin bedava
 8 Haziran 2024 Cumartesi 19:40
yol projesi yapılmıyor, aşağıda troller saçmalama yarışına girmiş. belli ki bir yerlerden emir gelmiş, yorum yazıyorlar. biri de kalkmış bana sersem diyor. Esas sersemlik bu projenin iptal olmasından dolayı belediyeye sallamak. her haltı belediye yapacaksa biz ne diye vergi veriyoruz. Nerede ULAN hızlı tren, Çandarlı Limanı, lojistik köy ... nerede sersem olmayan tip? Ekran görüntünü aldım, benzer bir ifade yaz bakayım, sonra ne oluyor. En son tipin biri avukatıma abi çekiyordu. tabi ki de affetmedim.
 2019 yılı
 8 Haziran 2024 Cumartesi 17:56
ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA Öte yandan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından da konuyla ilgili açıklama yapıldı. Türkiye'de 16 yılda tüm ulaşım ve iletişim altyapısına yönelik 530 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldığı bildirilen açıklamada, söz konusu dönemde İzmir'e ayrıca önem verildiği, ulaşım ve erişim yatırımları için İzmir'e yaklaşık 17 milyar liralık yatırım yapıldığı kaydedildi. Açıklamada şunlar kaydedildi: "Bu süreçte Konak Tüneli, Sabuncubeli Tüneli, İzmir Çevre Yolu, Bornova-Turgutlu-Salihli Bölünmüş Yolu, Bergama-Soma-Akhisar Bölünmüş Yolu, Kemalpaşa-Torbalı Bölünmüş Yolu gibi önemli projeler tamamlanmıştır. Yine bu süreçte dünyanın en büyük karayolu projelerinden biri olan İzmir — İstanbul Otoyolu (Osmangazi Köprüsü dahil) projesi ve Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu gibi önemli projeler tamamlanma aşamasına getirilmiştir. Ayrıca Türkiye'nin ilk metro standartlarında şehiriçi banliyö sistemi olan İZBAN, TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında kurularak 2010 yılının ağustos ayında hizmete verilmiş, kısa sürede İzmir'in toplu ulaşımının ana omurgası olmuştur. Bununla birlikte İzmir'de Halkapınar-Otogar Metro Bağlantısı yapımı da Bakanlığımız tarafından üstlenilmiştir. Söz konusu projenin yatırım tutarı 2 milyar 334 milyon 22 bin liradır. Güncel proje bedeliyle 2019 Yatırım Programı'na dahil edilmiş olup, ihale ilanına çıkılacaktır. Yapımının ihale edilmesi 100 günlük eylem planı içerisinde yer alan proje aynı zamanda Cumhurbaşkanımız tarafından seçim beyannamesinde açıklanmıştır. Söz konusu haberlerde yer aldığı gibi 30 bin lira ayrıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır."
 
 8 Haziran 2024 Cumartesi 17:54
Şehrin içinde kalan her yolu beld. ilgilenmek zorun gerçi sizin beld. yoldan gaz kokudan çöpten pislikten den azade sizin beld.in zaten hiç bir sorumluluğu yok. Sadece şarkıcı türkücüye konser verdirip bir de bankamatiik işçilerine para dağıtır.
 
 8 Haziran 2024 Cumartesi 17:51
Sizin şu belediyeniz 35 yıldır İzmir e ne yapmış bilen duyan varsa yazsın buraya;
 baran
 8 Haziran 2024 Cumartesi 17:32
Chp nin İzmir İstanbul ve Ankara da söz verip te yapmadığı binlerce vaat var: şu anda yerel yönetimin başındalar bunların adını dahi anmıyorlar! Bankamatik işçileri ile uğraşmaktan mı yoksa mihnet borcunu ödeyememekten mi İzmir e sıra gelmiyor
 Beyni bedava iyi okusun
 8 Haziran 2024 Cumartesi 17:27
Beyin bedava olsa ne olur sersem; içinde akıl cevherine ait bir zerre yok ki!
 
 8 Haziran 2024 Cumartesi 16:59
Çevre yolu yapılmıyor diye CHP'yi eleştirenler neyin kafasını yaşıyor? Ulan vergiyi biz niye veriyoruz?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git