Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İkinci el kozmetikte tehlike!
Ekonomi
6 Mayıs 2024 Pazartesi 09:26

İkinci el kozmetikte tehlike!

Yüksek fiyatlı kozmetik ürünlerine ulaşamayan tüketici, ikinci el sitelerinde satışa sunulan ürünlere yöneldi. Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği Başkanı Levent Kahrıman “Bir diş macununun ikinci elini almak isteyebilirsiniz. Kişinin eli değmiyor, tüpten çıkıyor. Diş fırçasını alıp kullanır mısınız? Bazı ürünler diş fırçası benzeri riskler barındırıyor olabilir” dedi.

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ – Yüksek enflasyon, maliyetlerin artmasıyla birlikte A'dan Z'ye birçok ürünün fiyatında artış yaşanıyor. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği kozmetik ürünlere erişim konusunda sorunlar yaşanmaya başladı.

Yüksek fiyatlı makyaj malzemelerine ulaşamayan tüketici ikinci el kozmetik ürünlerine yöneldi. Online ikinci el satış platformlarında kullanılmış makyaj ürünlerinin satılmaya başlandığı görüldü.

DİŞ MACUNUNU İKİNCİ EL ALABİLİRSİNİZ, PEKİ YA DİŞ FIRÇASINI?
Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği Başkanı Levent Kahrıman, ikinci el ürünlerin kullanılmasının ciddi sağlık riskleri oluşturabileceğini söyledi. Kahrıman açıklamasında “İkinci el kozmetik ürünleri satışlarının artması, kozmetik ürünlerinin fiyatının artmasından ziyade insanların alım gücünün düşmesinden kaynaklanıyor. Alım gücü düştüğü için her ürüne ulaşamıyor. Çok ünlü markaların bazılarında fiyatlar çok yüksek olabiliyor. Tüketici de ikinci el alarak deneyimlemek istiyor. Yeni üretilen bir kozmetik ürününün sağlıklı şartlarda üretilmesi, ürünün tüketim tarihinin belirlenerek ambalajların üzerinde yazması lazım. Normal kozmetik ürün, bu riskleri iletirken başka birisinin alıp kullandığı, içerisine başka bir şey katılmadığından emin olmadığınız hatta ürününün şampuan gibi, cilde temas eden ürünü alıp kullanmak birçok risk barındırıyor. Kontanminasyon olan mikrop, virüs, bakteri olabilir. Öte yandan aldığınız ambalaj içinde başka bir ürün olabilir. X ürün diye aldığınız ürün kullanıcı tarafından kullanılıp daha ucuz bir ürünün doldurulup satılıyor olabilir. Ürün vadettiği şeyleri barındırmıyor olabilir. Raf ömrü geçmiş olabilir. Japonya’da ikinci el ürün kullanma durumu çok yaygınlaşmış durumda. Çok riskler de barındırıyor. Bir diş macununun ikinci elini almak isteyebilirsiniz. Kişinin eli değmiyor, tüpten çıkıyor. Diş fırçasını alıp kullanır mısınız? Bazı ürünler diş fırçası benzeri riskler barındırıyor olabilir” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git