Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Doğan Holding’e Bakanlık onayı… İzmir’de motosiklet üretecek!
İş Dünyası
6 Mayıs 2024 Pazartesi 16:02

Doğan Holding’e Bakanlık onayı… İzmir’de motosiklet üretecek!

Doğan Holding’e ait şirket İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde motosiklet üretmek için Bakanlık’tan olur aldı. Şirket 75 milyon TL’lik yatırımla yılda 9 bin 600 motosiklet üretecek.

EGEDESONSÖZ – Onursal başkanlığını iş insanı Aydın Doğan’ın yaptığı Doğan Holding bünyesindeki Doğan Trend Otomotiv Şirketi, İzmir’de motosiklet üretmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onay aldı. Proje ile ilgili Bakanlık ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verdi.

Şirket Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan 4 bin 716 metrekarelik parselde motosiklet üretimi ve montajı yapacak.  

75 milyon 123 bin TL bütçe ayıran şirket kurulacak fabrikada yılda 9 bin 600 motosiklet üretmeyi amaçlıyor.  Proje kapsamında fabrikada 45 personelin çalıştırılması hedefleniyor. 

Proje tanıtım dosyasında söz konusu üretimle ilgili “Söz konusu proje kapsamında motosiklet üretimi/montajı ve motosikletin iskeletini oluşturacak şase üretimi yapılması planlanmaktadır. Bu kapsamda ilk olarak motosiklet üretimi için gerekli şase üretimi gerçekleşecek olup üretim, tesiste kaynak işleminin yapılması ile yapılacaktır. Motosiklet üretimi için diğer tüm malzemeler ve gerekli olması halinde şase de dış tedarikçiden hazır olarak gelecek ve tezgah üzerinde birleştirilerek montajı yapılacaktır. Böylelikle motosiklet üretimi tamamlanacaktır. Kapasite miktarınca ihtiyaç duyulan motosiklet parçaları (Motor, Yakıt deposu, Egzoz sistemi, Şanzıman, Süspansiyon sistemi, Fren sistemi, Lastikler, Gösterge paneli, Gidon, Elektrik sistemi, Soğutma sistemi, Zincir ve dişli grubu, Far ve stop lambaları, Bijon, cıvata, somun ve birleşim aparatları) üretim durumuna göre peyder pey tedarik edilerek montajlama yapılacaktır”  ifadeleri yer aldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Muzaffer Özgül
 8 Mayıs 2024 Çarşamba 08:36
Öncelikle Hayırlı olsun piyasda önüne gelen italat veya montaj yapiyor ürün getiriyor fakat yedek parca sikinti çok yaşanıyor yedek parca imalatinina burda kurulmasi yerinde olur Motorsiklet sadece kurumsal fimalarda ve degerli markalarda sadece sovrum ve servis seklinde satiliyor Fakat diyer italat veya montaj yapilan markalarda beyaj esya satan veya baskabir isyan yaninda ektira bir is olsundoye sati yapiliyor bu nedenle sektor istenilen Seviyeye gelemiyor bu sektörü işinde uzman markayı tasiyabilecek kisilere deslekliyerek yaptirsaniz cok kisa zamansa pazarda onemli bir soz sahibi olursunuz Sektörün icinden biri olarak onerilerim tekrar hayırlı olsun
 Ibram
 7 Mayıs 2024 Salı 14:42
Yerli yapın yurtdisinda fabrika olsun cinde
 Kskli
 7 Mayıs 2024 Salı 11:47
Montaj birlestirme isi olmasin.
 Süleyman şensöz
 7 Mayıs 2024 Salı 07:15
İş ilanalrı ne zaman başlıyor kaynakcısıyım
 Lombak
 6 Mayıs 2024 Pazartesi 16:31
Oooo yoooo yine montaj. Yine ara malı ithalatı. Şu TÜSİAD patronlarından bu ülkeye hiç fayda yok!
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git