Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Teklifler yüksek geldi... Çiğli'deki kritik ihale iptal!
Yerel Yönetimler
17 Şubat 2023 Cuma 09:26

Teklifler yüksek geldi... Çiğli'deki kritik ihale iptal!

Dördüncü kez yapılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi 4. Faz 2. İkmal İnşaatı ihalesinin iptal edildiği öğrenildi. En düşük teklifin Faber İnşaat ve ARBİOGAZ Çevre Teknolojileri ortaklığı tarafından verilen ihalenin iptaline gerekçe olarak ise tekliflerin maliyetin çok üzerinde olması gösterildi.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir Körfezi'nin hayata dönüşünü sağlayan Büyük Kanal Projesi kapsamında, Türkiye'nin en büyük ileri biyolojik atıksu arıtma tesislerinden biri olan Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'nin kapasite artırmak için harekete geçmişti.

3 kez 4'üncü faz ikinci ikmal çalışmaları için ihaleye çıkan Büyükşehir, en son gerçekleştirilen ihaleden de eli boş dönmüş ve fiyat farkından kaynaklı olarak ihaledeki tekliflerin yüksekliği nedeniyle süreç iptal edilmişti.

Son olarak 11 Ocak 2023 tarihinde gerçekleşen 4’üncü ihalede de sonuç elde edilemedi. Tek firmanın katıldığı ihalede verilen teklifin ayrılan ödeneğin çok üzerinde olması nedeniyle ihale kurulu ihaleyi iptal etme kararı aldı.

TEK FİRMA KATILDI
5’inci ihaleye sadece Faber İnşaat Sanayi ve Ticaret anonim Şirketi ve ARBİOGAZ Çevre Teknolojileri İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ortaklığı katılırken, firma 598 milyon 650 bin TL verdi. 

Tesis için belirlenen yaklaşık maliyetin 516 milyon 315 bin 498 lira 96 kuruş idi.

Yakın zamanda yeni ihale tarihinin ilan edilmesi bekleniyor.

BAKANLIK KREDİ İÇİN ONAY VERMİŞTİ
Büyükşehir’in talebi ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın desteği sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü, İZSU’nun sağlamayı planladığı dış borçlanma izninin uzatılması talebini değerlendirmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin garantörlüğünde olacak şekilde 415 milyon liralık kredinin kullanma yetkisini onaylanmıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Taner
 19 Şubat 2023 Pazar 11:25
Hizmet adı altında senin benim paramı yamyamlara yedirmemek için olabilir mi....... İptal sebebi maliyetinin üstünde verilen teklif siz nasıl insanlar oldunuz yaaa İzmir kelimesini görünce sadece başlığa göre çamur uretiyorsunuz günah günah hesap günü çok uzak değil ona göre
 Xlm
 19 Şubat 2023 Pazar 01:48
Xlm trolu tarkana paramı verildi
 Xlm
 18 Şubat 2023 Cumartesi 15:06
Niye tarkan a gülşen e çuval dolusu para var hizmette geldimi para yok hani izmir e hizmet yaz geliyor yine kokudan çiğerlerimiz bayram yapaçak
 Yorgun demokrat
 17 Şubat 2023 Cuma 11:17
kokan İzmir''e devam.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git