Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir siyasetinde 'Jak Eskinazi' polemiği... CHP ve AK Parti karşı karşıya!
Politika
2 Haziran 2024 Pazar 19:53

İzmir siyasetinde 'Jak Eskinazi' polemiği... CHP ve AK Parti karşı karşıya!

EİB Başkanı Jak Eskinazi’ye yönelik suikast girişimi ile ilgili başlayan polemik sürüyor. CHP’li Mahir Polat ve AK Partili Eyyüp Kadir İnan’dan karşılıklı açıklamalar geldi. Polat “AKP’nin ergen milletvekili yine kendi sorumluluğunu örtmek için şov yapmış” derken İnan “Akrabalarını belediyelerde işe koymaktan kafasını kaldıramayan Mahir bey, soykırımcı bebek katili İsrail'i savunmak sana mı düştü? yanıtını verdi.

EGEDESONSÖZ - Ege İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi'ye geçtiğimiz günlerde suikast hazırlığı yapıldığı, suikastı planladığı öne sürülen ekibin çökertildiği 7 kişinin ise tutuklandığı ortaya çıkmıştı.

JAK ESKİNAZİYE SUİKAST PLANI!

Ege İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi'nin açıklamaları sonrası AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, tepki göstererek Eskinazi'ye eleştirilerde bulunmuştu.

ESKİNAZİ'YE TEPKİ: UTANMAN VARSA KATLİAMCILARA SESSİZ KALMAZSIN!

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İris Gölü için soru önergesi verdi -  Evrensel

POLAT: AKP'NİN ERGEN MİLLETVEKİLİ ŞOV YAPMIŞ
İnan’ın tepkisine CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’tan yanıt geldi. Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Polat “AKP’nin ergen milletvekili yine kendi sorumluluğunu örtmek için şov yapmış, eğer derdi gerçekten Filistin’de ki masumlar olsaydı önce İsrail’le ticareti kesmeyen ağababalarına iki kelam ederdi. Daha dün İsrail’e petrol satan bir firmayı protesto edenlerin evlerinin basılmasına ses çıkarırdı. İsrail’e yakıttan, bomba hammaddesine kadar her türlü savaş desteğini veren iktidarın vekili utanmadan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını sadece İsrail’in Fahri Konsolosu olduğu için tehdit edebiliyor, hedef gösterebiliyor. Onun dilinden söyleyelim biz de “sende utanma olsa vatandaşı hedef göstereceğine İsrail’le ticareti kesmeyenlere iki çift laf ederdin” Jak Eskinazi bu toprakların insanıdır bu topraklar için var gücüyle çalışır ve yalnız değildir.” dedi.



İNAN: İSRAİL'İ SAVUNMAK SANA MI DÜŞTÜ?
CHP’li Polat’ın paylaşımına ise AK Partili Eyyüp Kadir İnan yanıt verdi. Yanıtta şu ifadeler yer aldı:

İşgalci İsrail'e zalimliğini haykırdık, cevap Mahir bey’den geldi. Akrabalarını belediyelerde işe koymaktan kafasını kaldıramayan Mahir bey, soykırımcı bebek katili İsrail'i savunmak sana mı düştü? Buyur git Adalet Divanı'na tutuklama kararı verilen Netanyahu'nu savun, İsrail'e daha şirin gözükürsün! Biz dışarıda İsrail ile içeride İsrail destekçileriyle mücade etmeye devam edeceğiz. Senin gibileri daha fazla rahatsız edeceğiz bunu bil. Varsın soykırım şebekesinin sözcülüğüne soyunan mahir bey rahatsız olsun.

POLAT'TAN YENİ PAYLAŞIM
Yeniden açıklama yapan CHP'li Mahir Polat ise Filistin için eylem yapan gençlerin gözaltına alınmasını hatırlatarak "Kadir sen okuduğunu da anlamıyorsun, yazdıklarımdan bunları mı çıkardın.  “Faşizm konuşma yasağı değil söyleme mecburiyetidir” demiş Roland Barthes. Maklubeci abilerinden duymamışsındır bu sözü ama üzerine düşünmeni öneririm. Bak Filistin için direnen, eylem yapan  Filistin İçin Bin Genç üyesi gençler sabah baskınıyla evlerinden gözaltına alınmış, var mı iki kelam edecek yüreğin?" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Lombak
 3 Haziran 2024 Pazartesi 10:14
izmirli'ye katılıyorum. Akp bu politikayla Yeniden Refaha kaptırdığı oyların peşinde. Bu siyaset Mardin'de iş yapar.
 izmirli
 3 Haziran 2024 Pazartesi 10:02
kimsenin anlamadığı şey... adam Musevi Türk ve İzmirli.. her Müslümanın Türk her Türkün de Müslüman olmadığı gibi.. bazı zekalar bunu çözebilirse ülke rahatlayacak.. İsrail vahşeti ayrı konu... AKP de bundan siyasal rant elde etmeye çalışmayı bıraksın..
 necdet
 3 Haziran 2024 Pazartesi 08:25
Bir süre kahve protestosu yapan sevgili kadir kardeşim şimdi konuyu biraz ileriye taşımış.
 BİR İZMİRLİ
 3 Haziran 2024 Pazartesi 07:38
İsrail ile ticareti düne kadar kim yaptı sayın İNAN?
 Murat
 3 Haziran 2024 Pazartesi 07:02
Bu şeref ve ahlak yoksunlarının ağzına bakıp hala İsrail e pkk ya laf etmesini ileri geri konuşmasını beklemeye gerek yok. Bunları her hangi bir savaşta istemeseler de ön cepheye süreceksin ki Askerimize yazık olmasın Hapishanedeki Fetoş itleri de dahil.
 Net görüş.
 3 Haziran 2024 Pazartesi 06:59
Gavur gavurun yanındadır; İsrail e tek laf edemeyen haysiyet fakirlerinin maskesi düşmütür.
 baran
 3 Haziran 2024 Pazartesi 06:55
Sınır dışı edilsin, Mal varlığına el konulsun,
 ismail oku bak, öğrenirsin
 3 Haziran 2024 Pazartesi 01:34
"Birleşmiş Milletler (BM), Rusya-Ukrayna Savaşı'nda öldürülen sivil sayısının 10 bin 703'e ulaştığını bildirdi. Khiari, Rus güçlerin, savaşın sıçradığı Ukrayna'nın köy, kasaba ve şehirlerini neredeyse tamamen yok ettiğini kaydetti. Söz konusu saldırıların uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve acilen sonlandırılması gerektiğini belirten Khiari, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 10 bin 703 sivilin ölümüne neden oldu. Bunların 549'u çocuk. 20 bin 146 kişi yaralandı. Sivillere ve sivil altyapılara yönelik tüm saldırıları kınıyoruz." dedi." burada ölenler insan değil mi? dostunuz Putin'i kınasanız ya!
 öner
 2 Haziran 2024 Pazar 23:48
taze mv bilmediğin konulara girme
 İZMİRLİ
 2 Haziran 2024 Pazar 22:51
BELEDİYELERDE İŞE GİRENLERİN ÇOĞU İZMİRLİ DEĞİL..İZMİRİN ZENGİNLERİ İZMİRLİ DEĞİL..İZMİR İZMİRLİLERİN DEĞİL AMA İZMİRLİLER HALA UYANAMIYOR...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git