Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Araştırmacı Yaldız’dan ‘bankamatik’ eleştirilerine yorum: Özlale'nin birkaç fırın ekmek yemesi gerek!
Politika
20 Eylül 2023 Çarşamba 09:50

Araştırmacı Yaldız’dan ‘bankamatik’ eleştirilerine yorum: Özlale'nin birkaç fırın ekmek yemesi gerek!

İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adaylığını duyurduğu Ümit Özlale’nin belediyede bankamatik memurlar olduğunu iddia etmesi ile ilgili konuşan İntegral Araştırma Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, “Kordon’da gençlerle oturup bağdaş kurarsınız bu riski alacaksınızdır. Ölçüp biçip konuşacaksınız. Sayın Özlale’nin kariyerinin aksine siyasetçi olmak için birkaç fırın ekmek yemesi gerek. İki gün sonra iki parti birlikte seçime girebilir, ilk açıklamalar ortadan kalabilir. Dün söylediğiniz sözlerle Soyer’i başkan yapmaya çalışırsanız muhalefete malzeme verirsiniz” dedi.

EGEDESONSÖZ- İntegral Araştırma Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programda İYİ Parti’nin tek başına seçime girme kararı alması ve İzmir’deki büyükşehir belediyesi adayının Milletvekili Ümit Özlale olduğunun duyurulması değerlendirildi. Ayrıca programda İzmir Büyükşehir Beleidye Başkanı Tunç Soyer ile Özlale hakkında “masonluk” tartışmaları da masaya yatırıldı.

ÖRGÜTLÜ GÜÇ VARSA ÖRGÜT YERİNDE DURMAZ
Özlale’nin mason olduğunu sert bir dille reddetmesini yorumlayan Yaldız, “CHP adayları söz konusu olduğunda mason meselesi gündeme gelir. Soyer aday gösterildiğinde ‘Kocaoğlu gitti, masonlar aktör değiştirdi’ dediler. Aziz Bey’i kenara koydular, Soyer ile yürüyorlar dediler. Mason uzmanı değilim. Siyasal islamcıların algıladığı masonlar var, icraatın içinde masonlar var. Yardım, ticaret, iş konularında örgütlenmiş yapılar… İş hayatında iseler mutlaka bir siyasi alanda sözleri vardır. O yüzden açıklama boş… Kemeraltı’ndan çıkmış ilkokul mezunu bir vaiz Türkiye’yi ele geçirmeye çalıştı. Örgütlü güç var ise örgütlü yerinde durmaz. Gülen Türkiye’yi yönetmeye kalktı, ele darbeyle geçirmeye çalıştı. Kıytırık cemaatler bile devlet için örgütlenmeye çalışıyorlar. Değerlendirmelerin bu çerçevede okunması lazım. İktidara yakın medyadan köpürtüldü bu haberler. Bir internet sitesindeki yazar üzerinden okudum, kıymet vermedim.’ Ben mason değilim’ dediniz. Ortada bir belge yoksa bunu nasıl ispat edeceksiniz. Bugün ben değilim dersin, bir fotoğraf ortaya çıkar” dedi.

SAYIN ÖZLALE, MÜSAVAT BEY’İN TEDRİSİNDEN GEÇMELİ
İYİ Partili Özlale’nin belediyede bankamatik memurlar olduğunu iddia etmesini de yorumlayan Ümit Yaldız, “Kordon’da gençlerle oturup bağdaş kurarsınız bu riski alacaksınızdır. Ölçüp biçip konuşacaksınız. Sayın Özlale’nin kariyerinin aksine siyasetçi olmak için birkaç fırın ekmek yemesi gerek. Kendi partisi ile ilgili başına buyruk kontrol açıklamalardan kaynaklı tepkimeler olduğunu duydum. Özlale’nin adaylığı tavşan adaylık ötesinde gerçek bir adaylık ise İzmir’i daha iyi yönetmek noktasında önerileri olacaktır. Okul arkadaşı Soyer’e de yeri geldiğinde eleştiriler yöneltecektir. Bunlar siyasetin doğasındadır. İki gün sonra iki parti birlikte seçime girebilir, ilk açıklamalar ortadan kalabilir. Dün söylediğiniz sözlerle Soyer’i başkan yapmaya çalışırsanız muhalefete malzeme verirsiniz. Özlale’ye tavsiyem Dervişoğlu’nun tedrisinden geçmesidir. Akademik olarak üst bir isim kendisi ama 99’dan beri Dervişoğlu, İzmir siyaseti içinde kendisini ilmek ilmek örmüş, ilçe ilçe bilen büyükşehir adayı olarak da görev almış bir isimdir. Her taşın altında ne olduğunu, bu kentin dengesini de bilir. Kordon’da gençlerle sosyal medya ortamında 3-5 like almadan önce Müsavat Bey’in tedrisinde geçmeli. Eksikleri olduğunu görüyorum. Siyaseten ciddi bir donatılmaya ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ekmeğin yanına
 20 Eylül 2023 Çarşamba 22:43
Biraz da peynir gerekmez mi?
 EGS
 20 Eylül 2023 Çarşamba 21:10
EGS BANK AÇILSIN.
 Oldu, başka?
 20 Eylül 2023 Çarşamba 15:10
Aktarmaci da her haberin altında. Sen istiyorsun diye köye aktarma versinler.
 
