Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’li Bakan’dan İYİ Partili Özlale’ye ‘TikTok’ uyarısı: Soyer’in ırkını sorgulayan paylaşımlar var!
Politika
19 Eylül 2023 Salı 12:55

CHP’li Bakan’dan İYİ Partili Özlale’ye ‘TikTok’ uyarısı: Soyer’in ırkını sorgulayan paylaşımlar var!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğunu duyuran İYİ Partili Ümit Özlale lehine bazı sosyal medya hesapları üzerinden destek videoları yayınlanmaya başladığını söyledi. Videolarda Tunç Soyer’in hedef alındığını belirten CHP’li Bakan, “Ümit Bey’in yaptırdığını sanmıyorum. Olağanüstü ırkçı paylaşımlar var. Tunç Bey’in ırkını sorgulayan paylaşımlar var" dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Programın gündeminde yerel seçim ile ilgili ittifak konusu vardı.

SANDIKTA İTTİFAK VARDI
Genel seçimler sonrası İYİ Parti’nin yerel seçimlere tek başına girme kararını yorumlayan CHP’li Bakan,”Biz son seçim dışında hangi seçimi ittifakla aldık? Hiçbir seçimi ittifakla almadık. 2019 dışında hep kendi başımıza aldık. CHP hiçbir zaman ittifakla girmedi. Son seçimde İYİ Parti aday çıkarmadı, ondan önce de İYİ Parti diye bir parti yoktu. Burada MHP vardı, AK Parti vardı, HDP vardı. Bu partiler güçlü bir tabana sahip. Kendi aralarında yarıştılar ve biz buralardan çıktık. Ne Ahmet Piriştina seçilirken ittifak vardı, ne Aziz Kocaoğlu seçilirken ittifak vardı. Sandıkta ittifak vardı. Siyasi partiler aday çıkarmayacağız demedi. CHP sonuç olarak seçimi kazandı. Özgür iradesi ile aday çıkarabilirler” dedi.

PAYLAŞIMLARI ÜMİT BEY'İN YAPTIRDIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM
Siyasette nezaket diline dikkat edilmesi gerektiğini altını çizen CHP’li Bakan, son günlerde İYİ Parti’den büyükşehir belediye başkan adaylığı duyuran Ümit Özlale’ye uyarıda bulundu. Bakan açıklamasında “Öyle sözler söyleniyor ki… Ümit Özlale’yi destekleyen sosyal medya paylaşımlarına bakıyorum, Ümit Bey’in yaptırdığını sanmıyorum. Olağanüstü ırkçı paylaşımlar var. Tunç Bey’in ırkını sorgulayan paylaşımlar var. Daha düne kadar kardeşim dediğiniz, İzmir İktisat Kongresi’nde birlikte sunum yaptığınız insanlara bir anda çıkıp muhalefete muhalefet eden, bir anda her şey değişti deyip dönüp cepheden ve bana göre siyasi etiğe uymayan bir şekilde propaganda sürecine girilmesini doğru bulmuyorum. Düne kadar ittifak yaptığınız partiye iki gün sonra tu kaka derken iki kere düşünmeniz lazım. Vatandaş sorar, ‘düne kadar beraberdiniz o zaman niye söylemedin bunları?’ diye. Siyaset de sıçrama tahtası… Bazı şeyleri yapmamak lazım. Bazı makamları sıçrama tahtası yapmamak lazım. TBMM üyesi olmak çok onurlu bir görev. TBMM üyesi olmak demek Gazi Meclis’te yer almak demek. Ben bir asker çocuğuyum, Özlale bir işçi çocuğu. Bizler gelmişiz cumhuriyetimizin sağladığı olanaklar ile TBMM’de görev yapmışız. Bir kere orada görevin hakkını vermemiz lazım. Orada kaç tane kanun teklifi verdin, kaç tane soru önergesi verdin, Türkiye’nin veya İzmir’in hangi sorununa parmak bastın, hangisini ulusal düzeyde konu yapabildin? Türkiye’nin hangi konusunda ulusal düzeyde etki yarattın? Bir defa parlamentoda başarılı bir süreç yürüteceksin ondan sonra diyebilirsin ki ben buraya da adayım. Daha yemin etmişsin, 5 ay bile geçmedi, meclis ara vermiş, ‘bu olmadı, Büyükşehir Belediye Başkanı olayım’ demişsin. Bu böyle bir şey değil. Ümit Özlale’nin şahsını hedef almam asla. Bir arkadaşlığımız var. Başarılar dilersin. Ben şahsen Soyer’in yeniden başkan olmasını istiyorum, bunun için elimden geleni yapacağım. Rakiplerimize başarılar dilemek siyasi bir nezakettir. Böyle olması gerekir. Taha Aksoy ile Aziz Bey arasındaki seçimi hatırlayın. Binali Bey ile Aziz Bey arasındaki seçimi hatırlayın. Bu kadar rekabetin güçlü olduğu dönemde siyasi nezaket vardı. Sen o siyasi nezaketi daha düne kadar ittifak yaptığın partide devam ettiremiyorsan, TikTok uygulamalarından belden aşağı siyaset yapacak birtakım paylaşımlar yapılıyorsa… Bu ırkçı ve saygısız paylaşımların Ümit Bey’in yaptırdığını düşünmüyorum ama bu paylaşımlar var. Bunlar belli ki sosyal medya ekipleri tarafından hazırlanmış. Profesyonelce hazırlanmış şeyler. Bu hiçbir şey kazandırmaz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Partisiz
 19 Eylül 2023 Salı 16:27
Sayın vekil öncellikle altı ay önce can ciğer olduğunuz parti şimdi ne oldu da köprüler yıkıldı? Ittifak olmadan kale arkasından top toplarsınız son milletvekili olarak seçildiniz şimdi rahat ama ilk seçimlerde hepinize bye bye...
 erdal
 19 Eylül 2023 Salı 16:00
ırkını bilmem ama hdpli. bu partiye beni genel başkan yapın bu adama oy vermeyeceğim.
 Süleyman
 19 Eylül 2023 Salı 13:59
dua et seni de yumruklamadılar
 Hasan Keskin
 19 Eylül 2023 Salı 13:42
Ne varmış ırkında, Türk değil mi ?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git