Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Usta oyuncu Genco Erkal'a veda
Kültür - Sanat
2 Ağustos 2024 Cuma 13:55

Usta oyuncu Genco Erkal'a veda

Türk Tiyatrosu'nun duayen isimlerinden Genco Erkal, 86 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçı için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlendi. Zeliha Berksoy, tören öncesi yakın dostu Erkal için konuştu.

Bir süredir kan kanseriyle mücadele eden Genco Erkal, 86 yaşında hayatını kaybetti. Acı haber, Genco Erkal'ın kurucusu olduğu Dostlar Tiyatrosu'nun sabaha karşı yaptığı paylaşımla duyuruldu.

Paylaşımda "Hoşça kalın dostlarım benim, hoşça kalın! Sizi canımda
canımın içinde, kavgamı kafamda götürüyorum. Hoşça kalın dostlarım benim, hoşça kalın... Resimlerdeki kuşlar gibi dizilip üstüne kumsalın,
mendil sallamayın bana. İstemez... Tek hecesiz elveda" ifadeleri kullanıldı.

Vefat eden usta tiyatrocu ve sunucu Genco Erkal için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlendi.

Oyuncu Zeliha Berksoy, tören öncesi NTV'de yayınlanan Gece Gündüz programı sunucusu Ömer Vatanartıran'a konuştu.

"BİR DAĞ GİBİ DURDU GENCO"
Berksoy, "Memleketin başı sağ olsun. Genco ile çok yakın bir dostluğumuz vardı. Ben Berlin'deyken kendisi geldi ve birlikte bütün tiyatroları gezdik. Benim sanat hayatımda Dostlar Tiyatrosu çok önemli bir yer kaplıyor. 20'ye yakın oyunda oynadım. Genco, bizim tiyatromuzun eşsiz bir oyuncusuydu. Bütün cevherini de izleyicisine yansıtmak için çabalamıştır. Bir dağ gibi durdu Genco... Nazım Hikmet'i 50 sene boyunca temsil etti. Böyle bir emsalsiz oyuncu, başka yerlerde var mı bilmiyorum ama... Bir gün bana 'Nazım ile kendimi ruhdaş olarak hissediyorum' demişti. Bir kolum kopmuş gibi hissediyorum. Ama mutluyum onunla yıllarca partner oldum. Böyle insanlar ölmez" dedi. (NTV)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git