Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Taşkın'dan Sezgin Tanrıkulu'na destek!
Politika
12 Eylül 2023 Salı 09:09

CHP'li Taşkın'dan Sezgin Tanrıkulu'na destek!

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, sosyal medyadan Tanrıkulu'na destek verdi. Taşkın, "Sezgin Tanrıkulu, kimseye hakaret etmeden eleştirilerde bulundu. Onu hedef alan samimiyetsiz linç kültürü ise iktidar trollerinin eseridir" dedi. Taşkın, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatının, Erdoğan'ı savunurken kullandığını, "'İfade özgürlüğü bazılarına şok edici gelen söylemleri de kapsar" savunmasına vurgu yaptı.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında canlı yayında sarf ettiği "15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararı orada, 15 tane köylü, kim attı? Bu kadar köyü yaktı? Daha yeni Roboski Uludere oldu... Sizler de eleştirel yaklaşamadığınız için Türkiye bu noktaya geldi"  sözleri nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. 

CHP İzmir Milletvekili Taşkın, sosyal medya platformu X üzerinden Tanrıkulu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sezgin Tanrıkulu kimseye hakaret etmeden eleştirilerde bulundu. Onu hedef alan samimiyetsiz linç kültürü ise iktidar trollerinin eseridir. Bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatının Erdoğan'ı bir davada savunurken dediği gibi, 'İfade özgürlüğü bazılarına şok edici gelen söylemleri de kapsar.'"

PARTİ İÇİNDEN İLK DESTEK TAŞKIN'DAN GELDİ
Parti içinden ilk açıklama CHP Parti Sözcüsü Faik Öztraktan gelmiş; Öztrak, "Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri'ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir" demişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu da "TSK gözbebeğimizdir" açıklaması yapmıştı. Böylelikle parti içinden Tanrıkulu'na ilk destek Taşkın'dan gelmiş oldu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 altan koralttan
 13 Eylül 2023 Çarşamba 14:01
sen hakaret görmemişsin belediyenin maaşlı klavye memuru bülo...
 Uyaöaya ve Tıpış tıpış oy vermeye devam
 13 Eylül 2023 Çarşamba 11:15
Altan doğruları yazınca trol oluyorsa siz devam edin 13 seçim kaybetmiş kk ve ekibine oy vermeye... Sonra kimse burada şikayet etmesin... Devam tıpış tıpış oy vermeye... Allah akıl fikir versin sizlere...
 Bülent Işık
 13 Eylül 2023 Çarşamba 07:48
Yaptığı hakaret dolu yorum bu kadar beğeni aldığına göre anlaşılan altan dalton baştrol.
 izmirli
 12 Eylül 2023 Salı 18:14
İZMİR AYNEN DEVAM...BU VEKİLLERİN BENİ TEMSİL ETMESİNİ İSTEMİYORUM...ATATÜRK TÜRKİYE VE TSK CANIM FEDA...
 Skandal!
 12 Eylül 2023 Salı 14:20
Altan adlı trol bu site aracılığıyla devamlı olarak İzmir'deki CHP seçmenine hakaret ediyor. CHP İzmir bu kişi hakkında ne zaman suç duyurusunda bulunmayı düşünüyor? İl başkanı uyuyor mu?
 bakar kör olmak
 12 Eylül 2023 Salı 13:52
Hakan Şükür'ün kankasına oy verenler yorumlarda coşmuş.
 Bülent Işık
 12 Eylül 2023 Salı 13:14
altan dalton senden iyi koyun mu olur? Mazotun fiyatı bu gece 40 lirayı geçiyor buna sesin çıkıyor mu? Gevrek bile sayenizde lüks oldu. Kırsal kesimde senin ittifak yüzde 69 şehirlerde yüzde 49 alıyor koyun olmadığını iddia eden trol.
 Oğuz Kaan
 12 Eylül 2023 Salı 12:33
Bu tipler yürüyen merdivene ters bineb KK’nun CHP’ye hediyesi foncular. Ya CIA ajanı ya da AB’den fonlanan karanlık kişiler.
 
 12 Eylül 2023 Salı 12:20
EYYYY KILIÇTAROĞLU SEÇİLMESİ İÇİN 1, SIRAYA YAZDIĞIN ADAMA BAK YAZIK YAZIK BİR GİDİN ARTIK YA YETER SİZDEN HİÇBİRŞEY OLMAZ ANLAYIN ARTIK
 Tıpış Tıpış Oy Vermeye Devam mı ?
 12 Eylül 2023 Salı 11:37
Maalesef chp yönünden iyice şaştı ve kuşatıldı... Tıpış tıpışcılar Uyanın ve aklınızı başınıza alın! Tıpış tıpış bu rezillere oy vermeye devam mı?? Hoş gerçi siz çok seversiniz tıpış tıpış bunlara oy vermeye...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git