Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti’den Eşrefpaşa Hastanesi için büyükşehire ‘kooperatif modeli’ önerisi: Getirin protokolü, inşaat başlasın!
Yerel Yönetimler
6 Mayıs 2024 Pazartesi 12:35

AK Parti’den Eşrefpaşa Hastanesi için büyükşehire ‘kooperatif modeli’ önerisi: Getirin protokolü, inşaat başlasın!

Eşrefpaşa Hastanesi için ek hizmet binasının yapımı için büyükşehire çağrı yapan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Uğur İnan Atmaca, "Şenol Aslanoğlu tarafından icat edilen, rant hikayelerine çokça konu olan, sağlamlığı şüpheli ve bir türlü sağlıklı ilerleme kaydedemeyen kentsel dönüşümde kooperatif modeline temel oluşturan, 6306 sayılı kanun hükümlerince İZBB ile İZBETON arasında ihale olmaksızın yapılan PROTOKOL ün aynısını hastane inşaatı için de uygulayabilirsiniz. Protokolü 13.05.2024 tarihli Meclis birleşimine başkanlık önergesi olarak getirin. İnşaat hemen başlasın” dedi.

EGEDESONSÖZ- İnşaat sektöründe girdi maliyetleri sebebiyle şantiyeler stop ettiği süreçte kamu eliyle yapılmak istenen projelerde de sorunlar baş gösterdi.

Son olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek bina yapılması için duyurulan ihaleye kimse katılmadı. Ayrıca Sağlık Bakanlığı’ndan inşaata başlamak için 1 Ağustos 2024’e kadar izin alınması sebebiyle de yapılmak istenen projenin iptal olması da gündeme geldi.

Konuyla ilgili olarak AK Parti’den ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a çağrı geldi.

Karşıyaka’da belediye tarafından yapılan kentsel dönüşüm projesinin protokolünü hatırlatan büyükşehir meclis üyesi Uğur İnan Atmaca’nın açıklaması şöyle:

“Türkiye’nin tek belediye hastanesi olan Eşrefpaşa Hastanesi’nin üçte ikilik kısmı 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen deprem sonrasında dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılmıştı.

Yapılan ihalelere katılım olmadığı, Sağlık Bakanlığı’ndan inşaata başlamak için 1 Ağustos 2024’e kadar izin alındığı ve bu tarihe kadar yeni bir ihale süreci başlatmanın mümkün olamayacağı belirtiliyor.

İZBB Başkanı Sn Dr. Cemil Tugay ‘a çağrı yapıyorum;

Şenol Aslanoğlu tarafından icat edilen, rant hikayelerine çokça konu olan, sağlamlığı şüpheli ve bir türlü sağlıklı ilerleme kaydedemeyen kentsel dönüşümde kooperatif modeline temel oluşturan, 6306 sayılı kanun hükümlerince İZBB ile İZBETON arasında ihale olmaksızın yapılan PROTOKOL ün aynısını hastane inşaatı için de uygulayabilirsiniz.

Protokolü 13.05.2024 tarihli Meclis birleşimine başkanlık önergesi olarak getirin. İnşaat hemen başlasın.

Böylece dezavantajlı ve dar gelirli aileler bir an önce tam teşekküllü bir belediye hastanesine kavuşurlar.

Haydi Cemil Başkan, bu da sizin İzmir’e ilk armağanınız olsun!”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 İzmirli
 6 Mayıs 2024 Pazartesi 21:15
Kooperatiflere %50 ile iş veriliyor, hastanenin yarısını hangi kooperatif ne yapacak, meclis üyesi kendisini pazarlıyor, laf olsun torba dolsun
 
 6 Mayıs 2024 Pazartesi 14:05
Umarım bu da "şehir hastanesi" gibi 10 yılda bitmez. Akıl verenler 10 yılda yarım yamalak dağ başına hastane yaptılar ama hâlâ daha akıl veriyorlar. Çok ilginç bir ülkeyiz.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git