Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İl Başkanı Saygılı yaptırdığı anketi anlattı: CHP seçmeni Soyer’e tepkili!
Politika
25 Eylül 2023 Pazartesi 09:52

İl Başkanı Saygılı yaptırdığı anketi anlattı: CHP seçmeni Soyer’e tepkili!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, il genelinde yaptırdıkları anket çalışması hakkında bilgi vererek “Yaptığımız anketlerde Soyer, kendi seçmeninden bile tepki alıyor. CHP seçmeninden Soyer’e tepkime var. CHP seçmeninin kuru sözleri yemediğini, başka boyutta olduğunu farkında olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. İl Başkanı Saygılı programda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef aldı.

2 YILDIR İZİN GELMİYOR DEDİLER… AYIPTIR, ZULÜMDÜR YA!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin icraat yapma konusunda sorunlar yaşadığını ve kendilerini hedef aldıklarını söyleyen Saygılı, Sayın Soyer, 4,5 yıllık iktidar dönemi yaşadı. Ne bir işe başladı da bitirdi. Kredi dünyasına içine dalmanın ötesinde nereye gitti. Bir işin temelini atmak mı, onu hizmete sunmak mı önemli? Taşıma suyla değirmen dönmez. Buca Metrosu, Çiğli Tramvayı, Harmandalı Çöplüğü, Karşıyaka Stadı hangi proje varsa hepsinde CHP top çevirip sonuca çeviremedi. Hükümetin ne suçu var burada? Yıllardır kredi ile yatıp kalktılar. Onaylanmadı dediler, onaylandı. Onaylanma tarihlerini bile koyduk, gecikme yok. Kredinin başlaması ile kredinin onaylanması aynı tarih olmaz ki. Sem projeyi ortaya koyarsın, proje için kredi istersin. O proje ile kredi arasında iki ay sürer geçer. Üç aylık sürecini unutup iki yıllık projenin başlangıcını birleştirip 2 yıldır izin gelmiyor dediler. Ayıptır, zulümdür ya. Bilanço hesabını bilmiyorlar yada hesap kitap bilmiyorlar” dedi.

BETONU BİZ Mİ ÇALDIK, DEMİRİ BİZ Mİ ÇALDIK?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kooperatif modelini eleştiren Saygılı, bazı bürokratların AK Partili siyasetçiler tarafından yönlendirildiği, talimat verildiği ile ilgili CHP cephesinden gelen açıklamalarda yanıt verdi. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın ‘bürokratların HTS kayıtları incelenmeli’ çıkışını da yorumlayan Saygılı, “Bence kendisinin HTS kayıtları dinlesin. Bizim her şeyimiz açık net. Bürokrasi ile baskı kurmayı bırakın, ilimiz için sorunlar çözülüyor mu diye rapor istiyoruz. Baskıyı boş verin hızlandırmaya çalışıyoruz. Hukuki süreç devam ediyor. Kooperatifle ilgili nerede AK Partili bir vekilin müdahalesi var söylesinler. Çevre, Şehircilik İl Müdürü orada… Kendisine herhangi bir baskı olamaz. Demir eksikliği, İZBETON’un karışık-kuruşuk ihale işleri bunlar. Sayın Kılıçdaroğlu hep emel atma için çağrıyorlar. Sayın Kılıçdaorğlu beni temel atmalara çağırdınız, bir de iş bitince açılış töreni için liste var mı diye sorsun. Bahaneler koyan, büyükşehir kendi başarısızlıklarını, beceriksizliğini örtbas etmeye çalışanlar merkezi hükümete yükleniyor. Betonu biz mi çaldık, demiri biz mi çaldık? İhalede Heval Savaş Bey iki imza verirken tek imza vermiş. Mevcut il başkanı Aslanoğlu bu projeyi alması ile ilgili konuyu adreslerine kadar izah ettik. Konu savcılıkta… Kamuoyuna açıklama yapın dedik, açıklama yapan olmadı. Ezberlenmiş sloganik cümlelerle halkı ikna etmeye çalışacaklar. Oraya gidip konut alan büyükşehir belediyesinin işine güvenen insanları perişan ettiler. Kooperatife giren çıkmak istiyor, güven kalmadı. Siyasette, yerel yönetimde esas olan samimiyettir, güvendir. Savcılık araştırmasını yapacaktır” açıklamasını yaptı.

LGBTİ’YE GÜZELLEME YAPMASI ABESLE İŞTİGAL
Başkan Soyer’in LGBTİ konusunda yaptığı açıklamalara tepki gösteren AK Partili Saygılı, “4,5 yıllık süreçte İzmir’in hiçbir kronik sorunu çözmeyen, belediyenin temel işlerini yürütmekte zorlanan, başlayıp bitirdiği tek projesi olmayan Soyer’in aile kurumuna sokulmuş zehir olan, sosyal terörizm olarak tabir ettiğimiz LGBTİ’ye güzelleme yapması abesle iştigal. Sana ne LGBTİ’den, ateizmden deizmden? Kendi belediye binasını yıkamadı, hala molozlar duruyor. Valiliğe geçerken korku tünelinden geçer gibi geçiyoruz. Üç yılda bir proje çizdirdi, molozlar hala duruyor. 3 yılda TOKİ deprem bölgesinde 650 bin konut yapılacak ve 3,5 yılda bitecek. Kendi partisinde olmayan ilçe belediyelerini cezalandırma zihniyetinde olan, bakanlıklarla birlikte yapılacak projeleri engelleyen Soyer, LGBTİ dayatması ile şehrimizin bugünü ve yarının kurabilmek için nasıl denklem kuruyor? Neyi amaçlıyor? LGBTİ ile uğraşacağına bu milletin Anadolu irfnını çökerten sosyal terörizmle uğraşacağına kendi görevi olan büyükşehir belediyesi ile şehre faydası olacak eserlerle uğraşsaydı halk nazarında saygısı olurdu” ifadelerini kullandı.

