Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İran'dan İsrail'e karşı saldırı tehditleri
Dünyadan
16 Nisan 2024 Salı 08:45

İran'dan İsrail'e karşı saldırı tehditleri

İsrail, İran'a pazar gecesi gerçekleştirdiği saldırı nedeniyle karşılık vereceklerini duyurduktan sonra Tahran'dan sert açıklamalar yapılmaya başlandı.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, İsrail'in kendilerini vurması durumunda anında karşılık vereceklerini ifade etti.

İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna saldırmasından Tahran'ın karşı saldırısına geçen süreye atıfta bulunan Bakıri, "Siyonist rejim böyle bir hata yaparsa bu sefer 12 günü olmayacak; saatler veya dakikalar içinde değil, birkaç saniyeden kısa sürede karşılık veririz" dedi. 

Katıldığı bir televizyon programında değerlendirmelerde bulunan Bakıri, İran'ın bir İsrail saldırısı durumunda vereceği karşılığın pazar günkünden daha şiddetli olacağını ifade etti. 

İran Parlamentosu Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Ebulfez Amoui de Tahran'ın gerilimin tırmanması durumunda yaşanabilecek senaryolar için kapsamlı planlar hazırladığını ve "daha önce kullanılmamış silahlar kullanmaya hazır olduğunu" söyledi.

İran'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği, pazartesi yaptığı açıklamada "Meselenin sonuçlandığı düşünülebilir. Ancak İsrail rejiminin bir hata daha yapması durumunda İran'ın tepkisi çok daha sert olacaktır" ifadelerini kullanarak Tel Aviv'in karşı saldırısı yapmaması durumunda kendi saldırılarının tek seferlik olacağına işaret etmişti.

İsrail Savunma Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Herzl Hatevi dün akşam, "İsrail devletine çok sayıda füze, seyir füzesi ve insansız hava araçlarıyla yapılan bu saldırı karşılığını bulacaktır" dedi.(T24)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git