Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Selçuk'ta İpek Onbaşıoğlu dönemi
Politika
19 Ağustos 2023 Cumartesi 08:24

CHP Selçuk'ta İpek Onbaşıoğlu dönemi

CHP Selçuk İlçe Kongresi'nde tek aday olarak seçime giren İpek Onbaşıoğlu 119 oyla başkan seçildi.

EGEDESONSÖZ- Selçuk’ta 4,5 yıldır başkanlık görevini sürdüren Mehmet Karanfil’in aday olmayacağını tek başına aday olarak seçime giren İpek Onbaşıoğlu 119 delegenin oyuyla yeni ilçe başkanı oldu.

Saat 12:00’da Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşın, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam da katılırken kongreye katılımın yoğun olduğu görüldü. Kongrede İpek Onbaşıoğlu tek aday olarak seçime girdi.

Kongrede divan başkanlığı görevine Aygül Eryılmaz getirilirken Serkan Topalan, Ayten Özhanem divanda yer aldı.

BAŞKAN SENGEL: KONGRE SÜRECİ YERİNE DANIŞMA KURULLARI TOPLANMALIYDI
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, yaptığı değerlendirmede kongre süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sengel açıklamasında “Kolay ve de çok basit yol olmayan yolculuktur siyaset. CHP’de siyaset başka bir yolculuktur. Zordur, çetindir, engebelidir. CHP’de siyaset yapmak daha zordur. Düşünen, yorumlayan, sorgulayan ve her zaman ‘haklısınız efendim’ demeyen insanlardan oluşan parti üyeleridir. CHP’lilik demek asalet demek, 9 kez yutkunarak konuşmak ve doğru cümleleri doğru insanlarla konuşmak demektir. Bizler basın önünde değil ilçe binalarımızda, danışma kurullarında tartışır ve ifadelerimizi yaparız. Danışma kurullarımız yapılır bizim. Buradan genel merkeze iletilmesini istediğim bir mesajım var. İletilmesini de rica ediyorum. 8’inci günde delege seçimleri başlansın denmemeliydi. Danışma kurulları yapılmalıydı. 15 yıl boyunca iyi ellerde yetiştirildim. Danışma kurullarını var olan vekiller ile eski vekillerle ayrı, eski ve yeni belediye başkanları ile ayrı, eski ve yeni belediye meclis üyeleri ile ayrı ayrı yapmak lazımdı” dedi.

YOLDAŞLIK HANÇER VURMAMAKTIR
CHP’nin bir siyaset yapma kültürünün olduğunu söyleyen Başkan Sengel, “Çalışma esnasında herkes ortaya çıkar ve kendini gösterir cümleleri ile duruşu ile… Ama siyaset insan kazanma sanatıdır. Yan yana durmak zor. Yanındakinin üzüleceğini bilerek onu övebilmek zordur. Açığını kapatmak, dedikoduya mahal vermek değil önlemek, sahip çıkmak gerekir. Yoldaşlık dediğimiz şey sahip çıkmaktır. Yoldaşlık hançer vurmamaktır. Yoldaşlık açıkları kapatmak, bizdeki benim partilim dedikten sonra ona da sahip çıkmaktır” ifadelerini kullandı.

BELEDİYEYİ GERİ ALANLAR OLARAK AKLIMIZA BAŞIMIZA DEVŞİRELİM
2014 Yerel Seçimleri’nde seçimin kaybedildiğini ve hatalardan ders çıkarılması gerektiğini belirten Sengel şunları söyledi:

“2014’te seçim kaybettik. Kayıptan sonra AK Parti’den bu belediyeyi ittifaksız geri aldık. 2019 pusulamız şimdiki seçim pusulası gibiydi.  Belediyeyi geri alanlar olarak aklımıza başımıza devşirelim. Tek ama tek gücümüzü ölçeceğimiz yer kendi içimizdir. Belediyedeki çalışanların çalışma reflekslerini düzeltmek için 5 yılımızı aldı. Evet 28 Mayıs’ta kazanamadık. Üzgünüz. Hem de çok… Birbirimize sahip çıkmak, her ne kadar 14-28’de çok üzülsek de çok fazlasıyla sinirlensek de yılsak da ne yaparsak yapalım toplanmak zorundayız. 6 ayımız kaldı. Filiz olsun diye CHP burada kalsın diye değil. Bir kez bıraktık vatandaşın nasıl sıkıntıya düştüğünü gördük. Üzüldük, yorulduk lüksümüz yok. Egolarınız da kenara bırakma zamanı. Selçuk’ta siyaset yapmak ve yetiştirmek ve birbirimize sahip çıkmaktan geçer”

