Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çocuk Senfoni Orkestrası'ndan 23 Nisan konseri
Yerel Yönetimler
24 Nisan 2024 Çarşamba 10:45

Çocuk Senfoni Orkestrası'ndan 23 Nisan konseri

Narlıdere Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Narlıdere AKM’de sahne aldı. Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun çocukları, hocaları ve ailelerini tek tek tebrik ederek, “Türkiye Cumhuriyeti gençleri olarak Atamızın emanetine ilelebet sahip çıkacağız ve bizden sonra da onun eserine sahip çıkacak Cumhuriyet çocukları yetiştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Narlıdere Belediyesi’nin, fırsat eşitliği yaratmak, çocuklara sanatı sevdirmek ve dünya çapında müzisyenleri ülkemize kazandırmak için hayata geçirdiği Çocuk Senfoni Orkestrası, 23 Nisan konseriyle sanatseverlerden bir kez daha tam not aldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 104'üncü kuruluş yıl dönümünde Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi’nde sahne alan çocuklar, notalara bu kez kendileri için hayat verdi. Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, ilçe protokolü ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen konser, Narlıderelilere yaklaşık 2 saat boyunca müzik ziyafeti sundu. Ender Ünal ve Cüneyt Deniz’in orkestra eğitmenliğini üstlendiği Çocuk Senfoni Orkestrası, seslendirdikleri marşlarla İzmirli vatandaşlara 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşatırken, ayrıca klasik batı müziği ve film müzikleri eserlerini başarıyla seslendirdi.

BAŞKAN ERMAN UZUN’DAN TEBRİK
Konser sonrasında öğrencileri ve hocaları tebrik için sahneye çıkan Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, “Narlıdere Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestramızın konserinde sizlerle olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Öncelikle bu harika birlikteliğin ortaya çıkmasında büyük bir emeği olan önceki dönem Belediye Başkanımız Sayın Ali Engin’e teşekkür ediyorum. Hocalarımızı, velilerimizi ve tabi ki her biri Cumhuriyet aşkıyla büyüyen orkestramızın her bir ferdini tebrik ediyorum” dedi.

ATAMIZIN EMANETİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ
23 Nisan 1920’de bu topraklarda demokrasinin vücut bulduğunu, Gazi Meclisimizin kurulduğunu ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığını söyleyen Başkan Erman Uzun, “Bugün burada yüzünü batıya dönmüş Cumhuriyet çocukları ile birlikteysek, bugün 32 yaşında bir Türk genci sizlerin karşısında Belediye Başkanı olarak durabiliyorsa bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Milli Mücadele kahramanlarına borçluyuz. Bizlere laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni miras bıraktıkları için kendilerine şükranlarımızı sunuyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti gençleri olarak Atamızın emanetine ilelebet sahip çıkacağız ve bizden sonra da onun eserine sahip çıkacak Cumhuriyet çocukları yetiştirmeye devam edeceğiz. Bizler daha yaşanılabilir, yüzünü Batı’ya dönmüş, çocuklarımızın yatağa aç girmediği, çocuk işçilerin, çocuk gelinlerin olmadığı bir Türkiye için var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz. TBMM’nin kuruluşunun 104’üncü yılı ve çocuklarımızın bayramı kutlu olsun” diye konuştu.

Vatandaşların dakikalarca ayakta alkışladığı konser, çiçek takdimi ve fotoğraf çekimiyle son buldu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git