Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir İktisat Kongresi’nde kararlaştırılmıştı… Haftalık 35 saat çalışmaya bir itiraz daha!
İş Dünyası
31 Mart 2023 Cuma 09:15

İzmir İktisat Kongresi’nde kararlaştırılmıştı… Haftalık 35 saat çalışmaya bir itiraz daha!

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı, “Gelişmiş ve milli geliri yüksek ülkelerde çalışma saatinin 35'e indirilmesi mümkün olabilir ancak Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde bu uygulama mümkün görünmüyor" dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İktisat Kongresi’nde işçi çalışma haklarının sonuç bildirgesinde yer alan haftalık çalışma saatinin 35'e indirilmesi sanayicilerin şerh koymasına karşın karar altına alınmıştı.

Haftalık 35 saatlik çalışma konusunun uygulanabilirliği konusu gerek iş gerekse işçi çevrelerinde tartışılmaya devam ediyor.

Konu hakkında Egedesonsöz'e değerlendirmelerde bulunan BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı, Türkiye'nin refah toplumu olma hedefinde yürünecek uzun yolu olduğunu kaydetti.

Türkiye'de üretimin artması gerektiğini ifade eden Kasalı, "Gelişmiş ve milli geliri yüksek ülkelerde çalışma saatinin 35'e indirilmesi mümkün olabilir ancak Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde bu uygulama mümkün görünmüyor. Avrupa ülkelerinde refah ve milli yüksek… Bizim ülkemizde ise refah toplumu olma hedefinde yürünecek çok yolumuz var. Türkiye'de işsizlik sorunu, kişi başına düşen milli gelir gibi sorunlar çözülmemişken daha çok çalışmamız gerekiyor. 35 saate düşürülmesi bizi ileriye götürmez. Öncelikli çabamız refah toplumu olmamız üzerinedir." dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 TC misafir
 31 Mart 2023 Cuma 18:22
Karın tokluğuna haftalık 72 saat çalışan işçilerden memnunsunuz tabi. Siz lüks arabalarınızda lüks evlerinizde sefa sürün diye insanlar çalışırken insanlıktan çıksın sizin umurunuzda değil tabi. Kullandığı arabayı ve oturduğu evi merak ettim şimdi.
 bahadır
 31 Mart 2023 Cuma 14:43
35 saatlik çalışmaya itirazı işçiler yapıyorlar 35 sat coktur haftalık calısma saati 30 saate indirilmelidir
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git