Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti’de Türkiye Buluşmaları başlıyor
Politika
2 Haziran 2024 Pazar 22:39

AK Parti’de Türkiye Buluşmaları başlıyor

AK Parti’nin Kızılcahamam’daki kampının ilk gününde bazı Genel Merkez yöneticileri ve bakanlar katılımcılara sunum yaptı. Sunumlarda üye sayısının artırılması hedefinin altı çizilirken, gelecek dönemde sosyal ve demografik değişimler dikkate alınarak; e-teşkilat ve yapay zeka kavramlarından yararlanılması da vurgulandı.
AK Parti yaz döneminde Türkiye Buluşmalarını gerçekleştirecek. 2028’in yol haritasında ise e-teşkilat öne çıkacak.

AK Parti, 31. İstişare ve Değerlendirme Kampı’nı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştiriyor. Kampın ilk gün oturumunda Genel Merkez sunumları ile Meclis grubu çalışmaları ele alındı. Genel Merkez sunumlarını Seçim İşleri, Yerel Yönetimler ve Teşkilat başkanları gerçekleştirdi.

Edinilen bilgiye göre, 31 Mart seçim sonuçlarının ele alındığı Genel Merkez oturumunda kamp katılımcılarından yer yer, sadece istatistiki verilerin konuşulmaması gerektiği; daha siyasi değerlendirmelerin yapılması gerektiği eleştirileri geldi. Katılımcılar ülkedeki demografik ve sosyal değişime dikkat çekerek, 2028’de oy kullanacak seçmen üzerinde daha iyi temsiliyet sağlanması gerektiği yönünde görüşler beyan ettiler.

Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in sunumunda ise 2028’e giden yolda yapılması gerekenler mercek altına alındı. Bu kapsamda ilk hedef üye sayısını 12 milyonun üzerine çıkarmak olacak. Kandemir’in sunumunda 2002’den bu yana ilk defa oy kullanan seçmen sayısının toplam seçmen içindeki oranının yüzde 65’e ulaşacağı tespiti yer aldı. Kandemir, “Dip dalgaları yakalama konusunda zaman zaman geç kalıyoruz” özeleştirisinde bulundu. Partiye katılım yollarının çeşitlendirilmesi, üniversiteler için özel ekiplerin kurulması, yeni isimlerin partiye davet edilmesi, teşkilatlanmada yapay zekadan faydalanılması gibi fikirler öne çıktı.

Öte yandan yaz dönemi çalışmaları da gündemdeydi. Bu aydan itibaren başlayacak Türkiye Buluşmaları programları ile sonbahara kadar 81 ilin nabzının tutulması, olağan kongre süreci öncesinde adeta bir hazırlık sürecinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Kampta vekillere sunum yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gelecek dönemde Milli Eğitim Akademisini bitirmeyenlerin öğretmen olamayacağını anlattı. Tekin, okul kantinlerinde şekerli yiyeceklerin yasaklanmasının 2025’e kadar tamamlanacağını söyledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek döviz rezervlerindeki artışa dikkat çekerken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ise doğal gaz fiyatlarında herhangi bir artışın gündemde olmadığını ifade etti. (CNN Türk)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git