Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çerçioğlu: Söylenecek çok sözümüz var ama o gün bugün değil
Yerel Yönetimler
10 Şubat 2023 Cuma 13:32

Çerçioğlu: Söylenecek çok sözümüz var ama o gün bugün değil

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kent meydanında kurulan yardım çadırlarını ziyaret etti. Çerçioğlu, “Söylenecek çok sözümüz var ama o gün bugün değil. Gün birlik günü, beraberlik günü” dedi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından deprem bölgesindeki vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da seferberlik başladı.

Aydın Atatürk Kent Meydanı’na kurulan yardım çadırlarına Aydınlılar akın etti. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, her gün onlarca yardım tırının gönderildiği kent meydanın da bulunan yardım çadırlarını ziyaret etti. Depremzedelere yardım için gece gündüz demeden çalışan gönüllülere çalışmalarından dolayı kolaylıklar dileyip teşekkür eden Başkan Çerçioğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Tüm Türkiye'ye olarak geçmiş olsun dileklerini sunan Çerçioğlu, “Gerçekten acımız çok büyük. Gün birlik günü. Beraberlik günü. Gördünüz gibi, vatandaşlarımız da çok duyarlı. Türkiye'de tüm vatandaşlar duyarlı. Birbiriyle yardım etmek için yarışıyor. Sözün bittiği noktadayız. Söylenecek çok fazla bir şey yok. Söylenecek çok sözümüz var ama o gün bugün değil. Gün birlik günü, beraberlik günü. Hepimiz elbirliğiyle oradaki vatandaşlarımıza yardımcı olmak istiyoruz. Bildiğiniz gibi, ekiplerimiz ilk gün gitti.  İki arama kurtarma köpeğimizle beraber 12 arkadaşımız gitti. 84 saat sonra arkadaşlarımız bir kişiyi enkazdan canlı olarak çıkardı. Bu gerçekten bize o kadar umut oldu ki, demek ki hala enkazın altından vatandaşlarımızı canlı olarak çıkartabileceğiz. Tüm Türkiye'ye deki belediyeler yardım elini uzattı. Ayrıca buradan şunu ifade etmek istiyorum. Çok yabancı ülke de desteğe geldi. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Önümüzdeki saatler çok önemli, inşallah daha fazla vatandaşımızı kurtaracağımıza inanıyorum. Tüm Türkiye'ye geçmiş olsun. Ayrıca yardım çadırlarında gönüllü olarak çalışanlar da var onlara da çok teşekkür ediyorum. Yardımsever vatandaşlarımız çok fazla. Oradan gelen haberler, havalar çok soğuk. Battaniye, su çocuk bezi gibi temel gıda ihtiyaçları. Biz belediye olarak onları karşıladık gönderdik ve göndermeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERLERİ VAR”
Barınma sorunu yaşayan vatandaşların Aydın'a geleceği sorulan Çerçioğlu, “Onların hepsini ayarladık. Didim Belediye başkanımla görüştüm. Didim'de ciddi sayıda yer ayarladık. Buradan da otel sahiplerine çok teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi kamu kuruluşlarının da çok yeri var. Sayın valimiz başta olmak üzere belediyeler ve herkes bu konuda çalışma yapıyor. Gelen vatandaşlarımızın başımızın üstünde yeri var” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git