Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZSU'dan temiz körfez için ikinci ihale... Kuşlara ve balıklara yeni yuva!
Yerel Yönetimler
14 Şubat 2023 Salı 15:21

İZSU'dan temiz körfez için ikinci ihale... Kuşlara ve balıklara yeni yuva!

İZSU, Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nde kokuya neden olan arazi temizlenmesi için ikinci bir ihaleye çıktı. Taramadan çıkacak olan maddelerle ise Gediz Deltası Kuş Cenneti yakınlarında Homa Dalyanı gibi balıklar ve kuşlar için yeni bir yaşam merkezi oluşturulacak.

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ - İzmir’de tartışmalara neden olan konuların başında gelen ‘koku’ sorunu ile ilgili çalışmalar yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi önemli bir gelişme daha yaşandı.

Yakın zamanda Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nden çıkan çamurların taşınması için ‘Seyyar Denizdibi Tarama Malzemesi İletim Pompası Ve İletim Hattı İçin Malzeme’ ihalesine çıkan

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) yeni bir ihale gerçekleştirdi.

İZSU tarafından gerçekleştirilen ‘Pompalı Tarama Vasıtası’ ihalesi birlikte satın alınacak deniz tarama gemisi ile  Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nden kokunun kaynağı olan alanda yapılacak taramalardan çıkanlar ile 8 kilometre ötede Çilazmak bölgesinde set oluşturulacak.



2’İNCİ HOMA DALYANI
Bu bölgede Homa Dalyanı gibi balıklar ve kuşlar için yeni bir yaşam alanı oluşturulması planlanıyor.  Bu alanda kuluçkaya yatan kuş türlerinin rahatça üreyebilecekleri ortamlar oluşturularak, bu türlerin neslinin devamı sağlanacak. Ayrıca dalyanda yaşamını sürdüren balıkların kışlatılması gerçekleştirilerek yıl boyu balık varlığı korunacak.

3 FİRMADAN TEKLİF
Bedeli 91 milyon TL olarak belirlenen iş için ‘Seyyar Denizdibi Tarama Malzemesi İletim Pompası Ve İletim Hattı İçin Malzeme’ ihalesine teklif veren firmalar teklif sundu.

OKYANUS MÜHENDİSLİKVE İNŞAAT ANONİMŞİRKETİ, GAYE-BİR ASANSÖR SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ ortaklığı 49 milyon, YÜTEK GEMİ İNŞA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 79 milyon 900 bin ve ATARAY MİMARLIK MÜHENDİSLİK İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ise 59 milyon 700 bin TL teklifinde bulundu. İhale kurulu kararının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

İhale ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin körfez temizliğinde kullandığı Meltem ve İmbat gemileri gibi bir gemi satın alınacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git