Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir'den İskenderun’a hayat hattı!
Yerel Yönetimler
14 Şubat 2023 Salı 16:03

Büyükşehir'den İskenderun’a hayat hattı!

Hatay’da temiz su çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Başkan Tunç Soyer, İskenderun’da çalışmaların tamamlandığını duyurdu.

EGEDESONSÖZ - Türkiye'yi derinden sarsan ve Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkımlara neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremde özellikle içme suyu hattında hasarlar oluşmuştu.

Bölgede içme suyu temininde sorunla yaşanırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler Hatay’da çalışmalarını başlatmış ve hatların tadilatı ile ilgili girişimlerde bulunmuştu.

Başkan Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı olağan meclis oturumunda “Deprem nedeniyle pis su ile temiz su kanallarını karışması söz konusu. Bu nedenle şehrin su ihtiyacını karşılayan istasyonun tadilatını bugün itibari ile arkadaşlarımız tamamladı. En azından yüzde 25’ine su verecek seviyeye geldik şehrin. Orada bir arıtma tesisi kuruyor arkadaşlarımızı 200’ün üstünde İZSU çalışanları orda” ifadelerini kullanmıştı.

İSKENDERUN’DA İŞLEM TAMAM
Hatay'ın en büyük ilçeleri arasında yer alan ve içme suyu temininde sıkıntı yaşanan ilçelerden olan İskenderun’da ise çalışmalarda sona gelindi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İZSU ekiplerimizin gayret ve desteğiyle İskenderun’un tamamını içme suyuna kavuşturduk” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git