ASLANOĞLU: PARTİMİZE AYAR VERMEK İSTEYEN İNSANLAR VAR
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu kongrede bir konuşma gerçekleştirdi. Aslanoğlu yaptığı değerlendirmede “AKP ve yalakaları topyekün bir savaşa başladılar. Sizlerin sayesinde  CHP dimdik ayakta kalmaya devam edecek... Bugün burada bizi bundan sonra yönetecek ilçe başkanlarımızı il delegelerimizi seçeceğiz. Buradan sonra il ve genel merkez seçimi yapacağız. Değişim buralardan yavaş yavaş başlıyor. Bizler burada partimizin geleceğine karar verirken birileri de yandaş medya kanallarında partimize ayar vermeye çalışıyorlar. Selçuk’ta partili arkadaşlarımın huzurunda ifade ediyorum. CHP'de değişimin nasıl olacağına, CHP'nin üyeleri karar verir. Öyle seçim zamanı ortada gözükmeyen, suya sabuna dokunmayan 3-5 kişi bizim adımıza karar veremez. 100 yıllık partini neferleri biliyor ki CHP'de neyin nerede söyleyeceğini çok iyi bilir. Bizim her şeye anlatacağımız yer partinin danışma kurullarıdır ya da ilçe kongreleridir. Bu seçimde daha hakça düzen kurma fırsatımız vardı. Daha başarılı olma fırsatımız vardı ancak maalesef yapmadık. AKP'nin yandaşlarının, yandaş kanalların yalanları dolanları ile, terörle suçlamaları ile, Cumhurbaşkanını miting meydanlarında montaj videolar göstermesi ile mücadele edemedik. Yandaş kanallara iftiralara atacak değilim suçu. Muhakkak eksiklerimiz var. Bu nedenle öz eleştiriye ihtiyacımız var. Kürsüye çıkacak arkadaşlarımdan ricam var.Değişimden bahseden herkesin önce nelerin eksik bıraktığını söylemesi lazım” açıklamasını yaptı.

AKP’NİN YENİ FAŞİZAN UYGULAMALARINA YOL AÇAMAMAK İÇİN BELEDİYELERİMİZLE AYAKTA DURACAĞIZ
Yerel seçim sürecine dikkat çeken Aslanoğlu “Önümüzde yerel seçim var. Belediye başkanlarımız partinin görünen yüzüdür. Örgütün görevi başkanlarımız yaptığı hizmetleri kapı kapı gece gündüz demeden halka anlatmaktır. Bize düşen görev burdur. Belediye başkanlarımız ile örgütümüz arasında bir tartışma yok. Belediye başkanlarımız da meclis üyelerimiz de bu partinin öz evlatlarıdır. Biz et ve tırnak gibi bugünden itibaren yerel seçim için çalışmalar başlayacağız.Bugün burada hangi arkadaş seçilirse seçilsin bu kongreden birlikte ve beraberlik içinde omuz omuza çıkacağız. Yarıdan itibaren hepimiz yerel seçimler için omuz omuza çalışmaya başlayacağız. Başkan Sengel güzel söyledi. Yol kazaları yaşadık başımıza nelerin geldiğini bilen ilçelerden Selçuk. O bilinçle durmadan yorulmadan çalışacağız. AKP’nin yeni faşizan uygulamalarına yol açamamak için belediyelerimizle ayakta duracağız” şeklinde konuştu.

