Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Batur’dan sert çıkış: İmar affı katliamdır!
Yerel Yönetimler
24 Şubat 2023 Cuma 19:03

Başkan Batur’dan sert çıkış: İmar affı katliamdır!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından yeniden gündeme gelen ve halen daha mecliste torba yasa içerisinde bulunan ‘imar affı’ tartışmalarına Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da dahil oldu. Başkan Batur, yasanın artık telaffuz bile edilmemesi gerektiğini belirterek, “Hiç faydasını görmedik. Parayı toplayan devlet, zorluğu yaşayan vatandaşla muhatap olan biz. Ben belediye başkanı olarak artık imar affı istemiyorum. İmar affı çıkarmak katliam demek” diyerek yasaya karşı çıktı.

EGEDESONSÖZ – Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, SONSÖZ TV ekranlarında Gazeteci Fatih Yapar’ın konuğu oldu. Batur, kamuoyunda ‘imar affı’ olarak bilinen yasa hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İzmir’in en uzun dönemli belediye başkanı olan Batur, ilk belediye başkanlığı süreci olan 1999’dan bu yana 8-9 defa imar affının çıktığını belirtti. Batur, imar affının özellikle Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından bir kez daha dile getirilmemesi gerektiğini belirterek yasaya şu ifadelerle karşı çıktı:

Artık imar affının gündeme gelmemesi lazım. Torba yasada komisyonda duruyor. Bu imar barışı, affı artık telaffuz bile edilmemeli. Ben belediye başkanı olduğumdan beri 7-8 defa imar affı çıktı. Dolaylı olarak çıktı, suyu elektriği bağla dedi. Böyle bir şey var mı? Binanın kimse durumuna bakmadı. Üzerine kaç kat çıktı ruhsatsız binanın üzerine? Yaşananlardan ders almamız lazım.

‘PARAYI TOPLAYAN DEVLET, ZORLUĞU YAŞAYAN BELEDİYE’
Halen daha mecliste torba yasanın içerisinde bulunan imar affının tepkilere neden olduğunu belirten Batur, yasanın devlete para toplamak dışında hiçbir faydası olmadığını belirterek,  “Hiç faydasını görmedik. Parayı toplayan devlet, zorluğu yaşayan vatandaşla muhatap olan biz. Ben belediye başkanı olarak artık imar affı istemiyorum. İmar affı çıkarmak katliam demek” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 DNÜŞ
 25 Şubat 2023 Cumartesi 12:42
BALLIKUYU KENTSEL DÖNÜŞÜM SÖZÜNÜZ SEÇİM VAADİ İDİ, NE ZAMAN DÖNÜŞÜM OLACAK.. BAŞKAN...
 DNÜŞ
 24 Şubat 2023 Cuma 22:21
ABDUL BATUR, BALLIKUYU KENTSEL DÖNÜŞÜM SEÇİM VAADİ 1 ÇİVİ ÇAKMADIN, NE ZAMAN OLACAK BALLIKUYU DÖNÜŞÜM
 Kentli
 24 Şubat 2023 Cuma 19:54
Sayın belediye başkanı imar affı çıktığında bütün vatandaşlar mal bulmuş mağrip gibi bir çırpıda müracaat ederek ruhsatlarını böbürlenerek aldılar,Çeşme,Kuşadası ve diğer sahil kesimlerinde kaçak yapılarının hepsi ruhsatlarını aldılar üstelik bir çok milletvekili olanlar aldı neden çıkıp bu af yasası değil rant yasasıdır diyerek ne iktidar ne muhalefet milletvekilleri son hızla imar barışı ile kaçak yapılarını yasal hale getirdi birisi çıkıpta basın önünde protesto etmedi açıklamalarınızı inandırıcılığı yoktur...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git