Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milletvekili Ösen’den kendisini protesto eden işçilere: Bana tweet değil, mail atın!
Politika
10 Haziran 2024 Pazartesi 10:18

Milletvekili Ösen’den kendisini protesto eden işçilere: Bana tweet değil, mail atın!

DEVA Milletvekili Seda Kaya Ösen’in eşi Bertuğ Ösen’e ait CMS Jant’ın İzmir’deki fabrikalarından işten çıkarılan işçiler, DEVA Partisi’nin dün yaptığı Genel Kurulu’na gelerek Seda Kaya Ösen’i protesto etti. Açıklamada "Siyasi iktidarı eleştiren, emekten bahseden, 1 Mayıs paylaşımları yapan Seda Hanım, bizi dinlemek yerine kendi şirketinin reklamını yapmıştır. Bugün bize ‘bana twitterdan değil mailden ulaşın’ diyor" denildi.

EGEDESONSÖZ - DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen’in eşine ait CMS Jant Fabrikası bu sefer ise işten çıkarmalarla gündemde.

Şirketin İzmir’in Çiğli, Gaziemir ve Bornova’daki fabrikalarında son 2 yılda binden fazla işçinin işten çıkarıldığı ileri sürülürken çok sayıda işçi fabrikanın kararını yargıya taşıyarak işe iade ve tazminat talep etti. Kimi işçilerin ise mahkemeyi kazandığı öğrenildi. 

Mahkeme süreçleri devam ettiği süreçte işçilerin eyleminin adresi ise bu kez dün İzmir’de Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde yapılan DEVA Partisi Genel Kurulu’ydu. Genel Kurul’un yapıldığı binanın önünde toplanan işçiler ihbar tazminat haklarının ödenmesini talep etti.

BOYUN FITIĞI OLDUĞU İÇİN İHBARSIZ ATILAN İŞÇİLER VAR
Yapılan açıklamada “Ösen bize diyor ki mahkemede hakkınızı arayın. Bugün bu ülkede mahkeme süreçlerinin nasıl gittiğini iyi biliyoruz. Sürekli AKP’yi eleştirenler, demokrasi isteyenler konu kendi çıkarları olduğunda zerre demokratik olmuyorlar. CMS bir fabrikasını 4 fabrika yaptıysa bunu çalışan 3 bin işçinin alınteri ile yapmıştır. Yakın zamanda bu fabrikada bel fıtığı, boyun fıtığı olduğu için ihbarsız atılan işçiler var. Bunu kabul etmediğinde tazminatsız atılan işçiler var. 1,5 yıldır bu devam ediyor. Bugün Seda Kaya Ösen’in yanına geldik. Siyasi iktidarı eleştiren, emekten bahseden, 1 Mayıs paylaşımları yapan Seda Hanım, bizi dinlemek yerine kendi şirketinin reklamını yapmıştır. Bugün bize ‘bana twitterdan değil mailden ulaşın’ diyor. Taleplerimiz; işten atmalar yasaklansın, haksız ve hukuksuz biçimde işçileri tehdit edenler hakkında soruşturma başlatılsın, bugüne kadar atılan işçilerin ihbar hakkı geri verilsin, CMS’de bu hukuksuzluğu yapan yöneticiler işten atılsın” denildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 CMS mağduru emekçi
 11 Haziran 2024 Salı 01:15
BUNU CHP LİSTESİNDEN MECLİSE SOKAN KILIÇDAROĞLU'NUN YÜZÜNE TÜKÜRMEK İSTİYORUM.... YATACAK YERİN YOK SENİN YERİN...
 tuna
 10 Haziran 2024 Pazartesi 14:39
etpeden inme zenginleri alakasız sekılde meclise sokan kılıçdaroğlu hesap ver eyyyy kılıçdaroğlu zaten kadın zengin oğlu zengin bir de üzerine milletvekili maaşına bağladın ülkeye ne faydası olacak açıkla kılıçdaroğlu bir sonraki secimde zaten yoklar devlet kasasından maaş eyyyy seda osen milletvekilliğim boyunca maas almayacagım de acıkla
 kemal Kılıçdaoğlu nun eseri
 10 Haziran 2024 Pazartesi 10:39
Tabi mail atın ki, kimse eşinin cms nin sahibi olduğunu öğrenmesin. Kendisini oraya chp listesinden tepeden inme seçtiren kemal kılıçdaroğlu nu da anmadan geçmeyin mail de.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git