Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kaya’dan Onat Tüneli salvosu: Tünelin iki ucunu kavuşturamazlardı!
Politika
2 Eylül 2023 Cumartesi 08:54

Kaya’dan Onat Tüneli salvosu: Tünelin iki ucunu kavuşturamazlardı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca ile Bornova’yı birbirine bağlayacak Onat Tüneli’nin 2020’de bitmesi gerekirken 2025’e ertelenmiş olmasını eleştiren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Tünel işi yaparken karşılıklı kazı yapılır. Bunlar o kadar beceriksizler ki, karşılıklı kazmış olsalardı bile tüneli kavuşturamazlardı” dedi.

EGEDESONSÖZ – AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, hükümetin İzmir’e bir metre metro tüneli açmadığı iddialarına yanıt verdi. SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın programında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bu yöndeki söylemlerini eleştiren Kaya, Narlıdere metrosu ve Onat Tüneli üzerinden yüklendi. Kaya, “Narlıdere metrosu 30 Ağustos’ta açılacaktı, açılmadı. Onat Tüneli, 2022’de hizmete girecekti, 2025’e ertelendi. Oysa İzmir, hükümetin ulaşım yatırımlarından en çok pay alan ildir. Konak Tüneli’ni, kim yaptı? Çevreye yolunu kim yaptı?” diye çıkıştı.

ONAT TÜNELİ 900 BİTECEKTİ TEK TARAFLI AÇILDIĞI İÇİN BİTMEDİ!
İzmir'in kent içi ulaşımında hükümetin destek vermediği yönünde yapılan eleştirilerin haksız eleştiriler olduğuna vurgu yapan Mahmut Atilla Kaya, “2020 yılında bitmesi gereken tünel, 2025’e ertelendi. Neden? İş bilmezlikten! Tünel, karşılıklı olarak kazılır, ortak bir noktada tünel kavuşturulur. Bunlar o kadar beceriksizler ki, iki taraftan kazmaya başlasalardı bile tüneli kavuşturamazlardı” ifadeleri kullandı. Kaya, şu görüşlere yer verdi:

"Baştan sona bir algı operasyonu bunlar. Siz bunu krediyle yapıyorsunuz, onayını da garantörlüğünü de hükümet yapıyor. Sık sık, kredi alacağız, onay verilmedi diyorlar. Tunç Soyer’in kredi ihtiyacı bitmedi zaten!  Bu arkadaş bir metre metro mu yaptı? Narlıdere metrosu, 30 Ağustos’ta açılacaktı, yani bugün. Deneme sürüşleri yaptılar, hepsi hikaye! Sonra dedi ki, bana 30 milyon euro daha lazım. Al kardeşim, dedik onayladık! İzmir, Türkiye’de en çok ulaşım yatırımı alan ildir. Konak Tüneli’ni kim yaptı? Biz yaptık. Çevre yolunu kim yaptı? Biz yaptık. İkinci çevre yolunu yine biz yapacağız. Bunlar bizim görevimiz değil, bunlar şehir içi ulaşımına ait yatırımlar. İZBAN hattı, 136 kilometre… Biz yaptık. Otogar metrosunu nereye yapacağını bilmiyor daha. Bir istikamet ortaya koy, biz yapalım. Otogar metrosu, yatırım planında duruyor. 4,5 yılda Otogar metrosunu nereye yapacağına karar veremedi. 2017’de bir proje ortaya koydular, Buca ile Bornova’yı birbirine bağlayacak 7 kilometre uzunluğunda 6 şeritli yeni yol projesi…  Ne oldu orası? Hani 900 günde bitecekti? Bu yolun 2020’de bitmesi lazımdı. Tunç Soyer’in attığı twite bakın, Konak – Bornova arasını 45 dakikadan 10 dakikaya indirecek Buca Onat Tüneli için 7/24 çalışıyoruz! 7 yıldır 7/24 çalışıyorsun da neden mesafe alamadın? İki yıl içinde tamamlayacakmış! Hani 2020’de tamamlayacaktın? 2025’te de bu yolu tamamlayamaz. Yolun yarısını yaptığını söylüyor, burada vatandaşa yanıltıcı bilgi veriyor. Şu an itibariyle 900 metresini bitirdi. Tünel işi, AK Parti yönetimlerinin yaptığı en güvenilir işlerden biridir. İzmir’de Konak Tünelini yaparken de imalatı gördünüz, Sabuncubeli örneğini de gördünüz. Tünel çalışmasına iki yönlü başlarsınız. Onat Tüneli’nde tek taraflı giden bir tünel var. İşin uzamasında en önemli sebep budur. Tünele iki taraftan başlarsınız ve ortada bir yerde buluşturursunuz. Konak Tüneli’nde, Sabuncubeli Tüneli’nde tünellerin buluşma noktasında ortadaydık. Bunlar o kadar beceriksizler ki, karşılıklı başlasalardı, iki tüneli kavuşturamazlardı. Açık söylüyorum, bunlar bu kadar iş bilmez. Tünelin iki ucunu denk getiremezlerdi. İşin bitmesi gereken 2020 yılının üzerinden üç yıl geçmiş, İzmirli nasıl olsa unutmuş deyip utanmadan, sıkılmadan bir twit atıyorsun, iki ilçenin arasını 45 dakikadan 10 dakikaya indireceğiz, 2 yıl sonra! Arkadaş bunu en azından şöyle yap; buz bu işe başladık ama zamanında bitiremedik, kusura bakma! Bunlar vizyon isteyen işlerdir. Herhalde iki tüneli denk getiremiyoruz diye tek taraflı kazdılar."

