Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Araştırmacı Yaldız: Tugay’a kredi verilmesi gerekiyor ama…
Politika
5 Haziran 2024 Çarşamba 08:52

Araştırmacı Yaldız: Tugay’a kredi verilmesi gerekiyor ama…

İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü, Gazeteci-Yazar Ümit Yaldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a yeni seçilmesi sebebiyle kredi verilmesi gerektiğini söyleyerek “Tugay herkesin, İzmirlinin iradesi ile belediye başkanı seçildi. Bu kimlik ona bizim kurumsal bir kredi vermemizi zorunlu kılıyor. Şu anda Tugay açısında önünde bembeyaz sayfa var. Kendisini kötü de bilmiyoruz iyi de bilmiyoruz.  İzmirliler de tanımıyor. Kendisini tanıttıkça bu algıyı terse çevirecektir. Doğru yönettikçe… Yanlışı var mı, büyük yanlışlara gidecek adımları da var" dedi.

EGEDESONSÖZ-İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü, Gazeteci-Yazar Ümit Yaldız, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programın gündeminde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın göreve gelişinden bu yana geçen süreçteki bürokrasi atamaları ve yaşananlar ele alındı.

ERDOĞDU GELSEYDİ TUGAY MASADA SÜS BİTKİSİNE DÖNERDİ
Yaldız yaptığı değerlendirmede genel sekreter ataması sürecinde genel merkezin Aykut Erdoğdu’ya görev verilmesini istemesine rağmen Tugay’ın buna karşı çıkışına değinerek “Başkanın genel merkez ile yaşadığı sorunda başkanın haklı olduğunu söylemiştim. Erdoğdu gibi Özgür Özel’in yakınında olan ismin büyükşehir genel sekreteri olarak tayin edilmesinin Tugay’ı masa süsüne dönüştüreceğini, iradesini ortadan kaldıracağını, kendisini vesayet altında hissettireceğini ifade ederek o konudaki direnişinin haklı olduğunu ifade ettik. Tugay, genel sekreterlik konusunda direnişle kendi kişisel bağımsızlığı yolunda bir mesafe almıştır” dedi.

KADROLAŞMA SÜRECİ AĞIR İŞLİYOR
Büyükşehir’deki kadrolaşma sürecinin ağır ilerlediğini söyleyen Yaldız, “kadrolaşma meselesinin çok daha hızlı tamamlamasını beklerdim. Tugay, büyükşehir adayı olacağını düşünmedi, adaylığı kucağında buldu. Değişimcilerin yanında saf tuttu ama kazanıp kazanmayacağı belirsizdi. Kazandılar ama büyükşehir adayı olup olmayacağı belirsizdi. 5 yıl Karşıyaka’yı yönetmişsiniz. İlk 15-20 günde belki 1 ayda bu işin bitmesi gerekirdi. Dün genel sekreter yardımcısı değişti. Aile yakınında olanları etrafında topluyor, tırnak içinde “Karşıyakalılar” diyebiliriz ama çok da Karşıyakalılıkla ilgisi yok. Tugay tarafından atanması bakımından. Kocaoğlu, Bornova’nn eski başkanı olması sebebiyle kendi dönemini Bornovalılarla yönetti. Soyer, Seferihisar’dan getirdiği kadro ile belediyeye yönetmeye çalıştı. Tugay da kendi etrafına güvenlik duvarı örüyor. Doğru, liyakatlı isimlerle yürünürse sıkıntı yaşamaz. Bunu da performans ile göreceğiz. Bir tık yavaş gidiyor süreç… Bu durum bürokrasi üzerinde ‘sıra bize gelir mi’ kaygısı oluşturur. Sekreteryaya kadar kaygı oluşturur. Belediye kadrosunun içini serinletecek yeni açıklaması yapması gerekebilir” şeklinde konuştu.

