Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O bölgenin planları mecliste… Konak’ın silüeti değişecek!
Yerel Yönetimler
29 Ekim 2023 Pazar 09:30

O bölgenin planları mecliste… Konak’ın silüeti değişecek!

Konak Belediyesi son olarak Gürçeşme bölgesinin imar planlanı çalışmalarını tamamlayarak meclis gündemine aldı. 

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Konak Belediyesi’nin başlatmış olduğu etap etap imar planı çalışmalarına bir yenisi daha ekledi.

Son olarak Etüd Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan Gürçeşme 1. Etap plan revizyonu meclis gündemine alındı. 

İsmet Paşa ve Mehtap Mahalleleri ile, Lale, Küçükada ve Ferahlı Mahallelerinin bir kısmını kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı Kasım ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumunda ele alınacak. 

Yaklaşık 25 bin kişinin yaşadığı bölgenin imar planın ilgili komisyonlara gönderilmesi bekleniyor. 

Gündem önerisi şu şekilde:

Konak İlçe sınırları içinde İsmet Paşa ve Mehtap Mahalleleri ile, Lale, Küçükada ve Ferahlı Mahallelerinin bir kısmını kapsayan alanda 1/1000 ölçekli Gürçeşme 1. Etap Uygulama İmar Planı Revizyonu hk. (Etüd Proje Md.)

BATUR: ŞEHİR MODERN SİLUET KAZANACAK
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur bu bölgenin planlanması ile ilgili “Beştepeler’den sonra Yenişehir’den Mersinli’ye uzanan ters L şeklindeki bölgemiz ve Gürçeşme bölgesinin planları var, şu anda ikisinin de üzerinde çalışıyoruz. Kentsel dönüşümle ilgili anayasayı bir buçuk yıl içinde tamamladık. Önümüzdeki altı ayda tüm bölgelerimizin planlarını bitireceğiz. Konak’ta kentsel dönüşüm planı hazırlanmayan bölge kalmayacak. Beştepeler ve Yeşildere projelerinin uygulanması ile uçaktan bakarken ya da Yeşildere yolundan geçerken gördüğünüz görüntü değişecek, şehir modern bir siluet kazanacak” ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 mert
 10 Kasım 2023 Cuma 15:38
başkan batur koltuğa oturmadan buraya imar sözü verdi basında sildiler ama bende ekran resmi var Ferahlıda 2021 aralık imar bitmiş olacak olacak dedi. Biz şimdi o zaman söz tutulmadı. Nasıl inanalım olsa da mağdur etmeden nasıl yapacak metrekareye göre mi hesaplayacak adil olacaksa ilk ben vereyim kentsel dönüşüm yada imara
 Duryolcu
 31 Ekim 2023 Salı 10:05
Vizyonsuz belediyelere teslim edilmiş İzmir yıllardır..ve yine seçmen bu vizyonsuz adaylari secicek niye CHP Atatürk ün partisi CHP laik CHP moder CHP adıyla gir secime terlik garanti ..seçimle gelen CHP li aday menemen i a biryil geçmeden soydu hapse girdi .ve seçimle gelen partisi önemli değil şahıs gelin görün menemen i ne hale getirdi..belediyecilik vatandaşa hizmet ile olur ideolojik ile an ca büyük köy olur
 Hikmet
 30 Ekim 2023 Pazartesi 14:43
Seçime yakın vaatte bulunmanıza gerek yok başkan.nasıl olsa seçileceksiniz .bir ceket bir bardak kadar olamiyacak degilsiniz.
 Icraat yok hep laf
 30 Ekim 2023 Pazartesi 12:19
Bayrakli edip fuat baksi oldu da ne oldu,imar askıdan indi,bir yıl geçti hiç bir hareket yok hep laf
 İşi ehline
 30 Ekim 2023 Pazartesi 11:46
Jeologdan yangın tahliye planı varmı bu duzenlemede
 Ramazan Poyraz
 30 Ekim 2023 Pazartesi 10:59
Konak büyük ve en eski ilçe.Göze batar üst yapı,altyapı projesi yok denecek kadar.Özellikle ismini aldığı konak çevresi"Varyant,tan itibaren kale eteği Tepecik Gaziler CAD." Bir bütün olarak kent yapısı tamamen değişmesi gerekir.
 Kskli
 30 Ekim 2023 Pazartesi 08:26
Plan yapmak muhtemelen zor ustune itirazlar mahkemeler zor degil cok zor is.
 BALLIKUYULU
 30 Ekim 2023 Pazartesi 08:26
ZAMANINDA VERİLMİŞ OLAN KENTSEL DÖNÜŞÜM VAATLERİNİ YERİNE GETİRSİN BÜYÜKŞEHİR VE KONAK BELEDİYE BAŞKANLARI BALLIKUYU İZMİRİN KANAYAN YARASI KAÇ SENEDİR İMAR PLANINDA YAPACAĞINIZ BİR DEĞİŞİKLİK VEDE BURALARDA YAŞAYAN VATANDAŞLARIN HAKLARINI TAM OLARAK VERMİŞ OLSANIZ ÇOKTAN KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLAMIŞTI DİLERİM Kİ BELEDİYEMİZ BİZİ DUYMUYOR BARİ HÜKÜMET DUYARDA İZMİRE ÖZEL BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM KANUNU ÇIKARIP GARİBANIN YANINDA OLUP İZMİRİ BU PİSLİK HALİNDEN KURTARIR İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE KONAK BELEDİYESİ ÇALIŞMIYOR VEDE HALKI HER YAPTIĞI PROJELERİ İLE MAĞDUR ETMEYE VEDE YOKLUĞA MAHKUM EDİYOR.C.S.
 1.nisanda bak yaşarsan
 29 Ekim 2023 Pazar 17:59
Seçim yaklaştı vaatler basladı.verilen vaatler 1.nisanda rafa kalkar.2029.baslar
 Salla siyaset
 29 Ekim 2023 Pazar 17:34
Bayram bizim neyimize cep bos gece konduculuk nehoş siyasiler seçimden secime salla vaatleri bitti secim basladı gecekodularda gecim.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git