Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özgür Özel'den 1 Mayıs çağrısı: 'Orada olacağım'
Politika
24 Nisan 2024 Çarşamba 13:39

Özgür Özel'den 1 Mayıs çağrısı: 'Orada olacağım'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada 1 Mayıs İşçi Bayramı'na ilişkin çağrı yaptı. Özel, "Elimizi uzatıyoruz, elimiz emekçinin, barışın, özgüvenin elidir. 1 Mayıs’ta Taksim’in kazanılması bu ülkenin yeni iklimine hizmet edecektir. Orada olacağım, işçilerle birlikte bir kişinin burnu kanamadan kutlanmasına kefaleti ben koyuyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu.

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"CHP'ye üye olmayan ama ilgi duyan gençlere sesleniyorum. Gelin partiye kaydolun, CHP'nin size çok ihtiyacı var. Dün TBMM'nin 104.kuruluş yıl dönümünü birlikte kutladık. Birileri tarihi bir gaf yapsa da bu Meclis sandıkta kurulmuş bir Meclis'tir. Biz de millet iradesine saygılıyız, saygılı olmaya devam edeceğiz.

"HERKES ANAYASAYA UYMAK ZORUNDA"
Biz bu ülkeye adalet gelene kadar, bu ülkede herkes kendini eşit yurttaşlar olarak hissedene kadar, önce açlığı sonra da yoksulluğu bitirene kadar sonuna kadar mücadele edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti bir anayasa devletidir. Sahip çıktığımız maddeler arasında elbette eleştireceğimiz maddeler olabilir. Herkes bu anayasaya bağlı olacak. İşine gelen kısımları alıp işine gelmeyen kısımları alırsanız o zaman beka sorunu olur. Bu ülkedeki en sade yurttaştan Cumhurbaşkanına kadar herkesin anayasaya uyması gerekir.

"1 MAYIS'TA TAKSİM MEYDANI'NI İŞÇİLERE AÇIN"
Anayasaya uymak AİHM kararlarına AYM kararlarına bağlayıcılığına uymakla olur. Önümüzdeki günlerde 1 Mayıs geliyor, 1 Mayıs Taksim’de kutlanması gereken, hak olan işçi bayramıdır. 1 Mayıs’ta işçiler Taksim’e çıkmak kanlı 1 Mayıs’ların matemini gelecekteki güzel günler için mücadeleyi orada yaşamak istiyorlar. Bir zamanlar Taksim 1 Mayıs’a yeniden açıldığında övünenler şimdi yasaklıyorlar, izin vermiyorlar, polise kanunsuz emirler veriyorlar. DİSK bu konuda AYM’ye gitti mahkemeyi kazandı yargı Taksim 1 Mayıs’ta açık olsun derken hâlâ Taksim’i 1 Mayıs’ta kapalı tutmak bir kompleksten boşa bir kaygıdan başka bir şey değil. Siz Taksim Meydanı’nı egemenliğinizin bayrağı görürseniz insanların oraya çıkmasını size karşı çıkması sanırsanız o zaman siz egemen değilsiniz demektir. Yasaklarsanız, engellerseniz, gaz sıkarsanız o zaman belki o gün o meydanın işçilere emekçilere açılmasını bir başka 1 Mayıs'a bırakırsınız. Ama o 1 Mayıs'ta artık siz olmazsınız, çünkü bittiniz tükendiniz demektir. Karar alıcılara sesleniyorum, var mısın? Ben kefilim, orada olacağım, işçilerle birlikte bir kişinin burnu kanamadan kutlanmasına kefaleti ben koyuyorum. Taksim'i 1 Mayıs'a açın 31 Mart'ın mesajını aldığınızı anlatın. Elimizi uzatıyoruz, elimiz emekçinin, barışın, özgüvenin elidir, 1 Mayıs’ta Taksim’in kazanılması bu ülkenin yeni iklimine hizmet edecektir. Emekçilerin elini havada bırakmayın!

"ÇETİN DOĞAN'I HAPİSHANEDE TUTMAK YAKIŞMAZ"
Maalesef bir diğer tatsız husus, 83 yaşındaki Çetin Doğan'ı Silivri Cezaevine naklettiler. Bu zor günlerinde kendisini hapishanede tutmak yakışmaz. Bu da muktedirlik değil, bu güçsüzlüktür. Hasta ve tutuklular raporuna bakın. Biz hazırlamıştık. Meclis'e getirelim konuşalım. Bir komisyonun kurulmasını talep edelim. Tüm siyasi partileri hasta tutuklu ve hükümlüler konusunda duyarlılığa davet ediyorum.

"100 BİN ÖĞRETMEN ATAMASININ YAPILMASI GEREKİYOR"
1 milyondan fazla atanmayan öğretmen var. 2002'de 68 bin öğretmen varsa bugün Erdoğan'ın atamadığı 1 milyonu aşkın öğretmen vardır. Sayın Erdoğan bir miktar atama yapacağız dedi. Bu rakam 23 bin 900'dür. Maalesef gençleri çok üzdü. 100 bin öğretmen atamasının yapılması gerekiyor.

"HATAY'DA TEK BİR TORBA AÇILMADI"
Hatay çok yüreğimizi yaktı. 6 Şubat'ta yüreğimizi yakan yangın sönmez. Yerel seçimlerde Hatay'da millet iradesi gasp edildi. Bir tek torba açılmadı. Biz Hatay'a sahip çıkacağız. Hatay'ı yüzde 60 ile almayı buradan ant içiyorum. Hatay'da 7 ilçede rezerv alan krizi yaşanmakta. Zemin sağlamsa oraların rantla çevrilmesine izin vermeyeceğiz. Hatay'ın hakkını yedirmem.

TELEFERİK KAZASI AÇIKLAMASI
Antalya Kepez'deki teleferik kazasında maalesef bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Başkanımız kendisinden sonra 3 kez denetlenmiş kazadan sorumlu. Şimdi yeni bir video çıktı. Görevli sistemi açmaması gerekirken manuel çalıştırıyor ve kaza oluyor. Sistemi manuel kapatıyor. "

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git