ANKETİ ANLATTI… CHP SEÇMENİNDEN SOYER’E TEPKİ VAR
Kendi yaptırdıkları anketler olduğunu kaydeden Saygılı, “Yaptığımız anketlerde Soyer kendi seçmeninden bile tepki alıyor. CHP seçmeninden Soyer’e tepkime var. İzmir’in dağlarında çiçekler açar, konser, şu-bu diyerek 4,5 yıl geçti. Soyer, İzmir’de yarın anılacağı bir eser bıraktı mı? Bunu yapmayan belediye başkanının kendisi ile alakası olmayan konularla ilgilenmesi abesle iştigaldir. 5 yılda daha hizmete talibim diyor. CHP seçmeninin kuru sözleri yemediğini, başka boyutta olduğunu farkında olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

İZMİR’İN BİR PROJESİ KONUŞULUYOR MU?
“Tunç Soyer size göre kolay aday mı?” sorusuna ise Saygılı, “Soyer kolay aday yada zor değil. Muhalefet partisinin Soyer üzerinde kararı olacaksa onların sorunudur, iç meselesidir. Kongrelerde yaşananlar nasıl onların iç meselesi ise o da onarlın sorun. Bizim derdimiz İzmirlinin rahata erdirileceği projelerin yapılması. Tek bir ulaşım çalışmasının dahi yok. Alt geçit olmadı, batı çıktı yok. Bunlar taahhüt edildi. Bir tane yapmadı. Alt geçit yapmadı. Manisa’ya gidin, orada bile kaçta battı çıktı yapıldı. İzmir’in bir projesi konuşuluyor mu? Yarıladık dedikleri projelerde anca yüzde 5 iş bitmiş dektir. Projelerini bitirmeden 5 yılı bitirecek gibi gözüküyor. Seçim öncesi vaatleri arasında battı-çıktılar vaat edildi. Alsancak, Karşıyaka, Basmane’de battı çıktı yaptı mı? Buca Tüneli öylece duruyor” değerlendirmesini yaptı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 No heykel
 29 Eylül 2023 Cuma 11:05
chp=pkk chp = yiyelim icelim gezelim heykel yaptiralim....
 No Heykel
 29 Eylül 2023 Cuma 11:02
tipik chp zihniyeti yiyelim icelim gezelim..... Heykel belediyesi
 chp kapatilsin
 29 Eylül 2023 Cuma 11:00
Akdenizin incisi izmir oldu Akdenizin pisligi.. cop cukur camur
 belediyeci
 26 Eylül 2023 Salı 14:05
Sayın Soyer liyakatsiz atamaları, beceriksizleri yüceltip tecrubelileri kıyıya atarak Belediyenin içini de boşalttı, personeli değersizleştirdi.Tecrubeli eski kadroların hiçbiri değil sadece Tunç Soyere, CHP ye bile oy vermeyeceklerini söylüyorlar.Demek ki ortada ciddi bir sıkıntı var
 Poyraz
 26 Eylül 2023 Salı 08:06
25 yılda CHP 'li belediyeler siyasi iktidarida arkasına alarak Ankara ve Istanbul'u yönetseydi şimdi bu şehirlerde ve Izmir 'de metro yatırımları bitmişti.
 egeli
 25 Eylül 2023 Pazartesi 21:25
Basmane çukurunu satın. İzmirli kazansın orası öyle duramaz.
 
 25 Eylül 2023 Pazartesi 19:10
altan haklı; AKP kimi aday gösterirse göstersin gidip tıpış tıpış oy verecek.
 Mahir
 25 Eylül 2023 Pazartesi 18:45
Altan dalton senden iyi kuzu mu var? 2017 referandumunda yüzde 100 evet, yüzde 100 katılım, sıfır geçersiz oy çıkan sandıklar var dalton. Gevrek bile lüks tüketim olmuş hala sesiniz çıkıyor.
 Asım
 25 Eylül 2023 Pazartesi 18:40
Bilal bey Tunç beyi eleştirmek güzelde, hak ve hukuk gözeterek yapmak daha güzel. Sayın Başkanı eleştirirken İzmir ve CHP li Belediyelerin yatırımları için kredi onaylarının hangi masada yıllarca beklediğinide eleştirin. Gözlüklerinizi değiştirin lütfen. Haaaa birde topal ördeğimiz vardı!.. Hatırladınız inşallah..
 Arif sahin
 25 Eylül 2023 Pazartesi 17:42
Evet tepkiliyim TÜFE''ye su zammini bağladığı günden beri beceriksiz yönetimine tepkiliyim size gelirsek emeklinin hakkını yiyen iktidar olarak ne yüzle oy isteyeceksin
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git