Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ot Festivali çok bozdu... Ziraat Odası Başkanı anlattı: Reçeller BİM’den!
Ekonomi
24 Nisan 2024 Çarşamba 11:13

Ot Festivali çok bozdu... Ziraat Odası Başkanı anlattı: Reçeller BİM’den!

Çeşme’de üreticilerin tezgah açtığı ve bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali geride kaldı. Çeşme Ziraat Odası Başkanı Süleyman Özer, üreticilerin beklenen satışı yapamadıklarını söylerken tezgah kontrolünde zorlandıklarını ifade etti. Özer, “Reçeli BİM’den alıp kavanoza koyup satanlar da var böyle şeyler de olabiliyor ve bunun kontrolünü yapmak çok zor. Tezgahtaki ürünü adam kendi tarlasında mı yetiştirip satıyor, başka yerden tedarik edip de mi satıyor bilemiyoruz. Üretici olmayan insanların da manavlar gibi malzeme temin edip tezgah açanlar da vardı" dedi.

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ – İzmir’in Çeşme ilçesinde bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali sona erdi. Çeşit çeşit otların tezgahlarda yer aldığı, söyleşilerin ve birbirinden renkli etkinliklerin yapıldığı 4 gün süren festivale ilgi oldukça yoğundu.

Çeşme Ziraat Odası Başkanı Süleyman Özer, 13. Alaçatı Ot Festivali ile ilgili Egedesonsöz’e değerlendirmede bulundu.

SATIŞLARDA BEKLENEN OLMADI
Özer, festivalde tezgah açan üreticilerin satış anlamında beklentisinin karşılanmadığını belirterek “Üreticilerin birçoğu tezgah açtı. Aşırı derecede kalabalıktı ancak iş potansiyeli yoğun değildi. İnsanlar iş yapamadı. Kalabalık olduğu için tezgahlarla muhatap olamadılar. Şu ot neye yarar gibi bir gezi yapamadı vatandaş. İlgi yoğundu ama alışveriş anlamında beklenen olmadı” dedi.

MANAVLAR GİBİ MALZEME TEMİN EDİP TEZGAH AÇANLAR DA VARDI
Festivale ülkenin her yerinden ilgi olduğunu aktaran Özer, üretici olmayıp tezgah açanların da festivalde olduğunu ekleyerek şunları söyledi:

“Dışarıdan gelenlerin de tezgahları vardı. Üretici olmayan insanlar da manavlar gibi malzeme temin edip tezgah açanlar da vardı. Van’dan gelen insanlar bile vardı. Konya’dan bile gelip tezgah açanlar vardı. Ziyaretçi de tezgah açan da Türkiye’nin her yerinden vardı. Yerli halk da tezgah açtı ama iş biraz daha ticarete dönüştü ve dolayısıyla kalite de düştü.”

EN ÇOK ENGİNAR SATTI
Özer, en çok satış yapan ürünleri de sıralayarak “Çeşme’de zaten yeteri kadar ot var. Çeşitlerin hemen hemen hepsi var ama dönemleri farklı olabiliyor. Dışarıdan gelen bazı otlar da olabilir ama ağırlıklı olarak Çeşme otları vardı. En çok satılan enginardı. Şu anda tam zamanı hatta üretim de bu sene çok yoğun değildi. Radika, turpotu, cibes gibi otlar da satıldı. Tabi otlar gittikçe de azalıyor yeterli yağış olmadığı için” şeklinde konuştu.

BİM’DEN REÇEL ALIP SATANLAR VAR
Son olarak Özer, sözlerini şöyle noktaladı:

“Festivalde Perşembe ve Cuma günleri çok yoğunluk yoktu ama insanlar tezgahları daha rahat gezdiler, ihtiyaçlarını temin edebildiler. Tezgah sayısı fazla olunca bu sefer çok enteresan şeyler de oluyor. Her tezgahta benzer şeyler var. Reçeli BİM’den alıp kavanoza koyup satanlar da var. Böyle şeyler de olabiliyor ve bunun kontrolünü yapmak çok zor. Tezgahtaki ürünü adam kendi tarlasında mı yetiştirip satıyor, başka yerden tedarik edip de mi satıyor bilemiyoruz”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ekrem
 25 Nisan 2024 Perşembe 13:35
Bir defa gittim, oradaki esnafın olumsuz davranışları, tanıtım yerine nasıl aldatırız mantığı, kısacası aklımızla alay edilmesi, götürdüğüm misafirlerin yanında düştüğüm durum İZMİR’de yaşayan bir kişi olarak beni çok mahcup etmiştir. Asla bir daha gitmeme kararı aldım. Selam ve saygılarımla
 Dogan
 25 Nisan 2024 Perşembe 12:27
İzmir''de pazarlarda aynı durumda manavla aynı fiyat ortalık sahtekar dolu
 Yorumsuz
 25 Nisan 2024 Perşembe 06:43
Tüketim bir öğretidir. Maalesef tüketen ,değer bilmeyen bir toplum olduk.Bahçede biten otun festivali mi olur.İşin cılkı çıktı.
 Gurbetçi
 24 Nisan 2024 Çarşamba 23:05
Alaçatı ot festivali oldu Alacabelece ot festivali Ot festivali Aydın a yakışır
 Hasan Basdogan
 24 Nisan 2024 Çarşamba 22:41
Ot festivali olmuş gözleme.festivali..
 Turgay
 24 Nisan 2024 Çarşamba 22:39
Önüne gelen tezgah acarsa olacağı budur.Onceden başvuruları alıp kontrol edilmesi lazım.onumuzdeki senenin hazırlığı şimdiden yapılmalıdır.. nelerin sergilenecegide belirlenmelidir..Aksi takdirde orda jilet te satarlar baska alakasiz seylerde.
 ilknur
 24 Nisan 2024 Çarşamba 15:39
İstanbullu genç kızı, urla aday adayını çeşmeye belediye başkanı siz seçtiniz %50 küsur oy ile.. beş yıl çekin!
 TC misafir
 24 Nisan 2024 Çarşamba 14:54
Alaçatıda ya da Çeşme sınırları içerisinde tarım mı kaldı? Herkes tarım arazisini imara açma derdine düştü bölge İzmir dışından gelenlerin talanına uğradı. Çeşme kavununu bile ranta kurban ettiler neyin şikayetini ediyorsunuz böyle olması gayet normal ve hatta müstehak.
 kontrol
 24 Nisan 2024 Çarşamba 12:47
Kontrolu çok basit oysa, kooperatif üyesi olmayana tezgah izni vermezsiniz olur biter!
 Festival
 24 Nisan 2024 Çarşamba 12:07
İçimiz dışımız sahtekarlık olmuş. Sayın başkan şikayet ederken biraz da kendine pay çıkarmalı. Siz üreticiyi korumak için, sahte mal satanları belirlemek için ne yaptınız. Etkili bir mücadele koydunuz mu? Sertifikalı satıcı uygulaması yaptınız mı? "Bunu tespit çok zor "deyip işin içinden çıkamazsınız.Klasik Türk tipi yönetici.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git