Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir’de yeni kriz... Müteahhitler kapıya dayandı!
Yerel Yönetimler
24 Nisan 2024 Çarşamba 15:04

Büyükşehir’de yeni kriz... Müteahhitler kapıya dayandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden alacaklı olan yol, altyapı ve nakliye işini yapan müteahhit firmalar kapıya dayandı. İZBETON ve Fen İşleri Daire Başkanlığı’na iş yapan şirketler belediye yönetimine durumlarını anlattı. Şirket yetkilileri, “Ellerimizde yüklü miktarda çek, alacak listemiz var. Acil önlem almazsanız batarız” dedi. Belediye yönetimi ise şirketlerden süre istedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yol, asfalt ve altyapı yatırım şirketi İZBETON’da yaşanan mali kriz Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları vurdu. Her yıl, Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın yaptığı milyarlık ihaleleri alan İZBETON yıl boyunca kent genelinde altyapı hizmetlerini veriyordu.

İZBETON’dan ihale alan şirketlere verilen uzun vadeli çek ve gösterilen ödeme planı sistemi tıkadı.  Geçtiğimiz hafta acil önlem için bulunan 100 milyon TL’lik kaynak son dakika kararıyla Cemil Tugay tarafından başka yere kaydırıldı. Başkan Tugay’ın ilk olarak çekleri vurulan ve kaşelenen şirketlere ödeme yapılması yönündeki radikal kararı dikkat çekti.

ÇÖZÜM BULUNMAZSA İŞÇİLERLE BİRLİKTE KAPIYA DAYANACAĞIZ
Bunun üzerine ödeme planı ve yeni düzen ile ilgili yetkililerden bilgi alamayan müteahhitler bu kez İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kapısına dayandı. Egemenlik Binası’na gelerek başkan ile görüşmek isteyen şirket yetkilileri yöneticilerden bilgi aldı. Süre talep edilen görüşmede sorunun kısa vadede çözümünün mümkün olmadığı ifade edildi.

Belediyede yönetim ile görüşen şirket sahipleri ve yöneticileri, “Ellerimizde yüklü miktarda çek, alacak listemiz var. Acil önlem almazsanız batarız. Biz muhatap alınmak istiyoruz. Kent genelinde yol, altyapı ve nakliye işleri yaptık. Bu soruna çözüm bulunmazsa işçilerle birlikte kapıya dayanacağız” dedi. Belediye yönetimi ise şirketlerden süre istedi.

Öte yandan alacakları için mahkemeye giden bazı şirketlerin polis ve görevliler eşliğinde İZBETON’a haciz işlemi başlatması bekleniyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Kasım Turgut
 26 Nisan 2024 Cuma 15:25
Seferihisar i batırdı büyük şehire aday yapmayın dediler (gerçek CHP liler) ama olsun kameralar önünde iyi oynuyor hemide laik cumhuriyetçi.
 Juno
 26 Nisan 2024 Cuma 06:50
Nasıl borcu olur belediyenin yapilan işler yok hizmet yok nasil borcu oluyor belediyenin Yola asfalt dokmesini beceremeyenlere borcu var belediyenin Bozuk olan yola yama yapmaya çalışmışlar ama tümsek yapmışlar daha yama yapamayanlara borç var düzelmez bu şehir
 Y.Y
 26 Nisan 2024 Cuma 04:07
Tüm belediyeleri kapatın kardeşim. Valilik il özel iadere aracılığı ile bütün işleri yapsın.
 Süleyman Yaşar
 26 Nisan 2024 Cuma 00:41
Uyanın millet çalmanın perde arkası bu
 Halit KUTLU
 25 Nisan 2024 Perşembe 19:02
Bütçesi Olmayan Projelere Neden İhaleye Giriyorsunuz ki? İhale dosyası Alırken, Bu ihale için Ayrılmış Bütçe Varmı Diye Sorgulamak Lazım. Gelecek Para ike Borç Ödenmiyor.
 descartes
 25 Nisan 2024 Perşembe 17:03
israfın rantın rüşvetin adam kayırmaçılığın iş bilmezlerin olduğu yer dir.BELEDİYELER
 Opr
 25 Nisan 2024 Perşembe 12:51
Geçmiş 5 senin izbetondaki yönetime ve daha sonra etrafındaki lere
 brate
 25 Nisan 2024 Perşembe 12:03
Aziz Beyin bıraktığı kredi notu AAA+ olan kuruma bakın birde Tunç Soyer'in bıraktığı kuruma bakın rezalet ve hala şube müdürleri işini yürütüyor
 ali
 25 Nisan 2024 Perşembe 11:38
her haberin altında gezen Tunç Bey'in destekçileri nerede?
 Hala anlamadınız mı
 25 Nisan 2024 Perşembe 11:18
Bunlar kar yapmaya ya da insanlara hayrı dokunsun diye iş çıkarmaya veyahut istihdam olsun insanlar ekmek kazansın diye bir dertleri olmaz. Yıkmak, yemek tahrip ve tahrif etmektir niyetleri. Hala anlamadıysanız da bedelini ödeyeceksiniz.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git