Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Taşkın'dan tüzük önerisi: Kadın kolları kaldırılmalı!
Politika
27 Ağustos 2023 Pazar 12:46

CHP'li Taşkın'dan tüzük önerisi: Kadın kolları kaldırılmalı!

CHP Karabağlar ilçe kongresinde konuşma yapan İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın tüzük değişikliği önerisinde bulunarak, “Tüzük kurultayı fırsatını hepimiz iyi değerlendirmeliyiz. Ben 11 somut öneri yazdım. Orda kadın kollarının kaldırılması da var. Ben kadın kolları oldukça partide eşitlik olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ – CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, CHP Karabağlar İlçe Kongresi’nin açılışında yaptığı konuşma ile Tüzük Kurultayı’na dikkat çekti.

CHP’nin önünde bulunan dönemecin tüzüğe de yansıması gerektiğini belirten Taşkın, 11 somut önerisi olduğunu açıkladı. CHP'li Taşkın önerileri arasında kadın kollarının kaldırılması olduğunu da ifade etti.

CHP’li Taşkın şunları söyledi:

 "Ben siyasi tarihçiyim. Buranın güzelliğini farkında olmamız lazım. Kendi aramızda siyasi rekabet yaparız, bizim partimizde siyasi rekabet haktır. Siyasi rekabet varsa damarlarımızdaki kan aktığını gösterir. Bugün iktidarın ortağı olan siyasi partinin kurultayı 2 saat sürmüştür. Bizde bir ilçe kongresi bazen gece yarılarına kadar sürer. Bu CHP’nin dimdik ayakta olduğunu gösterir fakat burada kongre bittiğinde kol kola, yoldaşlar olarak çıkmamız lazım. Bir parti ideolojisine ve değerlerine ne kadar bağlıysa yoldaşlık da değerli oluyor. Hepimize düşen bir görev var. Emeğe ve başarıya oy verirsek CHP’nin önün kimse tutamaz. Bize yakın diye değil emeğe göre oy verirsek önümüz açılacak. Önümüzde tarihsel bir kırılma anı var. CHP'nin 100 yıldır ayakta kalmasını 2 nedeni var. Birincisi kuruluş değerlerinin yüksek olması. İkincisi hemen hemen her tarihsel dönemeçte doğru adımlar atılması. Ben yine tarihsel bir dönemeçte olduğumuzu düşünüyorum. Bunu tüzüğümüze yansıtmamız gerekiyor. Tüzük kurultayı fırsatını hepimiz iyi değerlendirmeliyiz. Ben 11 somut öneri yazdım. Orda kadın kollarını kaldırılması da var. Ben kadın kolları oldukça partide eşitlik olduğunu düşünmüyorum. Mevzu yine şahıslar üzerinden dönüyor. Umarım hepimiz kongre bitince  tüzük kurultayını partiye yakışır nasıl yapabilir diye, bir de İzmir’de 30+1 hedefini nasıl yakalarız bunlara tüm enerjimizi kanalize etmemiz gerekiyor"

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Buca'lı
 28 Ağustos 2023 Pazartesi 11:35
Bu adam izmir'e geldiği sürece oylar düşer,çünkü izmir'e hiç yakışmıyor genel başkan Kılıçdaroğlu bu partinin başına bu zatı atasın kendi de partide hızla tasfiye sürecine girsin...
 komikaze
 28 Ağustos 2023 Pazartesi 09:35
bunu akp diyecek olsa .....
 Hayaller-Gerçekler
 27 Ağustos 2023 Pazar 23:57
her yerel seçim de CHP İzmir'i kaybediyor. CHP'ye kızıp tıpış tıpış AKP'ye mi oy verelim?
 Lombak
 27 Ağustos 2023 Pazar 14:23
Aaa çok ayıp ama siz sectiniz.Ayrıca.genclik kolları da kaldırilmalı bence.
 Mehmet Dinçoğlu
 27 Ağustos 2023 Pazar 13:27
Kemalizm en büyük faşizm'dir diyen Atatürk düşmanı şahıs konuşmuş yine... Daha dün geldin bu partiye, İzmirin yollarını, caddelerini, sorunlarını bilmezsin ne diye böyle abuk sabuk demeçler verip insanları kendine güldürürsün? Zaten halkta karşılığın yok, Sen ve senin gibi maskeli Atatürkçüler yüzünden chp İzmir'de Büyükşehir dahil bir çok ilçeyi kaybedecek.. İzmir çantada keklik değil ve asla tıpış tıpış oy yok sizlere... Ya sizler gideceksiniz yada chp dibin dibini görecek... Partiye ayar vermekten vazgeç vazgeç...
 Fatoş
 27 Ağustos 2023 Pazar 13:14
Geldiğinizden beri tek olumlu sözünüz.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git