İZMİR, EN ÇOK ULAŞIM YATIRIMI ALAN İKİNCİ İLİMİZ
İzmir’in ulaşım yatırımlarından hak ettiği payı alamadığı iddialarının da gerçeği yansıtmadığını belirten Mahmut Atilla Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İzmir, ulaşım anlamında en çok yatırım alan ikinci il. Birinci Kocaeli, ikincisi İzmir Büyükşehir Belediyesi. Ankara’nın nüfusu İzmir’den fazla olmasına rağmen Ankara ile eşit para geliyor İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne. Tarkan konserine kaç para verildiğini öğrenemedik daha. Tunç Soyer önce para vermedik dedi, sonra çıktı, 2 milyon lira verdik dedi, sonra okul yapacak dedi. Şimdi de çıktı 20 milyon liraya… Bir şeyleri gizleme derdinde.  Kemeraltı, bizim marka değerimiz. Sözüm ona altyapı çalışması yapıyorlarmış. Ne yaptıklarını bilmiyoruz. Ortada yapılan ciddi bir iş yok. Göreve geldiğinde, gelecek sene yağışlarda burada sel baskını olmayacak dedi, her defasında sel götürdü Kemeraltı’nı. Burada çalışma başlatırken kime danıştın, hangi uzmanın fikrini aldın? Bir TARKEM kurulmuş, yönetim kurulu başkanı da Tunç Soyer. Fakat kamuoyuyla paylaşılan bir şey yok. Kemeraltı, siyaset üstü bir konudur. İzmir’in burası için el birliğiyle hareket etmesi lazım. Esnafa soruyor musun, bir fikir alıyor musun? Yok! Bizim bir Kemeraltı esnaf odamızın olması lazım. Dernek ne yapabilir ki orada. Esnafımızla, kentin dinamikleriyle birlikte, üniversitelerle beraber bu işe bakmamız gerekirdi. Ne yaptıklarını İzmirliler bilmiyor. Gayrimenkul yatırım ortaklığı kurdu, bundan kimsenin haberi yok. Açık ve şeffaf olmalarını tavsiye ediyorum.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 cahil olduğunun farkına varamamak
 3 Eylül 2023 Pazar 00:03
Hızlı trenin bitmemesinin sebebi İzmirliymiş. Öteki de İZBAN ortak yatırım değil diyor. Kardeşim sizi sayıyla mı veriyorlar? İZBAN'a belediyenin yatırdığı parayı biliyor musun yoksa işkembeden mi sallıyorsun? Demiryolu babasının malı mi ki kullandırtmayacak? Sıfırdan hat mı çekildi?
 izmirli
 2 Eylül 2023 Cumartesi 19:12
adam her hafta farklı bir gündemle geliyor. Bir hafta körfez. Bir hafta karabağlar üniversite arazisi.Bir hafta menderes katı atık tesisi . bu haftada onat tüneli. Ben Atilla Kaya kadar hızlı gündem değiştiren birini daha görmedim . pazartesi inciraltından girer artık bekliyoruz gündemi.
 hepıyı
 2 Eylül 2023 Cumartesi 19:05
bülent ışık kredi notubb- olan devlete neden aglıyordunuz once prosedur ogren ve senın kafana gore trilyonları dagıtsın belediye konserlere bulent ısık lutfen cık git ızmırden
 tahsin
 2 Eylül 2023 Cumartesi 19:03
bilmeyen cahilelr için soyluyorum izban ortak yatırım değildir. Devlet ki o zamn binali yıldırım demiryollarını kullanıma vermese, izbanın araclarının parasını odetmese avucunuzu yalardınızızban konusunda belediye durakları yapıs ve guvenlık bile koymadıgından duraklarda asansor paröaları calınmıs yagmurdan her tarafı akar haldeydi bilgilenmeyen mesaj yazmasın
 fatma koruyucuya
 2 Eylül 2023 Cumartesi 19:01
75000 depremzede demişsiniz yazın bakalım 75bin ismi de gorelım ızmırde 75bin depremzede yok once bir durust olun hastane lazımd egil diye naralar atıyordunuz şimdi niye bitmedi diyorsunuz yine durust olun ve artık sons ecımlerden sonra bari durust olun bu kafayla daha 25 sene toslamaya devam edersiniz
 harun
 2 Eylül 2023 Cumartesi 19:00
hızlı trenın 2028e kalmasının sebebı 25 senedir ısrarla chpyi destekleyen izmirlidir sizi destekleyenleri projelerini her zaman oncelikli tutarsınız kım olursa akıllı birisi boyle yapar
 Ha ha ha ha ...
 2 Eylül 2023 Cumartesi 16:51
Önce 2017, sonra da 2019'da hizmete girmesi beklenen Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nin açılışının 2028'e kalmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Beceriksizlik mi?
 Skandal!
 2 Eylül 2023 Cumartesi 16:29
Hızlı tren 2028'e kalmış.
 Fatma Koruyucu
 2 Eylül 2023 Cumartesi 16:16
34 aydır 75.000 depremzedeyi mağdur eden, 2018 de açılacak hastaneyi hala bitiremeyen,aynı hastanenin yolunu planlamayanlar seçim geliyor diye eksik ve yanlış bilgilerle Tunc Başkanla uğraşıyor. Biz biliyoruz gerçekleri...
 Altan dalton
 2 Eylül 2023 Cumartesi 13:26
Üçyol ile Fahrettin Altay meydanı arası yapılan metro inşaatı çift taraflı yapıldı ve birileri tünelin iki ucu kavuşmasın diye çok arzu etti.Yüklenici firma işi bırakınca belediye tünel çökmesin diye kendi imkanları ile tünelde betonlama işini yaptı o sırada bazıları metro inşaatı gecikti diye metro istasyon çıkışında metro çikolatası dağıtıyordu insanlara.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git