DEMİRDEN KORKSAK TRENE BİNMEZDİK
Tugay’ın yeni seçilmiş olması sebebiyle kredisinin olduğunu söyleyen Yaldız, “Tugay herkesin, İzmirlinin iradesi ile belediye başkanı seçildi. Bu kimlik ona bizim kurumsal bir kredi vermemizi zorunlu kılıyor. Nereye kadar bu kredi sürer, artar mı azalır, İntegral olarak araştıracağız.  Yanlış yaptığı konular da var. Büyük yanlışlığa gidecek hamleleri var. O mu yapıyor, yaptırılıyor mu, net bir durum yok. Çiçeği burnunda bir başkan…  Tugay’ın bir iletişim kurmada zorlandığını düşünüyorum. Bu benim kanaatim. Ön yargılı profil gibi duruyor. İnsan olarak iyi deniliyor. Ama İzmir’e iyi bir insan yetmez, iyi bir orkestra şefi gerekiyor. Ben iyi bir yönetici miyim, kentin sorunlarını tedavi edebiliyor muyum? Yürüdüğümde arkamdan bu kent gelir mi? STK’lar ben yürüdüğümde arkamda durur mu? Kocaoğlu 397 yıl hapisle yargılandı. 20 bin kişi adliye önündeydi. O gün kenti arkasına alan bir başkan vardı. Kenti kendisine inandırmıştı. Tugay önce belediyenin başkanı olacak. Arkadaşlarını, Karşıyaka’da çalıştıkları isimleri belediyeye konumlandırmaya çalışıyor. Bu süre kısaldıkça belediye başkanı olacaktır. Sonrasını izleyip göreceğiz. Cemil Tugay için daha önce tıbbi bir aktör demiştim. Kendi alanında iyi bir uzman kimliği var deniyor. İnsan olarak da sıkıntı yok. Siyasi aktör olarak nasıl bir yol alacak, bu kente liderlik edebilecek mi? İzmir’in lideri olabilecek mi? İzmir bu anlamda son yıllarda şanssızdı. Yürüdüğünde kenti arkasında yürütecek Kocaoğlu, Piriştina gibi isimler olabilecek mi? Soyer bu konuda belli bir aşamaya gelmişti. En azından bir fotoğraf ortaya çıkarmıştı. Siyaseten hataları da oldu. Şu anda Tugay açısında önünde bembeyaz sayfa var. Kendisini kötü de bilmiyoruz iyi de bilmiyoruz.  İzmirliler de tanımıyor. Yaptığımız araştırmalarda ‘yönetici profili açısından hangisi daha iyi yönetir?’ dediğimizde Tugay’a oy verenlerin yüzde 25’i ‘Hamza Dağ daha iyi yönetir’ diyordu. Neden? Çünkü Tugay’ı tanımıyor. Kendisini tanıttıkça bu algıyı terse çevirecektir. Doğru yönettikçe… Yanlışı var mı, büyük yanlışlara gidecek adımları da var. Kendisine bir kredi verilmesi gerekiyor. Kendisi mi yoksa birileri mi o yanlışlara Tugay’ı itekliyor. Benim kimseden çekincem yok. Kocaoğlu 397 yılla yargılanırken biz Egedesonsöz’ü temsil edenler yargılanırken avukatlığımızı sayın Murat Bakan yapıyordu. Biz özel yetkili mahkemeler tarafından yargılanmayı göze alan gazetecileriz. Dolayısıyla demirden korksak trene binmezdik” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Kemal Balkanli
 5 Haziran 2024 Çarşamba 20:17
Cemil Tugay 5 yıldır karşıyaka Belediye başkanıydı karsiyakalilar dan ve Bld işçilerinden ekşi uanla geldi Gelir gelmez Tasviye oparasyonu başlattı bir türlü tamamlayamiyor çoğu müdürlükleri aile şirketi gibi karı koca atiyor bunu sosyal demokratlık bakacağız göreceğiz senin adamin benim adamım bütün Bld yeler aynı belediyelerde işçi kapıya koymak Şirket müdürünü görevden almak stamak KHK ler gibi hayırlısı olsun
 Lombak
 5 Haziran 2024 Çarşamba 16:35
İzmir'de 340.000 nüfuslu Karşıyaka ilçesini yönetmiş. Karşıyaka halkının kendisini tanıdığını düşünüyorum. Halkımızın kredi açmayacağını düşünüyorum. İcraat hemen şimdi!
 mehmet yalçın
 5 Haziran 2024 Çarşamba 15:47
Hiçbir İzmirli Sayın Tugay'a kredi açmaz.Hak artık hemen kredi açmıyor.Önce kredi talep eden kişinin performansına bakıp öyle kredi açıyor.Belki kendisine hiç kredi açılmazsa şaşırmam.Ayrıca sayın Tugay'ın üzerinde Karşıayaka felaketi tüm çıplaklığı ile duruyor.Bence Özgür Bey hayatının hatasını yaptığını düşünenlerdenim
 Yorgun arslan
 5 Haziran 2024 Çarşamba 15:39
Gelen gideni aratır diye boşuna soylememisler toplu ulaşımda kullandığımız Bir öğrenci kartımız vardı onu da iptal etti yazıklar olsun birde emeklilere suda yüzde elli indirim olacaktı ne oldu yalan oldu vesselam Ali babanın çiftliği kimse kusura bakmasın ama aynen öyle
 Günaltay Sakini
 5 Haziran 2024 Çarşamba 13:10
Neyin kredisi verilecek? Bu krediyi neden hep vatandaş veriyor? Sürekli aynı söylemler söylenip 5 sene sonunda hiçbir şey yapılmıyor. Her gelen kendi yandaşını bürokrat yapma uğruna, hamili kart yakınımdır diyeni belediyeye işçi olarak alma uğruna savaşıyor. Vaziyet öyle bir hal aldıki CHP genel merkezi bile İzmir'de yaşamayan kişileri bürokrat atamak için uğraş veriyor. Ne belediye yöneticisi ne bürokratı ne de işçisi çalışıyor. Bir de gelip kredi verin diyorsunuz.
 yersen
 5 Haziran 2024 Çarşamba 12:24
"Kendisini iyi de bilmiyoruz kötü de bilmiyoruz " :) komik olmuş. Bu arkadaşın yönettiği belediye borç batağında çalışanlar feryat figan değil mi ? Karşıyaka'ya kattığı herhangi bir şeyi gösterme şansı var mı ?
 
