Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’li Bakan içini döktü: Kendimi depresyonda hissediyorum!
Politika
27 Ağustos 2023 Pazar 13:48

CHP’li Bakan içini döktü: Kendimi depresyonda hissediyorum!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, seçim süreci ileilgili muhasebe yaptığını belirterek, “Umut ne kadar yükselirse hayal kırıklğı da büyük oluyor. Onu yaşadık. 94 seçimlerinden beri aktif siyasetin içindeyim. Çok seçim yaşadık, hiçbir seçim bu seçim kadar beni etkilemedi. Kendimi ağır depresyonda hissediyorum” dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Buca İlçe Kongresi’nde katıldığı programda bir konuşma yaptı.

CHP’li Bakan, kürsüde yaptığı konuşmada seçim süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan açıklamasında “Bir seçim yaşadık. Bu seçim sonucunu nasıl tarif ederseniz edin seçimi kaybettik ya da kazanamadık diyebilirsiniz. Sonuçta iktidar değiliz. Tam bir adanmışlıkla sayın Kılıçdaoğlu cumhurbaşkanı olsun istedik. Hukukun üstünlüğü, özgürlük, adalet şeffaflık istedik. Ama bu seçimi kaybettik. Benim içinden geldiğim kültür, özünü dara çeken kültür… Özeleştiri kültüründen geliyorum. Biz bu seçimi neden kaybettik, nerede hata yaptık bunun değerlendirmesini yapmalıyız. Kurumsal düzeyde olmalıdır bu” dedi.

HİÇBİR SEÇİM BU SEÇİM KADAR BENİ ETKİLEMEDİ
Seçim sonrası depresyona girdiğini belirten Bakan, “Bu seçimin neden kaybettiği muhasebesini yapmadık. Umut ne kadar yükselirse hayal kırıklğı da büyük oluyor. Onu yaşadık. '94 seçimlerinden beri aktif siyasetin içindeyim. Çok seçim yaşadık, hiçbir seçim bu seçim kadar beni etkilemedi. Kendimi ağır depresyonda hissediyorum. Ben de vekil olarak hatam varsa hesap vermeye hazırım. Herkes de özeleştiri yapmak zorunda...” açıklamasını yaptı.

MENZİL ŞEYHİNİN CENAZESİNİE TAZİYE GÖNDERENLER İLE UZLAŞAMAM
İttifak konuları hakkında da değerlendirme yapan CHP’li Bakan, “Bir takım hatalar görüyorum ve şunu içime sindiremiyorum. Atatürk milliyetçiliği bizim altı okumuzdan biri. Bu ülkeye vatandaşlık bağı olan herkesin 'milliyetçiyim' demeye hakkı vardır. Irkçı, turancı insanlar 'Atatürkçüyüm' diyor. Sinan Oğan, Ümit Özdağ’dan bahsediyorum. Kafa tasçı insanlar Atatürk milliyetçiliği anlatıryor. Bu ülkeye cemaatelere tarikatlara terk etmeyeceği, herkesin eşit muamele göreceği bir ülke hayal ediyoruz. İzmir’de bazı bölgelerde TİP çok oy aldı. CHP’ye tepki sebebiyle oy verilmedi. Kendi seçmenimizi küstürdük. Sağ ile ittifaka karşı olmadım. İttifak konusu bizi sağcılaştırmamalı, kendi değerlerimizden uzaklaştırılmamalı. Partinin sağcılaşmasına karşıyım. İttifak yaptık. İttifak ilkeli, uzlaşı ile olur. Ortak değerlerde uzlaşırsınz. Menzil şeyhinin cenazesine taziye gönderenler ile uzlaşamam. Uzlaşacaksa ortak değerler noktrasında laiklik, temel değerler noktasında uzlaşacağız” şeklinde konuştu.

Bakan şunları söyledi:

Gençliğe mesaj veremedik. 5,2 milyon genç seçmenin büyük kısmı bize oy vermedi. Onlara umut verecek şeyler söyleyemedik. Neden bu ülkeyi terk etmemeleri gerektiğini, onlara nasıl gelecek yaratacağımızı söyleyemedik. İzmir vekili olarak bu benim bireysel özeleştirimdir. Partimdeki tüm yetkililer ve hepimiz kendi özeleştirisini yapmalı. Düştüğümüz yerden kalkacaksak yerel seçimlerle birlikte yeniden mücadele yaratacaksak özeleştiri süreci olmadan olmaz. CHP’de kadrosal, düşünsel olarak değişim şart. Bunu çok özgüvenle söylüyorum. Hiçbir kongreye katılmadım. İl kongrelerinde katılabildiğim her yerde katılacağım.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Tıpış tıpış oy asla yok
 27 Ağustos 2023 Pazar 22:48
Genelde kaybettiğiniz gibi yerelde de kaybedeceksiniz... Büyükşehir dahil bir çok ilçede chp kaybedecek...
 örgüt...
 27 Ağustos 2023 Pazar 18:21
örgüt sizin gibi hakyemezler yüzünden 22 yıldan beri depresyonda biz ne yapalım gidersiniz diye düşündük ama nafile...
 YORGUN DEMOKRAT
 27 Ağustos 2023 Pazar 15:19
Bu halka yaşattığınız hayal kırıklığının bedeli yerelde ödeyeceksiniz. Yok öyle bile bile gemiyi karaya oturtup, bir daha olmayacak söylemi.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git