Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme'deki kaçak yapılara müdahale!
Yerel Yönetimler
1 Mayıs 2024 Çarşamba 09:36

Çeşme'deki kaçak yapılara müdahale!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme'nin Çiftlik Mahallesi'nde ilçe belediyesi tarafından ruhsatsız olduğu tespit edilen Tiny House türü yapıların kaldırılması için harekete geçti. Büyükşehir ekipleri, bölgede bulunan imara aykırı yapıların da yıkımını yaparak molozları temizledi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kaçak yapılaşmaya karşı etkin mücadele veriyor. Çeşme'nin Çiftlik Mahallesi Altınkum Pırlanta Sitesi yanında bir arazide Tiny House olarak adlandırılan ruhsatsız evlerin kaldırılmasını sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, alandaki imara aykırı yapıları da yıktı.   

Yurttaşların şikayeti üzerine harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir kişinin kendi arazisi üzerinde kurduğu ve Çeşme Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü'nce ruhsatsız olduğu tespit edilen ve mühürlenen Tiny House'ların kaldırılması için sahiplerine tebligat yaparak süre verdi. Ayrıca bazı Tiny House'lar arasında betonarme bir yapı oluşturulduğu ve bu yapı üzerine su deposu ile çanak anten konulduğu belirlendi.  İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce verilen sürenin sonunda Çiftlik Mahallesi'ndeki arazide yer alan Tiny House'lar sahiplerince kaldırıldı. İzmir Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı ile Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ve Çeşme Belediyesi ekipleri, iş makineleri ile yıkım kararı alınan yapıların yanı sıra ahşap teras, müştemilat, sundurma ve betonarme su deposunu yıktı. Alandaki molozlar da ekipler tarafından temizlendi. Bölgede kaçak yapılaşmanın tekrarlanmaması için de ilçe belediyesinin gerekli kontrolleri yapması istendi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Meltem
 2 Mayıs 2024 Perşembe 20:02
İlçedeki zenginlerin kaçak villalarına dokunmayanlar tiny houseların peşinde mi koşuyorlar aynı durum karaburun da da var.vatandaşın köy evini yıkıp yan parseldeki villaya dokunmuyorlar bununla yetinmemişler kaçak villa yapılan zeytinli tarlaya helikopter pisti yapmışlar zeytinli tarlada ne yok biliyor musunuz ..zeytin ağacı..bırakın yıkımı yolu bile asfaltlanmış ..kişiye özel hizmet var.güçlüysen dokunulmazlığın var.yıksınlar bir zenginin kaçak villasını görelim bakalım...
 TC misafir
 1 Mayıs 2024 Çarşamba 18:20
Tarla vasıflı araziler üzerindeki villalar denetlense Çeşmenin yarısını yıkmanız lazım. Ruhsatlı yapıların büyük bölümünde de kaçaklar var.
 Kalın kafa
 1 Mayıs 2024 Çarşamba 15:31
Kamusal alanlarda sahile sabitlenen Karavan tiny house adı altında ruhsatsız yapılaşma ve konaklama suç olmalı. Plaka takınca hareketli taşıt olur.Şehrin en güzel, en populer yerine park etmiş işgal etmiş sabit ev olmaz
 Yüksel
 1 Mayıs 2024 Çarşamba 14:28
Tiny house plakalı yapılan yasal olarak geçersiz istediğim yere koyarım tapu benimse dava açsınlar yıkılamaz
 ST
 1 Mayıs 2024 Çarşamba 12:11
Bunlarla mücadele ediyorsunuz iyi güzel de sahilde yolları sürekli işgal eden karavanları yerlerinden kaldıramıyorsunuz, mevzuat müsait değil diyorsunuz, neden o mevzuatı kendiniz yaratamıyorsunuz, bu kadar güçsüz müsünüz?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git