Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O firmadan açıklama… Balık sayısı artmayacak!
İş Dünyası
20 Nisan 2024 Cumartesi 17:49

O firmadan açıklama… Balık sayısı artmayacak!

Sığacık Körfezi açıklarındaki balık çiftliklerinin kapasite artışı ile ilgili açıklama yapan Özsu balık sayısının artmayacağını dile getirdi.

EGEDESONSÖZ - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan aldığı izinle Urla, Seferihisar sınırındaki Sığacık Körfezi’nde 2013 yılından beri balık üretimi yapan Özsu Şirketi kapasitesini genişletmek için adım atmıştı. Şirket,  mevcut balık çiftliklerinden bir tanesinin kapasitesini genişletmek için izin istemişti.

Şirket Özsu-2 isimli çiftliğindeki hali hazırda 27 tane bulunan kafes sayısını 40 kafese, kapladığı alanı ise 40 bin metrekareden 58 bin metrekareye çıkarmayı hedefliyor. Çiftlikte, çipura ve levrek üretimi yapılıyor.

Şirket, ÇED süreci ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada sadece sahanın genişlediği balık sayısının artmadığı ifade edildi.

Şirketin açıklaması şu şekilde:

İfade edilmelidir ki müvekkil şirket tarafından yapılar kapasite/kafes artışının tek gayesi, alan genişlemesi yapılarak çiftlikte bulunan metrekare başına düşen balık sayısının azaltılması, balık miktarında bir değişikliğe gidilmeksizin bulundukları ortam koşullarının iyileştirilmesidir. Bu doğrultuda ilave kafes yapılması, ayrı bir ruhsat ya da lisans alınmasını gerektirmemekte zaten balık sayısında da artışa gidilmemektedir. Bunların yanı sıra ÇED, Mahkeme kararlarına uygun davranılmadığına yönelik haberler gerçeğe aykırı olduğu gibi güncelliğini kaybetmiş, haberin sunulmasında kamu yararı ortadan kalkmış, yargılamalar müvekkil lehine sonuçlanmıştır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git