 20 Eylül 2023 Çarşamba 13:55
Kırsal dış ilçeler ile merkez ilçelerde yaşamamanın maliyeti aynımıdır? Mesala kiralar aynımı ? Aynıdır diyorsan buyur merkez ilçede ikamet et sen de Hem aktarma hakkından da yararlanırsın
 Kırsal “” Onların kirası ucuz “” muş .
 20 Eylül 2023 Çarşamba 13:14
İzmir BB’si kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ; İzmir merkez ilçeler , İzmir kırsal ilçeler ayrımcılığı yapıyor . Oy ver. İzmir kırsal ilçelerdeki belediye otobüslerinde ( ESHOT ) 90 dk. aktarma hakkın iptal edilsin . ( 10.02.2016 ) Oy ver . İzmir kırsal ilçelerdeki belediye otobüsleri ( ESHOT ) tamamen hizmeten çekilerek , toplu ulaşım özelleştirilsin . ( 2019 Aralık - Seferihisar ilçesinde başlatıldı ) CHP bu hizmet anlayışı ile mi iktidar olacak ? “” Biz merkezde yaşayan kırsalda yaşayan ayrımı yapmadık , yapmayacağız . “”. Sayın Tunç SOYER - İzmir BB Başkanı - Ödemiş Kaymakçı İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) projesi başlama konuşmasından . Madem ki İzmir ‘de ayrımcılık yapılmıyormuş. Soruyorum . İzmir kırsal ilçe otobüslerinde ; merkez ilçelerdeki metro, otobüs , vapur ve tramvaylarda uygulanan 120 dk. aktarma hakkı VAR MIDIR ? YOK MUDUR ? Çözüm : İzmir kırsal ilçe otobüslerinde de ; 136 km. lik İZBAN hattındaki tarife ve ücretlendirmelerin ( BEDAVA DEĞİL . Aktarma haklı - gittiğin kadar öde ) uygulanması , CHP’si İzmir toplu ulaşımındaki bu ayrımcı hizmet anlayışı ile yurttaşlara ne kadar umut verebilir . Söylemlerle , eylemler örtüşmüyorsa inandırıcılığı olur mu ?
 Tansel
 20 Eylül 2023 Çarşamba 11:31
Aynen
 hasan gürsel altuğ
 20 Eylül 2023 Çarşamba 10:55
Özkale'nin dedikleri neden yalan olsunki.2014 yılında bir ilçeye Dsp den belediye başkanı adayı olan eski bir chplinin kızı büyükşehir belediyesinden ceza olarak işten çıkardırılmadımı.ben en az kendi yöremden bu şekilde eski bld bşk,eski vekil ,eski yeni ilçe başkanı yakını olup büyükşehir şirketlerinde çalışan biliyorum.çıksın büyükşehir açıklama yapsın. ben 2014 de bilgi edinme başvurusu yaptım büyükşehire bu şekilde eski yeni vekil bld bşk kızı oğlu karısı işe alınan varmı diye bana belediye sırrı diye cevap verdiler. ak parti ne ise chpde aynı yani.
 zülfikar
 20 Eylül 2023 Çarşamba 10:52
Yani diyorsunuzki, İzmir için fazla dürüst öylemi. Sayın Özlaleyi sizlere yedirmeyiz.
 Mehmet Burhanettin
 20 Eylül 2023 Çarşamba 10:36
Soyerinize İzmir'deki fırınlar ekmek yetiştiremez.
 izmirli
 20 Eylül 2023 Çarşamba 10:06
doğru yorum...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git