Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O ülkede 2009'dan sonra doğanlara sigara yasağı!
Dünyadan
17 Nisan 2024 Çarşamba 08:40

O ülkede 2009'dan sonra doğanlara sigara yasağı!

İngiltere, 2009 yılından sonra doğanların sigara içmemesi için bir karar aldı. Parlamentoda onaylanan "sigarasız jenerasyon" yasasına göre 2009'dan sonra doğanlara ömür boyu sigara satışı yasaklandı.

İngiltere Parlamentosundan geçen karara göre, 1 Ocak 2009'dan sonra doğanlar hayatları boyunca sigara almayacak. Alınan kararla, sigarasız bir nesil amaçlanırken, yasa iktidardaki Muhafazakar Parti içinde tartışmaya neden oldu. 

Parlamentoda onaylanan yasa ile bu yıl 15 yaşına giren çocuklar, hayatları boyunca sigara alamayacak.

100 STERLİN CEZASI VAR
Yasa ile sigara içmek değil, tütün ürünlerini satışı yasaklanıyor.

Yasa ile sahada kontrol yapacak yetkililere, çocuklara tütün ya da elektronik sigara sattığı tespit edilen marketlere anında 100 sterlin ceza kesme yetkisi tanınıyor. Yine bu cezadan sağlanacak gelir, yasanın uygulanmasına katkı için kullanılacak. 

Tütün kullanımı, İngiltere’de önlenebilir ölüm sebepleri arasında en başta yer alıyor. Uzun dönemli kullanıcıların yaklaşık üçte ikisi hayatını kaybediyor ve bu da yıllık 80 bin ölüme karşılık geliyor.

Sigara yasağı ile binlerce kişinin hayatının kurtulması ve ülkedeki sağlık sisteminin yükünde azalma olması amaçlanıyor.  (Haber Global)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git