Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özlale’nin yol haritası belli oldu: Ya geri dönüş ya CHP!
Politika
24 Nisan 2024 Çarşamba 11:05

Özlale’nin yol haritası belli oldu: Ya geri dönüş ya CHP!

Yerel seçimde İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve seçim sonrası partisinden istifa eden Ümit Özlale, yeni dönem için yol haritasını belirlediği bildirildi. Kendisine partiye geri dönme çağrısı yapan genel başkan adayı Müsavat Dervişoğlu’na destek kararı alan Özlale, Dervişoğlu’nun seçimi kazanması durumunda partisine geri döneceği kaydedildi. Özlale’nin adaylardan Koray Aydın’ın seçimi kazanması durumunda CHP’ye geçmeyi planladığı aktarıldı.

EGEDESONSÖZ- (Kulis Haber)- 31 Mart Yerel Seçimleri’nde büyük oy kaybı yaşayan İYİ Parti’de gözler hafta sonu yapılacak olan olağanüstü kongrede…

Genel Başkan Meral Akşener’in aday olmayacağını duyurduğu olağanüstü kongrede başkanlığa Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu ve Mehmet Tolga Akalın aday olduğunu duyurmuştu.

Yerel seçim ve kongre sürecinin ardından ise partide yaprak dökümü yaşanmıştı. İYİ Parti'de Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel İdare Kurulu üyeliğinin yanı sıra son seçimde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinden istifa etmişti.

CHP ile dirsek temasının olduğu yönünde kulis haberlerin dolaştığı süreçte Milletvekili Ümit Özlale’nin siyasi kariyeri ile ilgili yol haritasını şekillendirdiği bildirildi.

KORAY AYDIN SEÇİLİRSE İPLER KOPACAK
Edinilen bilgilere göre, genel başkan adaylarından Müsavat Dervişoğlu’nun yaptığı “partiye geri dönün” çağrısına Özlale’nin sıcak baktığı öğrenildi. Kurultayda Dervişoğlu’nu destekleme kararı alan Ümit Özlale’nin çıkacak sonuca göre bir karar alacağı aktarıldı. Buna göre seçimin favorilerinden birisi olan Koray Aydın’ın seçimi kazanması durumunda Özlale’nin İYİ Parti ile ipleri tamamen koparacağı bildirildi.

CHP İLE SICAK TEMAS
Diğer yandan CHP ile Özlale arasında sıcak temasların sürdüğü de aktarıldı. CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel ile Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan’ın Ümit Özlale’yi partiye transfer etme konusunda ikna etmeye çalıştığı bildirildi. Özlale’nin kurultayda Koray Aydın’ın kazanması durumunda siyasi kariyerine CHP ile devam edeceği ve bu yönde kararlı olduğu öğrenildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 çaylakça
 25 Nisan 2024 Perşembe 07:48
Eğer ki CHP seni kabul etsin o CHP nin de .......
 Lombak
 24 Nisan 2024 Çarşamba 22:48
İstakoz Aykut yanında buna da bi görev verirsiniz artık.
 Oğuz Kaan
 24 Nisan 2024 Çarşamba 16:01
Fırıldak Kubi olmayın. Size değer verip milletvekili yapan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösteren partinize saygı duyun.
 
 24 Nisan 2024 Çarşamba 14:42
ihtiyaç yok başka kapıya, parlayan yıldız CHP nin sana ihtiyacı yok
 İbrahim Yüncü
 24 Nisan 2024 Çarşamba 14:24
Değerli bir insan, geri dönüşü hoş olmaz. CHP ile bütünleşeceği çok doğru bir düşünce. Tebrik ederim.
 
 24 Nisan 2024 Çarşamba 13:50
Gel CHP'ye hocam kurtar kendini o %1'lik partiden..
 şaşkın
 24 Nisan 2024 Çarşamba 12:45
Sayın Özlale, tanıyanlar sizin CHP'de olmanız gerektiğini söylüyor. Dervişoğlu ise süzme ülkücüdür, hayırdır bu savruluş nereye varacak?
 
 24 Nisan 2024 Çarşamba 12:30
bak corbaya işin görülsün..
 Adresini bul
 24 Nisan 2024 Çarşamba 11:37
Sayın hocam sizi dinledim sizin yeriniz Chp nin ilkeli siyasetcışer kadrosunda yer alman siyasi yapınız buna uygun
 Recep Gokay
 24 Nisan 2024 Çarşamba 11:23
bu ne koltuk sevdası be adam. illa bir yerlere gelme çabanı sevmedik. boşta kalman dileğiyle.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git