Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili İnan’dan Tugay'a 'el hareketi' tepkisi!
Politika
10 Haziran 2024 Pazartesi 11:57

AK Partili İnan’dan Tugay'a 'el hareketi' tepkisi!

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı hedef aldı. İnan, “Haklarını demokratik şekilde arayan, tepkilerini hukuka uygun gösteren İzmirli emekçilere el hareketi yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, el hareketi yaparken telefonda kimin yakınını hangi belediyede işe koyuyorsun?” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden işten atılan işçiler, Başkan Cemil Tugay'ın çalışma ofisinin önünde eylem yaptığı esnada Tugay, slogan atan işçilere eliyle tepki göstermişti.

İşten atılan işçilerin geri alınması ile ilgili ise devreye CHP Genel Başkanı Özgür Özel devreye girmişti.

Diğer yandan yaşananlara ilişkin olarak AK Parti cephesinden tepki geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı hedef aldı. İnan, “Haklarını demokratik şekilde arayan, tepkilerini hukuka uygun gösteren İzmirli emekçilere el hareketi yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, el hareketi yaparken telefonda kimin yakınını hangi belediyede işe koyuyorsun?” dedi.

İnan şunları söyledi:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP Milletvekili Veli Ağbaba'nın yeğeni Nermin Özgül'ü özel kalem müdürlüğüne getirdi.CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş’ın kardeşi İbrahim Özçağdaş’ın Konak Belediyesi’nin medya birimine getirildi.CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın'ın kızı Ecem Çapın, Bornova Belediyesi'nde Bilgi İşlem Müdürü olarak atandı.CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın kız kardeşi Rahşan Polat, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde dün kurulan Eğitim Destekleri Şube Müdürlüğü’nün başına getirildi.Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, belediyenin en büyük şirketi, KARBEL şirketinin başına ise Belediye Başkan yardımcısı olan Burcu Uğantaş’ın eşi Koray Uğantaş’ı atadı. Geçmişte Karşıyaka ve İzmir il gençlik kolları başkanlığı görevlerinde bulunan Mustafa Evsen, Karşıyaka Belediyesi'ne bağlı önemli şirketlerden biri olan KordelionA.Ş.'de yönetim kurulu üyesi olarak atandı. İzmir'in Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya'nın eşi Damla Çelik Kaya'yı çalıştığı Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü görevine getirdi.

İşte güya liyakatten bahseden, gençleri önemsediğini iddia eden CHP'nin aslında nasıl kendi içine kapanık ve haksız bir yönetim sistemi kurduğunun açık örnekleri. İzmir'deki belediyelerinde yaşananlar da bu zihniyetin en iyi ispatı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 yazık
 10 Haziran 2024 Pazartesi 22:34
deniz yücel en yakını gazi çırakı taşıdı...
 tahsin
 10 Haziran 2024 Pazartesi 15:00
kimse kadir inana laf edemez ettirmeyiz burada kadir inana laf etmeye kalkısanlara söyluyorum ayagınızı denk alınız
 karşıyaka'da Yaşa
 10 Haziran 2024 Pazartesi 13:22
izmir de belediye kazanan menemen belediyesi gibi küçük bir ilçede 400 işçi çıkarılınca gözünü kapat, büyükşehirde ki işçilere gözünü aç. ne kadar güzel yaa.
 
 10 Haziran 2024 Pazartesi 13:21
bu Urfaspor arkadaşın işi gücü yok, boş işleri eleştirmek üzerine kurmuş sistemi.
 MURTAZA ATEŞELİ
 10 Haziran 2024 Pazartesi 13:11
CHP ile AKP arasında ki bu el kol ve tekme hareketinde, eğer CHP atmışsa, "yandım keten helvası", yok AKP'li atmışsa ya iyi bir mevki hiç olmaz ise bir ataşelik bile gelebilir(!).
 VATANDAŞ_1
 10 Haziran 2024 Pazartesi 13:06
Hatta el- kol değil Sayın İNAN, tekme hareketleri ile de çok meşhursunuz. Soma'da olanları nasıl unuturuz...
 Esra Karanfil
 10 Haziran 2024 Pazartesi 13:04
Hani Özgür Özel genelge göndermişti? Adamın saydığı isimler gerçekten bu işlere getirildiyse biz vatandaşlar fena uyutuluyoruz.
 
 10 Haziran 2024 Pazartesi 12:52
Velev ki iktidara gemiş olsan bankamatik işçilerinin sayısını kaça çıkaracaksın? 90 bin mi daha mı fazla
 Dert başka olunca
 10 Haziran 2024 Pazartesi 12:48
AKP'li Menemen Belediyesi de 400 kişiyi seçim sonrası kovdu, neden işçilere destek vermiyorsunuz?
 
 10 Haziran 2024 Pazartesi 12:46
Chp li beld. fena gümlemiş. Bütçeler perperişan bunlarda hiç utanma da bize diyorlar biraz daha ödenek ayırın daha çok batıralım. Tam bir kurumsallaşmış rezillik.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git