ONBAŞIOĞLU: 2024 SEÇİMLERİNİ DAHA BÜYÜK FARKLA KAZANACAĞIZ
Seçimin tek adayı İpek Onbaşıoğlu ise “Gerek yerelde gerekse genelde yaşadığımız sıkıntılara rağmen bir arada durmanın ne denli önemli olduğunun bilinci ile yine yan yanayız, omuz omuzayız. Ne mutlu ki geleceğe umutla bakmamızı pekiştiren partililerimiz, geleceğe ışık tutacak gençlerimiz buradalar. Partililik bilinci ile davamıza sahip çıkarak kalelerimizi terk etmeden içimizdeki mücadele ateşini daha da büyütecek hayallerimizi gerçekleştirerek bir arada olacağız. Elimizi taşın altına koyarak görevlerimi gururla yerine getireceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Esas hedefim Atatürk’ün bu topraklarda kurduğu cumhuriyette yaşayan kadınlara gençler ve halkımıza kapsamlı bir gelecek inşa etmektir. Kadınlarımızın gücüne ve gençlerimizin enerjisine inancım tamdır. Yönetimimizde kadınların ve geçlerin liderliklerini destekleyecek ve onların şartlarına en üst noktaya çekmek için çalışacağım. Küskünlükleri ve dargınlıkları bırakıp bu ülkeyi geleceğe taşıyacak gençler için odağımıza partiyi koyarak mücadele edeceğiz. Bu ülkede yaşayan evlatlarımızın özgürce, adil ve eşit koşullarda bu ülkeye güven duyarak bu ülkede hayat kurmaları için mücadele edeceğiz. Bugüne kadar CHP’de Selçuk İlçe Örgütü olarak gösterdiğimiz başarıları halkımızın desteği ve güveniyle gerçekleşti. 2024’te daha büyük farkla kazanarak Selçuk’un potansiyelini ortaya çıkaracağımızdan eminiz. Atatürk’ün kurduğu, cumhuriyetin değerlerine bağlı olarak adalet, eşitlik, demokrasi ilkeleri ile donanmış bir yönetimle CHP’nin iktidar olması için çalışacağız. Geleceğe dair umutlarımızı kaybetmeden cesaretle ilerleyeceğiz. Kadınların, gençlerin desteği ile daha aydınlık bir Selçuk için mücadele edeceğiz” dedi.

Liste belli oldu:

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Selçuklu
 21 Ağustos 2023 Pazartesi 22:28
Gelecek seçimlerde uzun yıllar belediye başkanı olarak görev yapan Vefa Ülgür partiye geri gelirse veya belediye başkanı aday adayı olursa seçimlerde bütün adayları çuvala koyar,ayrıca zamanında partiye aldığı çıraklarada nasıl bir iyilik yapar göreceğiz...
 zülfikar
 20 Ağustos 2023 Pazar 00:16
Başarıların devamını dilerim İpek başkanım 2029'da inşallah belediye başkanı olarak görmektir tüm arzumuz.
 Vatandaş
 19 Ağustos 2023 Cumartesi 18:08
Göstermelik delege seçimleri ilçelerde bitiyor,bu heyecansız kongreler yerel seçimlerde sandığa nasıl yansır? Hiç yansıyamaya gelmeyecek gibi belediye başkanı tekrar belediye başkanı olmak için genel merkez de büyük kurultayda kazanmak içindir, sandığı ne yapacaksınız? On beş bin lira bayram ikramiyesine inanmadı ve güvenmedi oy vermedi daha sonrasında bidon kafalılar ve köylüler oy vermedi diyerek demeç vererek halk suçlanıyor,artık izmir ve ilçeleri atama belediye başkanları istemiyor artık kimi atarsak seçilir bitti gitti...
 vatandaş
 19 Ağustos 2023 Cumartesi 15:23
DELEGE SİSTEMİ KALDIRILMALI. ÖN SEÇİM GETİRİLMELİ.
 Gerçekler
 19 Ağustos 2023 Cumartesi 13:53
Kuzen akrabalık ilişkileriyle yönetilen bir Selçuk. Ben bı koltuğa sen bı koltuğa. Seçmen İzmir'de CHP'ye soğuk bir dus aldircak ama merak etmeyin
 Vatandaş
 19 Ağustos 2023 Cumartesi 09:36
Selçuk'ta delege seçimlerinde üyelerin çoğu seçimlere katılmadı,mevcut yönetim gelenler ve getirdikleri ile delege listesi oluşturdu,kolay gelsin, ama belediye seçimlerinde kıran kırana mücadele olacağa benziyor,büyük şehir belediyesinin adayı şimdiden belli olduğunu söyleyenler
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git