Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ÇİBEL eyleminde flaş gelişme… İşçiler hakkında ihraç kararı!
Yerel Yönetimler
3 Mart 2023 Cuma 19:18

ÇİBEL eyleminde flaş gelişme… İşçiler hakkında ihraç kararı!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bayraklı’da katıldığı program sırasında ek zam eylemi yapan ve CHP’li üyelerin disipline sevk edildiği süreçte 37 Genel İş üyesi Çiğli Belediyesi ÇİBEL işçileri hakkında CHP İzmir İl Disiplin Kurulu kararını verdi

EGEDESONSÖZ -  Bayraklı’da geçtiğimiz Pazar günü, 30 Ekim Depremi sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kooperatif modeli ile temeli atılan Dilber Apartmanı’nın temel atma törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslerini duyurmak isteyen DİSK Genel İş üyesi işçiler pankartlarla ve Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları sırasında sloganlarla ek zam taleplerini dile getirmişlerdi.

Tören bitiminde ise Kılıçdaroğlu'nun aracının önüne kesmek isteyen işçilerle korumalar arasında kısa süreli bir arbede yaşanırken, aralarında Cumhuriyet Halk Partili isimlerin de bulunduğu üyeler hakkında parti içi disiplin soruşturması başlatılmıştı.

GEÇİCİ İHRAÇ KARARI
Kimlik tespitlerinin ardından CHP İzmir İl Yönetimi tarafından disipline sevk edilen üyeler hakkında, İl Disiplin Kurulu tarafından karar verildi. Buna göre  soruşturma kapsamında; 37 kişi hakkında kararını verdi. 13 parti üyesine 68/1 maddesinden  kesin ihraç, 8 üyeye 2 yıl geçici ihraç, 8 üyeye 1 yıl geçici ihraç. 7 parti üyesine 68/3 maddesinden kınama, 1 parti üyesine  uyarı cezaları verildi. 3 üye de istifa ettikleri için o üyeler hakkında durma kararı alındı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 senem
 6 Mart 2023 Pazartesi 09:19
DİSK in ve buna bağlı şubelerin gerçek anlamda sorgulanması gerekiyor.işçilere verdikleri sözler ve sonrasında verdikleri sözleri tutmamaları ve yerel yönetimlerle anlaşmaları bu sorunların ortaya çıkmasına neden oluyor.şube yönetimleri ve temsilcilerin dürüst davranmadığı apaçık ortada.
 Işsiz genç
 4 Mart 2023 Cumartesi 12:51
Büyüklere hiçbir şey olmaz olan alanda ve garibanlara olur...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git