Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İsmi Büyükşehir için konuşulan Özgener’in durumu netleşti… Aday olacak mı?
Politika
28 Ağustos 2023 Pazartesi 11:11

İsmi Büyükşehir için konuşulan Özgener’in durumu netleşti… Aday olacak mı?

Yerel seçim öncesi siyasi partilerden adayların gündeme geldiği dönemde İzmir için ismi ön plana çıkan İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in durumu netleşti. Gazeteci Fatih Yapar, Cumhur İttifakı adayı olarak konuşulan Özgener’in adaylık istemediğini açıkladı. Yapar, “Özgener siyaseti kesinlikle düşünmüyor. Bunu parti üst makamlarına hatta Erdoğan’a da iletmiş” diye konuştu.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim hazırlıklarının başladığı siyasi partilerde kentler için adayların ismi gündeme gelirken gözlerin çevrildiği İzmir’de hareketlilik sürüyor.

Uzun yıllardır ‘CHP’nin kalesi’ olarak görülen İzmir’de çalışmalara hız veren Cumhur İttifakı güçlü bir isimle seçime girmek istiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat ilgilendiği İzmir adaylığı konusunda bu kez sonuç almak istediği konuşulurken 2019 yerel seçimlerinin aksine kaybedilen ilçelerin geri alınması hedefleniyor.

Yerel seçimde sadece AK Parti ve MHP seçmeninin dışında sola oy veren, farklı tercihlerde bulunan seçmenin de oyunu almayı hedefleyen Cumhur İttifakı cephesinde İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ismi gündeme gelmişti. Asfalt Osman lakaplı İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Osman Kibar’ın torunu olması, Futbol Federasyonu Başkanlığı gibi önemli görevde bulunması, merkez sağ siyasetinin önemli isimleriyle birlikte çalışmalar yapan babası işadamı Esin Özgener’in geçmişte Altay Spor Kulübü başkanlığı yapmış olması gibi faktörler Mahmut Özgener’i her alanda ön plana çıkarttı. 2019 yerel seçimlerinde de adı Büyükşehir için konuşulan Özgener teklifleri ret etmişti. Fakat parti kulisleri ve kamuoyunda bu kez “hayır” diyemeyeceği yorumları da hızlandı.

NE DÜŞÜNÜYOR?
İzmir Ticaret Odası’na ikinci kez başkan seçilen Mahmut Özgener’in adı 2019 yılının aksine 2024 yerel seçimi için daha yüksek seviyede dillendirilmeye başlanınca Özgener’den açıklama geldi. BİR TV’de yayınlanan Söz Meclisten İçeri programında Gazeteciler Fatih Yapar, Ümit Yaldız, Mustafa Yılmaz ve Hanzade Ünuz, ülke ve kent gündemine dair konuları yorumladı. Gazeteci Fatih Yapar, programda, bir süredir ismi kamuoyunda AK Parti’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı yönünde değerlendirmelerde bulunan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ile arasında adaylık konusunda geçen diyaloğu anlattı.

Gazeteci Yapar, Özgener’in kendisine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahi sürece müdahil olsa bile kesinlikle aday olmayacağını açıkladığını söyledi.  Yapar canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

“Mahmut Özgener’le bizzat bu konuyu konuştum. Özgener ‘kesinlikle ve kesinlikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmak istemiyorum. Ben 60 yaşındayım. Siyasi olarak şimdiye kadar önüme bakanlık, milletvekilliği için birçok teklif geldi. Ben asla bunları kabul etmedim. Futbol federasyon başkanlığı dönemindeyken de bu teklifleri aldım. Siyaset benim fıtratıma, yaşam tarzıma uygun değil’ diyor. Kendisi, ‘siyasi bir kararı bundan sonraki hayatıma müdahale olarak algılayacağım için siyasi arenada bir mücadele içine girmek istemiyorum’ ifadelerini kullanıyor” dedi.

YA ERDOĞAN İSTERSE?
Gazeteci Yapar açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ismine de vurgu yaptı. Yapar, “Cumhurbaşkanı isterse kaçamaz, geri dönemez gibi değerlendirme var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazı kanallar üzerinden adaylık teklifi ettiği gibi yorumlar da var. Özgener fiili olarak bunun doğrudan gerçekleşmediğini de söyledi. Konuşmamızda zaten ‘bunu cumhurbaşkanı söylerse de kesinlikle hayır diyeceğim’ diyor. Ama özellikle İzmir Milletvekili Atilla Kaya gibi, bakanlık ve İzmir vekilliği yapmış eski Başbakan Binali Yıldırım’a yakın o ekipte siyaset yapanlar ki Mehmet Kasapoğlu (Gençlik ve Spor eski Bakanı) da şu an buraya dahil oldu. Özgener’in Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasını istiyorlar. Bu ekip daha çok istiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, karar vericilere Özgener ismini götüren de bu ekip… Ancak Özgener  ısrarla ‘siyasetin benim kişisel yaşantımla alakası yok, fıtratımda böyle bir şey yok’ diyerek reddediyor. Cumhurbaşkanı isterse tezine karşılık ise ‘göreceksiniz, ben yine kabul etmeyeceğim. Bunu yaşayarak da göreceğiz. Ben teklifi kesinlikle reddediyorum. Sözümün arkasındayım’ diyor. Açıklamaları ve değerlendirmeleri son olarak böyle. Konuya verdiği yanıt ve içinde bulunduğu durum da tam bu şekildedir” ifadelerini kullandı. 

Gazeteciler canlı yayında ayrıca sadece Özgener  değil; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Mehmet Kasapoğlu Mahmut Atilla Kaya, Eyyüp Kadir İnan ve Aliağa’nın MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar gibi isimlerin de gündemde olduğunu dile getirdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 yalin
 4 Ekim 2023 Çarşamba 19:10
kurtar bizi batinin hdp sinden
 Alen e
 29 Ağustos 2023 Salı 09:23
Hepimiz izmirliyiz alen delon sen nerelesin? Önce nickini yerli yap
 Alenmisin malenmisin nesin
 28 Ağustos 2023 Pazartesi 23:43
Alen doğu gencer İzmirli nicki nerene battı ?
 Alen doğu gencer
 28 Ağustos 2023 Pazartesi 19:21
şu izmirli nickini lütfen yasaklayıp gına geldi. Bunun dışında Mahmut özgener daha izmir ticaret odasını düzgün yönetemiyor büyük şehiri nasıl yönetecek ?
 İzmirli
 28 Ağustos 2023 Pazartesi 19:12
Aday olursa özgener chp li olarak oylarımızı vereceğiz
 İZMİRLİ
 28 Ağustos 2023 Pazartesi 15:54
Güzel İzmirimizi eskisinden daha fazla değer katacağına inanıyoruz...
 İzmirli
 28 Ağustos 2023 Pazartesi 15:05
Mahmut bey keşke aday olsa... Her kesimden oy alır... Tam bir beyefendi.. İzmir çok şey kazanır...
 ec
 28 Ağustos 2023 Pazartesi 12:02
Ben aday olabilirim.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git