Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yeni başkan imara savaş açtı: Kırsal soylulaşmaya geçit yok!
Yerel Yönetimler
2 Mayıs 2024 Perşembe 09:10

Yeni başkan imara savaş açtı: Kırsal soylulaşmaya geçit yok!

Urla'nın tarım kenti olduğunu vurgulayan Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, "Urla'da kırsal soylulaştırma ile tarım alanlarının zenginler tarafında satın alınıp konutlaştırıldı. Bunu engellemek istiyoruz. Benim başkanlık döneminde hiçbir tarım arazisini imara açmayacağız" dedi.

EGEDESONSÖZ - Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan Now TV'de yayınlanan Çalar Saat'in konuğu oldu. Gazeteci İlker Karagöz'ün sorularını yanıtlayan Başkan Balkan, bu yıl 10'uncusu düzenlenecek Enginar Festivali için çağrıda bulundu.

SORUMLULUĞUNU TAŞIYORUZ
Yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Balkan "Yerel seçimlerde Urla'da aday mutabakat sonucunda bu göreve layık görüldük. Urla'da 4,5 kayyumdan sonra güzel bi cevap verdi ve ilçeler bazında Türkiye'de en yüksek oyla seçilen belediye başkanı olduk. Bunun da sorumluluğunu taşıyoruz" diye konuştu

1 Mayıs kutlamaları hakkında da konuşan Başkan Balkan, "Dün Cumhuriyet Meydanı'nda tüm çalışanlarımız ve halkımız ile 5 yıl sonra ilk kez 1 Mayıs kutlandı. Kayyum döneminde 1 Mayıs kutlaması olmadı" dedi.

ÇİFTÇİ TARIMA KÜSTÜ
Urla'nın doğasının önemine vurgu yapan Balkan, "Urla kültür sanat kenti, eğtim ve tarım kenti. Urla'da gastronomi turizmini çok önemsiyoruz. Urla, İzmir'in incisi konumunda. 215 kilometre sahil kesimimiz var, yüzde 85'i ormanlarla kaplı. Bizde Urlamızı koruyarak geliştirmek için yola çıktık. Urla'da tarımsal üretim düştü. Türkiye'de olduğu gibi çiftçi tarıma küstü. Urla liman kenti. Yüzyıllardır göç alarak büyümüş mutlu bir kent aslında. Mübadeleden önce Urla, Avrupa'nın şarap ihtiyacını karşılayan bir kentti aslında. Gelenler ise bağları söküp yerine tütün ekiyorlar. Yanlış tarım politikaları ile önce kotalar konuldu sonra kısıtlandı ve tütün bitti. Urla'da kırsal soylulaştırma ile tarım alanlarının zenginler tarafında satın alınıp konutlaştırıldı. Bunu engellemek istiyoruz. Benim başkanlık döneminde hiçbir tarım arazisini imara açmayacağız. Sürdürülebilir kırsal kalkındırmayı yerelden başlatmak için eski Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu vardı. Onun kurduğu Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı birimi vardı. Bu dönem Cemil Başkanımızın da başkanlığında yine aynı birimi kurarak üretimi, tarımı güçlendireceğiz." diye konuştu.

TÜM TÜRKİYE'Yİ BEKLİYORUZ
Enginar Festivali için çağrıda bulunan Balkan, "Kültürel değerimizi gastronomi festivaline dönüştürdüğümüz ve vatandaşın ekonomisine katkı sağlayan bir hale geldi. 3-4-5 Mayıs'ta tüm Türkiye'yi Enginar Festivali'ne bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 MKC
 2 Mayıs 2024 Perşembe 12:29
Helal olsun. Urla cok ozel bir yer gercekten. Var olan konutlar yeter. Ihtiyaca uygun imar verilir, o uygun olur sadece.
 Yıldız Ersen
 2 Mayıs 2024 Perşembe 09:48
Tarım alanları imara açılmasın doğru; üreticinin yetiştirdiği ürünler üç otuz paraya ya aracının ya da tüketici alıyor. Elleri nasırlı dudağı güneşten çatlamış bi şekilde kentlilere hizmet etmeye devam ediyor.
 biri
 2 Mayıs 2024 Perşembe 09:33
Helal Başkan
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git