Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Alsancak’taki zehirlenme sonrası CHP’li Kılıç’tan açıklama: Gıda güvenliği en temel haktır!
Politika
30 Mayıs 2024 Perşembe 13:11

Alsancak’taki zehirlenme sonrası CHP’li Kılıç’tan açıklama: Gıda güvenliği en temel haktır!

Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde çıkan yemekten dolayı hastanede çalışan doktor ve personeller zehirlendi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, gıda güvenliğinin altını çizerek, “Gıda güvenliği, her bireyin hakkı olduğu kadar, sağlık çalışanlarımızın da en temel hakkıdır. Sağlık çalışanlarının bu tür olaylarla karşılaşmaması için iktidarın acilen gerekli önlemleri alması gerekmektedir. Hastanelerdeki hijyen ve gıda güvenliği standartlarının artırılması şarttır” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ - İzmir Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde gıda zehirlenmesi sonucu çalışanlar ve doktorlar hastanelik oldu. Öğle yemeğinde çıkan tavuktan dolayı çalışanların zehirlendiği tahmin edilirken, çalışanlar en yakın hastanelere kaldırıldı.

-İZMİR’DEKİ HASTANEDE ŞOK: TAVUKTAN ZEHİRLENDİLER!

Konu hakkında açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, gıda güvenliğinin altını çizerken, hastanelerde hijyen standartlarının arttırılması gerektiğini vurguladı.

Kılıç, yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde dün çıkan bir yemek nedeniyle hastanede görevli 4 personelin ve 3 doktorun zehirlendiğini öğrendik.

Sağlık çalışanlarımız, halkımıza en iyi hizmeti sunmak için gecesini gündüzüne katarken, onların sağlığı nasıl bu kadar göz ardı edilebilir? Gıda güvenliği, her bireyin hakkı olduğu kadar, sağlık çalışanlarımızın da en temel hakkıdır.

Sağlık çalışanlarının bu tür olaylarla karşılaşmaması için iktidarın acilen gerekli önlemleri alması gerekmektedir. Hastanelerdeki hijyen ve gıda güvenliği standartlarının artırılması şarttır.

Bu ve benzeri olaylar sağlık sistemimizin ne kadar kırılgan olduğunu ve sağlık çalışanlarımızın ne kadar ihmal edildiğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Sağlık çalışanlarımızın sağlığı, toplumun sağlığı demektir. İktidarı, sağlık çalışanlarımızın daha iyi koşullarda çalışabilmesi için acil adımlar atmaya davet ediyorum.

Bir daha yaşanmaması dileğiyle sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 30 Mayıs 2024 Perşembe 16:24
İzmirli zırvalama! İZmir beld. fabr. değil üretim yeri deği. Hiç bir vasfı da olmayan tipleri bütçeye yük etmeye kimsenin hakkıı yok.
 Işık
 30 Mayıs 2024 Perşembe 15:07
Piyasadaki bütün tereyağları incelenmeli
 İzmirli
 30 Mayıs 2024 Perşembe 15:05
Gıda güvenliği haktır doğru ama, İzmir Büyükşehir Belediyesinde işten atılan 300 kişinin çoluk çocuğunun, ailelerinin gıda hakkı yok mudur ki? Partinizin siz dahil hiçbir milletvekili ses çıkaramıyor. İşçilerin yanında yer alamıyor. Neredesiniz?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git