Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bayır konuştu, salon buz kesti: Burada adaylar değil başka güçler yarışıyor!
Politika
27 Ağustos 2023 Pazar 15:21

Bayır konuştu, salon buz kesti: Burada adaylar değil başka güçler yarışıyor!

CHP İzmir eski Milletvekili Tacettin Bayır, ilçelerde devam eden kongrelerin niteliği konusunda yaptığı yorumda “Adayların arkasına baktığında yarışanlar aday değil. Başka güçler yarışıyor.Bunu doğru bulmuyorum. Bu örgütü yıpratıyor. Bunu hak etmiyoruz. Yapılması gereken örgütün adayları kendisi belirlemesidir” dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir eski Milletvekili Tacettin Bayır, Buca İlçeKongresi’nde bir konuşma gerçekleştirdi.

ÇAPAYI YAPAN BENİM, BENİM NİYE ADAY BELİRLEME YOK?
CHP İzmir eski Miletvekili Tacettin Bayır, konuşmasında seçim sürecinde örgüt kapasitesinin tam kullanılamadığını söyledi. Parti yönetimine eleştirilerde bulunan Bayır,  Uzunca yıllardır örgüt kapasitemizi kullanamadık. Düşük kapasite ile çalıştık. Onlara kendi vekillerini seçme şansını vermeyince gönüllü çalışmadılar. Partiyi ele geçiren oligarşik yapı yüzünden örgütte vekiller, belediye başkanları tepeden belirlenince parti siyasetini partililere, yurttaşlara taşıyamıyor. Şu anki durumda demokrasi parti içinde vardır diyemeyiz. Seçim döneminde herkese görev veriliyor. Şurada, burada bildiri, broşür dağıtılacak deniyor. Sizin vekiliniz kim olsun diye sordular mı, belediye başkanınız kim olsun diye soruyorlar mı? Çapayı yapan benim, benim niye aday belirleme yok? Vekili de belediye başkanını da hatta meclis üyelerini de siz seçmelisiniz. Parti içi demokrasi olduğunu söyleyemeyiz” dedi.

BURADA BAŞKA GÜÇLER YARIŞIYOR
Kongre sürecinin “güçler savaşı” olarak geçtiğini kaydeden Bayır, “Adayların arkasına baktığında yarışanlar aday değil. Başka güçler yarışıyor.Bunu doğru bulmuyorum. Bu örgütü yıpratıyor. Bunu hak etmiyoruz. Yapılması gereken örgütün adayları kendisi belirlemesidir. O oligarşi adayları belirliyor. PM’ye gelince seç beni, seçeyim seni… Sen İzmir’den getirdiğine hayır deme, ben de Ankara’dan gelenlere hayır demeyim. Örgüt işin neresinde? Hiçbir yerinde… Bu seçimde de CHP örgütünün tam kapasiteyle kullanılmadığını gördük. Bu oligarşlik yapı bizi tembelleştirdi” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Gökhan gök
 29 Ağustos 2023 Salı 00:12
Vekilim örgüt kalmamış bu düzen değiş medici sürece biz ikdıdar göremeyiz ne güzelde annatmışınız ama iş oraya geldikçe herşey değişiyor adam partiye oy istemiyor seçimlerde ama kendisi aday olunca koşuyor partili olmayanlar aday adayı olyorlar arkalarında birer çantacı vekil takıyorsa tamam
 Boş işler boş konuşmalar
 28 Ağustos 2023 Pazartesi 12:16
Oligarşik yapı yerine direk dersim yapısı deseydin keşke... Bu yapı hepinizi yiyeceği ve tasviye edeceği kk genel bşk koltuğuna oturduğunda herkesin bilmesi gerekiyordu... Bunların misyonu bu partiden tüm Atatürkçüleri atmak tasviye etmek... Dilerim İzmirliler bu yerel seçimlerde tıpış tıpış hâlen daha bu maskeli Atatürkçüler'e oy vermezler...
 Abdülkadir ÖZALP
 28 Ağustos 2023 Pazartesi 11:51
Tamamına katılıyorum ,örgütün içinden çıkan partili olmanın doğru tespitleri. Örgüt çalışanları hiçe sayılıyor ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları emele muamelesi görüyor zerre kadar kaale alınmayıp fikirlerini soran olmuyor. Ilçede 2-3 bin üye var hep aynı kişiler onore ediliyor. BLDY. Bşk.olmuş delege olmayı hak görüyor, meclis üyesi olmuş neden il delegesi olmamış diye sitem edip arsızlık yapıyor efendiler partide sizlerden başka adammı yok denmiyor. Kısacası aynı adam yıllardır aynı makamı istiyor diğer gençlerde bunlar ölmeden bizlere sıra gelmez deyip partiyi terkediyor sonra sandıklara neden adam bulamıyoruz diye sıkılıyoruz.hiç tespit edildimi hangi seçilmiş partimize kaç üye kazandırdı.
 Karabağlar
 28 Ağustos 2023 Pazartesi 01:22
Ya bırakın bu işleri sizin arkanızda Aziz Kocaoğlu yokmuydu il başkanı olduğunuzda. Asıl gücün babası o değilmiydi. Örgütle dalga geçmeyin.
 Zuhal Sütçü
 27 Ağustos 2023 Pazar 23:21
Kendileri çalışsınlar bundan sonra,yorumlarınıza katılıyorum sayın vekilim,tabanı yok sayanı bende bundan sonra yok sayıyorum.
 Delege
 27 Ağustos 2023 Pazar 19:37
Hepsi doğru ve gerçek analiz keşke on sene önce gündeme getireydiniz,yorgan gitti ülke ve CHP kayıp etti geçmiş olsun...
 YORGUN DEMOKRAT
 27 Ağustos 2023 Pazar 17:22
Yıllardır kralın çıplak olduğunu görenler kongrelerde kral çıplak diye bağırıyor. Merak etmeyin halkta farkında kendı arasında kavga eden bu parti ile devam edilmesinin mumkun olmadığının. Evet, kangren var.
 Selvi Karabulut
 27 Ağustos 2023 Pazar 15:37
Doğru söylemişsiniz ama geç kaldınız; vücut tamamen kangren...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git