 5 Haziran 2024 Çarşamba 12:07
Tugay başkan karşıyakaya yalakalık yapacağım diye iptal edilen 121 Mavişehir Konak otobüslerini tekrar hizmete soktu. Madem öyle, O zaman kuzeyin yıldızı 342 Egekent - Gümrük otobüslerini tekrar hizmete alınız. Karşıyakanın ne özelliği var?
 Gürkan
 5 Haziran 2024 Çarşamba 11:49
Tunç Soyer'i yediler, yerine daha kötüsünü başkan yaptılar. Soyer çok eleştirildi, eleştirdim ancak dönemi boyunca dünya çapında salgın, ekonomik kriz, depremler gibi bir çok felaket meydana geldi. CHP'li belediyeler arasında neden tek o değişti hâlâ anlamış değilim. Hadi değişim yapıyorsun, bari vizyonu olan, projeleri olan birini aday yapsaydınız. İzmirlinin sabrını sonuna kadar zorluyorlar.
 
 5 Haziran 2024 Çarşamba 11:39
Cemil Tugay Karşıyaka'yı batırdıktan sonra İBB'yi de batıracak. Var olan projeleri bitirmekten başka bir şey yapmıyor. Bisiklet yollarını nostaljik tramvayları kaldırdı. Dişe dokunur tek bir iş yapmadı.
 nedim
 5 Haziran 2024 Çarşamba 11:03
karşıyakada kredi verilmiş zaten. tekrar ne kredisi
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git