Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye ile İngiltere düzensiz göçle mücadele için iş birliği yapacak
Dünyadan
10 Ağustos 2023 Perşembe 20:34

Türkiye ile İngiltere düzensiz göçle mücadele için iş birliği yapacak

İçişleri Bakanlığı, Türkiye ile İngiltere düzensiz göçle mücadele için iş birliği yapılacağını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı, göçmen kaçakçılarının Türkiye-Sırbistan-Fransa-İngiltere üzerinden yeni bir yol oluşturması üzerine birçok ülke ile işbirliği yaptığı gibi İngiltere’yle de iş birliğine gideceğini duyurdu.

CNN Türk'te yer alan bilgilere göre, son dönemlerde göçmen kaçakçıları, Türkiye-Sırbistan-Fransa-İngiltere üzerinden yeni bir yol oluşturmuştu. Gidenlerin, "Türkiye’yi karalayarak iltica eden çoğu terör örgütleri ile ilişkili kişiler olduğu" aktarıldı. Türkiye ile İngiltere kolluk güçleri istihbarat paylaşımı dahil işbirliği yapacak.

Buna göre, bu işbirliği ile kesinlikle üçüncü ülke vatandaşları İngiltere’den Türkiye’ye kabul edilmeyecek. İngilizler ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulacak Mükemmeliyet Merkezi’ne destek verecek. Bu merkez Türkiye’nin düzensiz göçle mücadelesine destek olacak.

Bu çerçevede İngilizler ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın G-20 bünyesinde göç ve yerinden edilmiş kişilere ilişkin bir çalışma yapılması önerisini destekleyecek ve ayrıca, konu G7 platformunda gündem haline getirecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git