Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de 736 bin öğrenci için ilk ders zili!
Güncel
11 Eylül 2023 Pazartesi 12:45

İzmir'de 736 bin öğrenci için ilk ders zili!

İzmir'de bugün 2715 okulda, 54 bin 170 öğretmen ve 736 bin 186 öğrenci için yeni eğitim öğretim yılının başladığını söyledi.

İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
Ardından Narlıdere İlhan Onat İlkokulunda düzenlenen programa geçildi.

Burada konuşan Vali Süleyman Elban, yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diledi.
Yeni eğitim öğretim yılının herkesi heyecanlandırdığını belirten Elban, "Okullar açılmadan önce başta milli eğitim müdürlüğümüz ve tüm ekibi, emniyet güçlerimiz, valiliğimizdeki ilgili birimlerdeki arkadaşlarımız yavrularımızın sağlık içerisinde, güvenlikli bir şekilde kaliteli bir eğitim alabilmeleri için çok ciddi çalışmalar yürüttüler." dedi.



Aralıksız yapılan tüm yatırımların öğrenciler ve ülkenin geleceği için yapıldığını anlatan Elban, şunları kaydetti:
"Bizim her şeyimiz, umudumuz yavrularımız. Bu yapılan yollar, köprüler, havaalanları yapılan her şey onlar için. Nasıl anne ve babalar olarak biz bütün hayatımızı yavrularımıza adıyorsak kazandığımız, yaptığımızı her şeyi onların geleceği için hazırlıyorsak devlet olarak ve görev alan devlet adamları olarak sizler eğitim camiamızın kıymetli neferleri olarak, velilerle birlikte geleceğimiz olan yavrularımıza daha güzel bir ülke bırakmak ama her şeyin ötesinde de bıraktığımız ülkenin kıymetini bilen ülkede daha mutlu olan, daha başarılı olan, daha yetişmiş, daha kaliteli bir vatandaş, insan gücü yetiştirmek için gayet ediyoruz. Tüm çabamızda bunun için."



İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi de, İzmir'de 2715 okulda, 54 bin 170 öğretmen ve 736 bin 186 öğrenci için yeni eğitim öğretim yılının başladığını söyledi.

Törende, öğrencilerin günün anlamına ilişkin şiir okudu, halk oyunları gösterisi yapıldı ve 4'üncü sınıf öğrenicilerinin okula yeni başlayan 1'inci sınıf öğrencilerine bayrak devrederek "hoş geldiniz" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 SOKAK
 11 Eylül 2023 Pazartesi 13:58
Çocuklarımıza, gerçekten güvenli bir gelecek bıraka bilecek miyiz? Keşke bu soruya evet diye kesin bir cevap verebilsek. O kadar çok belirsizlikler ve bilinmeyenler var ki... Bu hem ülkemiz hem de dünyanın geleceği açısından... Yine de umudu elden bırakmadan, geleceğe ve çocuklarımıza umudu taşımalıyız. NOKTA
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git