Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Araştırmacı Yaldız öngörüsünü anlattı: İYİ Parti ile MHP ileride birleşebilir!
Politika
9 Haziran 2024 Pazar 08:16

Araştırmacı Yaldız öngörüsünü anlattı: İYİ Parti ile MHP ileride birleşebilir!

İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü, Gazeteci-Yazar Ümit Yaldız, “İYİ Parti, bence MHP ile birleşecek ve Dervişoğlu’na da burada önemli rol düşecek. Bahçeli görevi bıraktığında MHP ile İYİ Parti arasında buzlar erir. Zaten söylemler yakın” dedi.

EGEDESONSÖZ- İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü, Gazeteci-Yazar Ümit Yaldız, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun Türk siyasetinde önemli bir misyona sahip olacağını kaydeden Yaldız, “Dervişoğlu, CHP’nin İYİ Partili vekilleri ayarttığını söyledi. Değişim gerekli fakat değişimin sokakta da karşılığı olması lazım. Dervişoğlu, İzmir’in de iyi tanıdığı Ordulu bir siyasetçidir. 90’lı yıllarda İzmir’e geldi, 2003’te Bahçeli’ye rağmen il başkanı oldu. Uzun dönem o görevi sürdürdü. Çok etkili saha eylemleri oldu. ‘Ampulü söndür’ eylemleri yapmıştır il başkanlığı döneminde örneğin. Bahçeli ile uzak-yakın olduğu dönemleri oldu. Büyükşehir adaylığı sonrası milletvekili listesinde üçüncü sıraya konuldu. ‘Bu kuyudan çıkacağım’ dedi ve Bahçeli’ye kongrede rakip oldu. Sonra Akşener ile birlikte yürüdü. Hayatı ülkücülükle geçmiş bir isim oldu. İYİ Parti, bence MHP ile birleşecek ve Dervişoğlu’na da burada önemli rol düşecek. Bahçeli görevi bıraktığında MHP ile İYİ Parti arasında buzlar erir. Zaten söylemler yakın… Akşener partiyi merkez sağa oturmak istedi ancak başarısız oldu. Akşener, MHP’den gelmiştir ancak Doğru Yol döneminde bakanlık yaptı” dedi.

Ülkücü siyasetçi Yavuz Ağıralioğlu’nun yeni siyasi parti kurmak için girişimde bulunmasının hatırlatılması üzerine Yaldız, “milliyetçi cephede MHP, İYİ Parti, Zafer Partisi ve kısmen AK Parti milliyetçi cenahı etrafında tutuyor.  Türkiye’nin yeni bir partiye ihtiyacı olduğu hep söz edilir. Daha çok merkez sağ parti ihtiyacından söz edilir. Özellikle genç kuşağı içine çeken, gençliğin iletişim becerilerinden faydalanan bir yapı ortaya çıkar mı? Dervişoğlu çok MHP orjinli bir siyasetçi. Türk siyasetinde mutlaka Dervişoğlu’na görevler düşecektir. 36 vekili koruyabilirse, fark edilebilirse, partisini doğru konumlandırabilirse Türkiye’yi yönetebilecek kadroları var. Partinin kontrolü sağlayıp partisini Türk siyasetinin neresine konumlandıracağını belirlemesi gerekiyor. Eldekini tutmaya çalışıyor kendisi…” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 bekir
 9 Haziran 2024 Pazar 16:27
doğru diyor çunku iyi parti tabela partisine döndü oyu kalmadı yonetımdekı 3-5 kişi koltuk uğruna mhp ile birleşecektir yoksa zaten bos bir parti olarak tarıhın karanlıklarına coktan gömüldü gitti
 Oğuz Kaan
 9 Haziran 2024 Pazar 15:06
İYİ Parti seküler milliyetçiler tarafından kuruldu. AK Parti ile işbirliği yapan MHP’ye tepki gösteren kadrolar tarafından kuruldu. MHP ise geçmişten geleceğe bütün döylemlerini değiştirip kimlik bunalımına girdi. Bu iki partinin birleşebilmeleri için olaganüstü şartların meydana gelmesi lazım.
 İzmir'li
 9 Haziran 2024 Pazar 11:01
İyi Parti kurulduğunda tamam sağı doldurur denildi ve bu yolda kıymetli-donanımlı partililerle bayağı ilerleme bile kaydetti ama maalesef hiç bir zaman Meral Akşener'in etkisinden kurtulamadı sağı temsil edemedi,hep küçük bir MHP olarak kaldı.Hadi liderle bir şey değişir denildi,Meral hanım gitti Musavvat bey geldi...yine değişen bir şey olmadı-olamazda.İyi parti bu şekilde sağı temsil edemez,daha da ufalmadan Bilge Yılmaz,Turhan Çömez,Ümit Özlale...gibi liberal düşüncenin oluşumunda büyüyebilir.Aksi durumda İyi parti içindeki liberal düşünceye sahip olanlar ya yeni bir parti altında birleşir yada Ece Güner,Bahadır Erdem...gibi partiyi terkeder.
 
 9 Haziran 2024 Pazar 09:08
İyi parti diye bir şey kalmaz.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git