Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakanlık ve İZTO el sıkıştı: Askeri arazi sanayi sitesi oluyor!
İş Dünyası
5 Haziran 2024 Çarşamba 09:54

Bakanlık ve İZTO el sıkıştı: Askeri arazi sanayi sitesi oluyor!

T.C. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Bornova’da bulunan Cemal Gürsel Askeri Kışlası’nın, sanayi sitesi kurulması amacıyla İzmir Ticaret Odası’na devredilmesine onay verdi. Bakanlıkta yapılan görüşme sonucunda, kısa süre içinde devir protokolü yapılması konusunda mutabık kalındı.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, T.C. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’i ziyaret etti.

Ziyarete,Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Mahmut Atilla Kaya, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cemal Elmasoğlu ve Emre Kızılgüneşlerkatıldı. Toplantıda, Bornova’da bulunan Cemal Gürsel Askeri Kışlası’nın İzmir Ticaret Odası tarafından çarşı ve site kurmak amacıyla alınması projesi hakkında görüşüldü. Projeyi desteklediklerini belirten T.C. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, araziyi devretmeye hazır olduklarını söyledi.

DEVİR PROTOKOLÜ YAPILACAK
İzmir’de yaşanan en önemli sorunlardan birinin çözüme kavuşacağını belirten İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Üyelerimizden bu yönde yoğun bir talep var. Bulunduğu lokasyon itibariyle lojistik açıdan avantajlara sahip olanbu bölgenin Odamıza tahsisi hususunda gösterdikleri güven için, üyelerimiz adına T.C. Milli Savunma BakanımızYaşar Güler’e özellikle teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki’ye de destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Kısa süre içinde devir protokolünü yapacağız. Projemizi hızla planlayıp hayata geçirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Projede üyelere yönelik çarşı ve site içerisinde bağımsız bölümler, yönetim binası, mesleki lise ve çıraklık eğitim binaları, otopark alanları, banka, restoran, market gibi sosyal alanlar, temiz enerji tesisleri ve yeşil alanlar olması planlanıyor.

ODALAR İTİRAZ ETMİŞTİ
Askeri alanının devri konusuba Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası itiraz etmişti. Yapılan açıklamalarda "kentsel yerleşmeler içerisinde yer alan Askeri Alanların, Milli Savunma Bakanlığı`nın programı dahilinde Askeri Alandan çıkarılması halinde, bu alanlar sosyal donatı alanı olarak değerlendirilebilir’ şeklindeki hüküm ile askeri alanların dönüştürülmesi durumunda kamusal kullanımlara ayrılacağı, bu nedenle de bu alanın mülkiyetinin kamuya ait olması hükme bağlanmıştır. Bu nedenle, askeri alanların mevcut kullanım ve söz konusu plan notundan ötürü planlarda kamusal kullanım dışında bir kullanıma ayrılması bırakın imar mevzuatını açıkça Anayasaya aykırıdır” denilmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Tarafsız yorumcu
 5 Haziran 2024 Çarşamba 18:20
Sevgili ticaret odası yöneticileri hepinizin durumu gayet iyi nedne elinizi cebinize atıp değerinden arsa almak yerine devletin hepimizin hakkının olduğu arsalarını bedava kapatma derdindesiniz? Tek akıllı siz, sokaktaki insan kör ve sağır dimi?
 
 5 Haziran 2024 Çarşamba 17:50
Cehennem odunu finoların zoruna gitmiş
 Hakan
 5 Haziran 2024 Çarşamba 16:33
İzmir Ticaret Odasındaki Yönetim ekibi yiyin beyler yiyin... Başta ATİLLA KAYA
 medya takipçisi
 5 Haziran 2024 Çarşamba 16:22
yazık İZTO İzmir e ihanet ediyor. DEVLET Ankara dan anayasa ve kanunlara uymayan bir tahsis yapıyor. İZTO siyasi gücünü kullanarak izmir linin ve tüm Türk halkının malına çöküyor.İzmir in yeşil alana ihtiyacı var İzmir in nefes almaya ihtiyacı özgener dedesi gibi nasıl kordonu çin setti ile kapattı anlaşılan onun izinde. Zaten tunç soyerden alsancak tekel fabrikasını yanındaki araziye izin aldı ( Aziz başkan vermemişti ve bakanlığın planına dava açmıştı) Resme bakın lütfen izto ve akp kolkala izmir in rantını bir avuç oda yönetimine teslim ediyor. AKP agora yanındaki katlı otoparkta da yanlış yaptı son çıkışı ile...gavur izmir tabiri gerçek anlamı ile doğru
 
 5 Haziran 2024 Çarşamba 15:04
Bu karakter bozuğu İzmirli beld. fin.olursa böyle olur. Ne yatırım ne yok ne hizmet bu karaktersizlerin umurunda olmaz. Halt yiye yiye bu yaşa geldikleri için bir çeşit cehennem odunu olmuş. Niyet belli her şeyi kötülemek her işe takoz olmak.
 
 5 Haziran 2024 Çarşamba 14:32
Alandaki ağaçlar ne olacak?
 ismail
 5 Haziran 2024 Çarşamba 14:21
izmirli yiyen yok sanayi sitesi yapılacak emekçiler için kendıne gel izmirli kendıne gel
 izmirli
 5 Haziran 2024 Çarşamba 11:59
yiyin efendiler yiyin..
 
 5 Haziran 2024 Çarşamba 11:07
Küçücük çocuklarımız sabah servislerlerle okullara taşınıyor.Bu yerlerden yerleşim alanlarına yakın olanlardan muhakkak ilk ve ortaöğrenim için okul yerleri ayrılmalıdır.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git