Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Eriş’ten barajın yanında 'kuraklık' uyarısı: Yazın çok sıkıntı yaşarız!
Yerel Yönetimler
10 Mart 2023 Cuma 17:39

Başkan Eriş’ten barajın yanında 'kuraklık' uyarısı: Yazın çok sıkıntı yaşarız!

Yağışların mevsim normallerinin altında ilerlemesinden dolayı baraj doluluk oranlarında ciddi anlamda bir düşüş yaşanıyor. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş de Bademli Şehit Asteğmen Coşkun Kale Barajı’nın önünden video çekerek kuraklık tehlikesine dair dikkat çekerek, “Tüm bölgemiz için geçerli bu; lütfen sularını ekonomik olarak kullansınlar. Yoksa burada olduğu diğer yerlerde de bu kuraklık devam ederse bu yaz çok sıkıntı yaşarız diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ – Yağışların mevsim normallerinin altında ilerlemesinden dolayı yaz mevsiminde kuraklık beklentisi artıyor. Barajların doluluk oranları yaz mevsimi için tehlike çanları haline geldi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş de Bademli Şehit Asteğmen Coşkun Kale Barajı’nın önünde video çekerek önemli uyarılarda bulundu. Barajın doluluğunun çok alt seviyede olduğunu belirten Eriş, bahar yağmurları gelmediği sürece yaz mevsiminde kuraklık tehlikesi yaşanabileceğine dikkat çekti.

Başkan Eriş ayrıca çiftçilere suları daha az ve ekonomik kullanmaları yönünde ricada bulunarak mümkün mertebe damla sulama geçilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Eriş şu ifadeleri kullandı:
Dünyada ve ülkemizde afetin bir başka türlüsü de kuraklık ve susuzluk. Bölgemizde bu günlerde dolup taşması gereken Bademli Barajımız’da da ne yazık ki su yok. Çiftçimizi şimdiden uyarmış olalım. Tüm bölgemiz için geçerli bu; lütfen sularını ekonomik olarak kullansınlar. Yoksa burada olduğu diğer yerlerde de bu kuraklık devam ederse bu yaz çok sıkıntı yaşarız diye düşünüyoruz. Buradaki durum yine az çok iyi diyelim ama Beydağ Barajı da aynı şekilde. Aktaş Barajı da var, Üzümlü Barajı’nda da aynı durum söz konusu. Şimdiden uyarıyoruz. Dileriz ki önümüzdeki günlerde bahar yağmurları olur ve bu açığı kapatırız. Normalde Şubat ayında buradan taşar ve dereye akar giderdi. Oysa Mart’ın 10’unda baraj gölümüz bu durumda. Lütfen çiftçilerimiz sularını ekonomik olarak kullansınlar. Mümkün olduğunda damla sulamaya dönmeye çalışsınlar.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git