Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İsviçre'den Rusya'ya ek yaptırıma onay
Dünyadan
30 Mart 2023 Perşembe 19:14

İsviçre'den Rusya'ya ek yaptırıma onay

AB üyesi olmayan İsviçre, Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle Rusya'ya şimdiye kadar 10 yaptırım paketi açıklayan AB'nin son paketindeki hükümleri uygulayacağını duyurdu.

İsviçre, Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya yönelik ek yaptırım paketini uygulamayı onayladı.

İsviçre hükümeti, AB'nin Rusya'ya yönelik 10'uncu yaptırım paketini uygulamaya başladıklarını duyurdu.

AB üyesi ülkeler, Rusya'ya yönelik yeni ticaret yasakları, hem sivil hem de askeri amaçla kullanılabilecek ürün ve teknolojilere ihracat kontrolleri ile insansız hava aracı (İHA) gönderenlere ilave kısıtlamalar getiren 10. yaptırım paketini 25 Şubat'ta onaylamıştı.

Buna göre yeni ticaret yasakları, sivil ve askeri amaçla kullanılabilecek ürün ve teknolojilere ihracat kontrollerinin uygulanmasına başlanmış, 87 kişi ve 34 kurum yaptırım listesine eklenmişti.

Rusya Federasyon Konseyi üyeleri, 19 bakan yardımcısı, çeşitli federal kurumların başkanları da dahil çok sayıda hükümet yetkilisi ile 4 Duma milletvekili yaptırım listesinde yer almıştı.

Paket kapsamında Rusya'nın askeri ve teknolojik gelişimine katkıda bulunan çift kullanımlı ve ileri teknoloji ürünlere de yeni ihracat kısıtlamaları getirilmişti.

İsviçre, Şubat 2022'de başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ardından AB tarafından Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılıyor. (AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git